iLekarze - Bezpłatne Porady Lekarskie - Portal Medyczny - Pytania do lekarzy, Darmowe Porady medyczne, Apteki, Diety, Odchudzanie, Stomatologia, Masaże, Rehabilitacja, Medycyna Niekonwencjonalna, Leki, Farmacja, Produkty Medyczne, Medycyna Konwencjonalna, Weterynaria, Uzależnienia, Nałogi, Zabiegi i Kuracje Medyczne, Forum, Opinie, Komentarze, Encyklopedia Leków

Dziś jest:Poniedziałek, 20 października 2014, Imieniny: Ireny, Jana
Promocje i ogłoszenia »

Sonda

Jak często bierzesz antybiotyki lub podajesz je swoim bliskim?

Raz w roku

Kilka razy w roku

Nie rozstaję się z antybiotykiem

Nie stosuję

Encyklopedia leków

Wybierz literę na jaką rozpoczyna się nazwa leku:

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
x
Użytkownik:

Tomasz Cygankiewicz

Ostatnie logowanie: 09-04-2013 17:12:21

Płeć: Mężczyzna

Grupa: Student


Najnowsze komentarze użytkownika (0):


Użytkownik napisał na forum (1710):

» Witam Prosze napisać gdzie dokładnie znajduje się guz i jakiej jest wielkości, proszę rówaniez napisać jak długo trwa

» Takie objawy mogą być również wynikiem nieprawidłowości hormonalnych. Proszę udać się do ginekologa jeżeli takiego

» Witam Może to być świnka, lub bakteryjne zapalenie przyusznic. proszę udać się do lekarza w celu otrzymania

» może to być oznaka toczącego się procesu zapalnego. Jeżeli lekarz podczas badania stwierdzi taka diagnozę otrzyma pani

» Witam Powiększone węzły chłonne mogą wskazywać na tocząc się proces zapalny. Podwyższone markery nerkowe , obniżona

» witam Jeżeli krwawienia będą się powtarzać proszę udać się do lekarza ginekologa. Krwawienie takie może być objawem

» Witam Opisane objawy mogą być wynikiem stanu zapalnego lub nieprawidłowości endokrynologicznych. Proszę udać się do

» Witam Jeżeli ostatni wynik badania był wykonywany w dłuższym okresie czasu niż miesiąc proszę ponowić i udać się do

» Witam Niestety bez wizyty u dermatologa się nie obejdzie, zmiany obecne na szyi są najprawdopodobniej wynikiem obecności

» Witam Takie objawy a wskazaniem do udania się do lekarza pierwszego kontaktu, pomiaru ciśnienia i wykonania badania EKG. Nie

» Witam Podwyższony marker nie może w stu procentach powiedzieć o obecności nowotworu, może jedynie wskazać na taką

» Witam Proszę się zgłosić do lekarza pierwszego kontaktu w celu wykonania EKG jest to badanie które zobrazuje prace serca

» Witam Proszę się skontaktować z psychologiem, konsultacja psychiatryczna nie jest wymagana.

» Witam Takie uwypuklenie nie jest groźne ale będzie wymagało okresowej kontroli w poradni neurologicznej,, czy poza tym

» Witam Takie uwypuklenie nie jest groźne ale będzie wymagało okresowej kontroli w poradni neurologicznej,, czy poza tym

» Witam Proszę napisać czy kolano jest powiększone, obrzekniete, gorące. Czy kolano mialo jakiś uraz?

» Witam Proszę napisać czy kolano jest powiększone, obrzekniete, gorące. Czy kolano mialo jakiś uraz?

» Witam. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie 2 tygodni od stosunku. Test należy powtórzyć po pewnym czasie dla

» Witam Proszę się nie przejmować. Najprawdopodobniej jest to objaw podrażnienia przez podaną substancje nerwu. Zwykle

» Witam Proszę próbować dalej i nie przejmować się ponieważ takie sytuacje wynikają z wcześniej przyjmowanych leków.

» Witam Prosze napisać jak długo utrzymuja się takie objawy. W takich sytuacjach lekarz najczęściej zleca wykonanie

» Witam Ból ten moze byc objawem dolegliwości ze strony żołądka. charakteryzuje się on wzmozoną siłą po alkocholu,

» Witam Położna nie decyduje o leczeniu dziecka ani o stwierdzaniu chorób. Prosze dokładniej opisać stan dziecka i

» Witam Proszę zmienić dietę. Wyniki nie odbiegają w wysokim stopniu od normy. Być może zmiana stylu życia i diety

» Witam jest to najprawdopodobniej powiększony węzeł chłonny. Czy w ostatnim czasie były jakieś choroby, operacje? urazy?

» Witam Takie objawy mogą być wynikiem stresu, przemęczenia oraz nie prawidłowej diety. Czy w ostatnim czasie starała się

» Witam W takiej sytuacji zgłosić się do ginekologa i zrobić badanie bakteriologiczne. Możliwe również że grzybica nie

» Witam Opisane objawy mogą wskazywać na alergię. Proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu w celu otrzymania

» Witam Takie objawy mogą być również wynikiem przedawkowania magnezu. Proszę nie przyjmować większej ilości niż

» Witam Może to być objaw, zapalenia wyrostka. Czy obecna jest gorączka, czy ból się nasila samoistnie. Czy uciskowo brzuch

» Witam Proszę wykonać test ciążowy w odstępie 2 tygodni od ostatniego stosunku. Test ten najlepiej powtorzyć po kolejnym

» Witam Bardzo prawdopodobne iż jest to zakażenie rzęsistkiem. Proszę udać się do ginekologa który przepisze odpowiednie

» Witam Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie nie znając siły urazu i miejsca przyłożenia. Proszę udać się do

» Witam Czy występuje ból ucha , głowy? Prawdopodobnie mamy do czynienia z zapaleniem ucha środkowego i samo płukanie nie

» Witam Proszę dokładniej opisać swój przypadek kliniczny. Proszę napisać czy występują jakieś choroby, przebyte

» Witam Zależne jest to jak wysoko jest on założony. Nie powinien jednak przeszkadzać przy wykonaniu tego badania.

» Witam Mogą to być zatoki. Jeżeli występuje katar i ból jest obecny także z przodu głowy. Proszę skontrolować

» Witam Nie jest to na pewno czerwienica. Przyczyn takiego stanu może być wiele. Przy czerwienicy wartości te są o wiele

» Witam Mogą to być objawy ciąży. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie co najmniej dwóch tygodni od ostatniego

» Witam W celu dokładniejszej diagnozy proszę wkleić zdjęcia wysypki. Czy dziecko ma jakie uczulenia? Czy w rodzinie ktoś

» Witam Nie jest to powód do takich podejrzeń. Proszę wykonać dokładniejsze badanie hormonów tarczycowych. Czy występują

» Witam Proszę wykonać test ciążowy w odstępie co najmniej dwóch tygodni od ostatniego stosunku. Mogą to być objawy

» Witam Proponuje zrezygnować z wyjazdu w często odwiedzane miejsca z ta chorobą. Twój układ odpornościowy

» Witam Wszystko zależne jest od stopnia uszkodzenia siatkówki. Soczewki korygują wadę soczewki. W jakim stopniu uległy

» Witam Leki na rwę kulszową nie mają wpływu w tym przypadku. Nie ma niebezpieczeństwa. Pozdrawiam.

» Wszystko jest zależne od wielkości obecnej torbieli. Jeżeli jest ona mała nie ma konieczności jej usuwania. Na decyzje

» Witam Proszę opisać dokładniej sytuację. Z jakich powodów było wykonywane USG. Czy wskazanie były tylko hormony, czy

» Witam Proszę napisać czy z tyłu kolana odczuwany jest ucisk, zaczerwienienie, bolesność? Objawy wskazują aby udać się

» Witam Na to pytanie trudno odpowiedzieć jednoznacznie. Proszę odczekać 3 dni jeżeli przez ten czas ból będzie się

» Witam Nie ma powiązania miedzy opisanymi sytuacjami. Proszę udać się do ortopedy w celu oceny stabilności stawu.

» Witam Proszę się z tym problemem udać do ortopedy który najlepiej doradzi w tego typu dolegliwościach. Najprawdopodobniej

» Lek ten stosuje się w nadmiernych krwawieniach, skazach naczyniowych, krwotokach ginekologicznych. Preparat tego nie należy

» Witam Możliwe iż leki które są przyjmowane powinny być przepisane w mniejszej dawce. Najlepiej udać się do lekarza

» Witam Może to być wynikiem nadciągniętego mięśnia,nadwyrężenia. Jeżeli objawy nie ustąpią po tygodniu proszę udać

» Witam Proszę wykonać test ciążowy w odstępie 2 tygodni od ostatniego stosunku. Wcześniejsze wykonanie testu może dać

» Witam Z takimi objawami proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu. Proszę napisać czy ostatnio były jakieś zabiegi

» Witam Proszę napisać czy są jakieś zaburzenia widzenia? Czy był obecny jakiś uraz w opisana okolicę? Czy przyjmuje Pan

» Witam Zazwyczaj w takich sytuacjach przy takim postępowaniu z lekami występują zaburzenia co nie oznacza że nie doszło do

» Witam Jeżeli ft3 i ft4 są prawidłowe proszę zmniejszyć nie dużo lub pozostać przy takim dawkowaniu i zgłosić się do

» Witam W tym przypadku każda książka internistyczna, medycyny rodzinnej, patofizjologii pomoże w rozwinięciu tematu.

» Witam Fosfataza zasadowa wzrasta po przy spożywaniu alkoholu i utrzymuje się przez długi czas. Jeżeli nie minęło dużo

» Witam Proszę się nie przejmować i nie zgłaszać do lekarza jeżeli nie ma innych dolegliwości nie opisanych. Opisane

» Witam Istnieje taka możliwość. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie około 2 tygodni od stosunku. Dokładniejszym

» Witam Takiej możliwości nie da się wykluczyć. Proszę się skontaktować z ginekologiem i nie czekać.

» Witam Proszę napisać jaką prowadzi Pani dietę. Być może jest to następstwem nieprawidłowego odżywiania. Czy krwi

» Witam Proszę udać się w celu przepisania innego antybiotyku ponownie do lekarza. Czy temperatura jest podniesiona? Czy

» Witam Można wykonać ph-metrię lub badanie, gastroskopię. Proszę zgłosić się do gastroenerologa. Czy występują

» Witam Taka możliwość istnieje. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie 2 tygodni od ostatniego stosunku.

» Witam Proszę napisać czy są jakieś choroby współistniejące? Jeżeli stan taki się ponawia i trwa przez długi czas

» Witam Zmiany mają najprawdopodobniej charakter alergiczny. Proszę udać się do apteki po preparat zyrtek. Czy występowały

» Witam Wzrost jest zaprogramowany genetycznie dla każdego człowieka. Nie ma związku z wykonywanymi ćwiczeniami a wzrostem.

» Witam Nie jest szkodliwym używanie takich pasów. Oczywiście zależy to od napięcia pod jakim zostają one zakładane.

» Witam Proszę napisać o jaki migdał dokładnie chodzi. Właściwym postępowaniem będzie udanie się do lekarza pierwszego

» Witam Proszę postępować zgodnie z poleceniami które dał lekarz ginekolog zlecający leki. Pozdrawiam.

» Witam Proszę wykonać test ciążowy w odstępie 2 tygodni od ostatniego stosunku. Test ten należy po czasie ponowić w celu

» Witam Proszę napisać jakie dokładnie były wartości hormonów tarczycowych. Jest to bardzo ważne w diagnozowaniu chorób

» Witam Okres może się spóźniać z powodów psychicznych. Dla pewności proszę wykonać test ciążowy odstępie 2 tygodni

» Witam Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie ponieważ nie jest możliwym przewidzenie procesu gojenia się

» Z wynikiem tego badania należy udać się do ortopedy, jeżeli występują jakieś inne dolegliwości reumatyczne również do

» Witam Dokładną odpowiedź na to pytanie można udzielić tylko i wyłącznie po oznaczeniu przeciwciał przeciw wirusowi b.

» Witam Ból tan nie pochodzi od płuca, jest to narząd który nie jest unerwiony. Proszę udać się do lekarza pierwszego

» Witam W załączonym linku jest przedstawione zdjęcie rtg obu stawów biodrowych. Staw lewy najwidoczniej posiada zmiany

» Witam Szansa jest mała. Proszę udać się do androloga. Możliwe iż da da się wyleczyć problem ale bez konsultacji się

» Witam Wszystko zależy od kształtu i głębokości tego zniekształcenia. Nie da się na to pytanie odpowiedzieć nie widząc

» Witam Wydaje mi się iż w tym przypadku wizyta u psychiatry nie jest potrzebna. Są to zwyczajne wahania nastroju na które

» Witam Nie da się poziomu tych hormonów obniżyć zażywając witaminy. Jeżeli ich wartości przekraczają wartości

» Witam Wszystko jest zależna jak bardzo jest nasilona alergia. Proszę dokładniej opisać na co jest pan uczulony, jaki był

» Witam Proszę napisać czy przeszła pani wszystkie szczepienia kalendarzowe i kiedy dokładnie było obecne ostatnie

» Witam Istnieje szereg badań które należy wykonać u laryngologa czy były przeprowadzone już, jeżeli tak proszę napisać

» Witam Najprawdopodobniej jest to efekt odstawienia leków antykoncepcyjnych. Leki te oddziaływały hormonalnie na narządy

» Witam Zależne jest to jakie dokładnie objawy refluksu występują. ph-metria jest bardzo dobrym badaniem w celu stwierdzenia

» Witam Zgadzam się najlepiej udać się do neurologa dziecięcego. Proszę również wykonać podstawowe badania krwi gdyż

» Witam Wynik badania zależy w dużej mierze od doświadczenia ultrasonografisty. Najprawdopodobniej jedno z badań jest

» Witam Taka możliwość istnieje Proszę wykonać test ciążowy w odstępie 2 tygodni od ostatniego stosunku. Wynik należy

» Witam Tak istnieje duża różnica na zdjęciu w jednej i drugiej projekcji. Pozdrawiam.

» Witam Wymieniony preparat to suplement diety który w tym przypadku będzie zbędny. Opisane bóle są nerwobólem lub

» Proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu który jeżeli stwierdzi taką konieczność skieruje do laryngologa na

» Przy takich objawach jest to ból mięśniowy. Po przerwie i odpoczynku kilkudniowym powinien się zmniejszyć. Pozdrawiam.

» Witam Proszę namówić do wizyty u psychiatry. Do lekarza tej specjalności nie jest wymagane skierowanie od innego lekarza.

» Witam Proszę napisać czy były jakieś rozpoznania lekarskie oprócz padaczki. Czy padaczka została stwierdzona i jakie

» Witam Jest to zależne jak głęboki jest to stopień niedomykalności. Proszę napisać z jakim stopniem mamy dokładnie do

» Witam Wyniki są prawidłowe proszę się nie przejmować. Pozdrawiam.

» Witam Jest to zależne od głębokości rany i jej umiejscowienia dokładnego. Bez tych informacji nie da się odpowiedzieć

» Witam Wizyta nie jest potrzebna. Nadal znajduje się Pani w wieku wzrostu i działania wzrostowego hormonów płciowych.

» Witam Na kiedy jest zaplanowana operacja. Proszę napisać więcej danych min. Gdzie się obecnie znajduje pacjent, czy jest

» Witam Dojrzewanie jest prawidłowe. Na podstawie tak małej ilości danych nie da się odpowiedzieć dokładnie. Wizyta u

» Witam Antykoncepcyjne leki powinien zlecać lekarz najlepiej ginekolog. Proszę udać się do lekarza tej specjalności w celu

» Witam Jeżeli powiększają się w jednych godzinach a zmniejszają w innych to nie są to węzły chłonne tylko poszerzone

» Witam Proszę napisać czy jest Pani/Pan palaczem a jeżeli tak to od jakiego czasu. Gardło jest mocno przekrwione. Może to

» Witam Taka możliwość istnieje zawsze w takich sytuacjach. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie 2 tygodni od

» Witam Z takiego opisu nie można nic wywnioskować. Należy udać się do lekarza pierwszego kontaktu który wykona badanie

» Witam Z takiego opisu nie można nic wywnioskować. Należy udać się do lekarza pierwszego kontaktu który wykona badanie

» Witam Nie jest to nieprawidłością. Twój wzrost mieści się w siatkach centylowych odpowiednich dla wieku. Cały czas

» Witam Lekarz prawidłowo postępuje. U pacjentki występuje wiele chorób którymi należy się zająć jeżeli zmiany są

» Witam Płuca nie są narządem unerwionym. Ból pochodzi najprawdopodobniej z mięśni lub stawu. Zatrzymanie oddechu

» Witam Nie ma takiej możliwości aby takie uszkodzić naprawić. Jeżeli została przerwana błona bębenkowa istnieją

» Witam Z takim rozpoznaniem powinna być pani pod stałą opieką lekarza ginekologa. Lekarz ginekolog najlepiej doradzi w tym

» Witam Mogą to być zmiany alergiczne. Czy są jakieś choroby stwierdzone? Proszę napisać Przez jak długi czas występują

» Witam Proszę udać się do lekarza , najlepiej ginekologa który przeprowadzi badanie piersi. Może to być jednym z objawów

» Witam Nie jest to możliwe. Możliwe są różne powikłania alergiczne po stosowaniu leków. Angina przebiegająca normalnie

» Witam Zależne jest to czy obecna deformacja stwarza problem przy chodzeniu. Jeżeli istnieje jakiś problem zmniejszający

» Witam Najprawdopodobniej opisane objawy są wynikiem infekcji wirusowej. Proszę napisać czy w rodzinie lub najbliższym

» Witam Intensywny trening może powodować wydalanie białka z moczem. Przyjmowanie preparatów może spowodować chorobę

» Witam Na miejscu pierwszym stoi zdrowie pacjentki. Czy jest ona stale konsultowana u dermatologa ? Jeżeli nie proszę się

» Witam Proszę udać się do lekarza psychiatry. Lekarz tej specjalności najlepiej pomoże w tym problemie. Istnieją leki

» Witam Proszę napisać czy ciśnienie jest kontrolowane i jakie ma wartości. Czy występują skoki ciśnienia, jakie leki są

» Witam Proszę podać więcej danych. Czy jest Pani w ciąży, czy przyjmuje Pani leki antykoncepcyjne a jeżeli tak to jakie,

» Witam Zdjęcie jest nieprawidłowo umieszczone. Opisane objawy najprawdopodobniej wynikają z noszenia gipsu. Takie objawy

» Witam Jest to bardzo niebezpieczne przy spożywaniu tego typu przedmiotów i może skończyć się operacją w wyniku zatkania

» Witam Najprawdopodobniej zmiana nie wymaga konsultacji z lekarzem dermatologiem. Proszę wkleić zdjęcie w celu

» Witam Jest to najprawdopodobniej wynikiem uszkodzenia lub osłabienia aparatu więzadłowego stawu skroniowo-żuchwowego.

» Witam Glukozamina nie wpływa na metabolizm leków antykoncepcyjnych. Można bezpiecznie przyjmować ten preparat i nie

» Witam Skolioza jest wskazaniem do odpowiednich ćwiczeń. Bardzo dobrze że trenuje pan pływanie które pozwoli zahamować

» Witam Proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu i poprosić o skierowanie do pulmonologa. Proszę napisać jak długo

» Witam Jest to okres w którym oczy się przyzwyczajają do soczewek. proszę się nie przejmować to nic groźnego.

» Witam Najprawdopodobniej jest to przykurcz mięśnia. Proszę tą okolicę rozmasować, ogrzać. Jeżeli nie pomoże można

» Witam Wynik nie odbiega od normy w dużym stopniu. Badanie EEG jest pomocne do postawienia diagnozy ale nie tylko na podstawie

» Witam Wynik nie odbiega od normy w dużym stopniu. Badanie EEG jest pomocne do postawienia diagnozy ale nie tylko na podstawie

» Witam Badanie ekg najlepiej się ocenia na podstawie obrazu a nie przedstawionego opisu. Na załączonym opisanie nie ma

» Witam Wszystko zależy od ogólnego stanu zdrowia i stopnia i lokalizacji nadżerki.

» Witam Refluks i zapalenie żołądka nie są przeciwwskazaniami do zajścia w ciążę. Jeżeli choroba będzie dobrze

» Witam Przy takich objawach zaleciłbym kontrole ciśnienia badanie krwi i wizytę na początek u lekarza pierwszego kontaktu

» Witam Proszę podać więcej danych. O jaką operację dokładnie chodzi i na jakim oddziale znajduje się pacjentka. Jeżeli

» Witam O obecności adhd nie świadczy wynik badania EEG. Wynik tego badania może być jedynie pomocny przy diagnozie. W tym

» Witam Proszę udać się do pulmonologa. Opisane objawy moga być wynikiem astmy

» Witam Ilość płytek jest mała. Proszę napisać więcej na temat stanu klinicznego, czy obecne są jakieś objawy

» Witam Najprawdopodobniej była pani zabezpieczona przez działanie leku. Proszę dokładnie podać nazwę leku aby uzyskać

» Witam Warto wykoać badanie krwi z oznaczeniem poziomu hormonów tarczycowych. opisane objawy nie muszą pochodzić

» Witam Proszę się nie martwić. Wzrost jest odpowiedni do wieku i mieści się w normach siatek centylowych. jest to

» Witam Konieczne jest znieczulenie ogólne. Proszę kupić pas jeżeli zależy Pani/Panu na prawidłowym gojeniu i nie

» Witam Proszę udać się do ginekologa. Może to być reakcją niepożądaną leczenia antykoncepcyjnego. Możliwe iż leki te

» Witam . Odstępstwo nie jest duże i wymaga obserwacji. proszę się nie przejmować. Dziecko powinno być pod opieką

» Witam Proszę wykonać test ciążowy w odstępie dwóch tygodni od ostatniego stosunku. Takie objawy są wskazaniem do wizyty

» Witam Stenoza to zwężenie. Nie podał Pan informacji jakiego stopnia. Bez dodatkowych informacji nie da się udzielić

» Witam Proszę napisać czy są jakieś inne objawy. Czy temp jest w normie. Jeżeli dziecko jest płaczliwe, występują inne

» Witam Podstawowe badanie lekarza rodzinnego. Jeżeli stwierdzi on konieczność da skierowanie na USG serca. Jest to badanie

» Witam Proszę napisać czym wywołana jest anemia, jakie jest żelazo, jakie leki są przyjmowane. Czy jest Pan pod stałą

» Witam Jeżeli jest to wynik tylko i wyłącznie nierównomiernego opalenia nie ma na to lekarstwa. Z czasem opalenizna się

» Witam Po tak skąpym opisie nie możne wnioskować co to za zmiana, może to być wynik powstania krwiaka lub uszkodzenia

» Witam Powiększony guzek jest węzłem chłonnym i jest to reakcją na obecność stanu zapalnego toczącego się w organizmie.

» Wizyta u lekarza rodzinnego nie będzie konieczna w takim terminie. Proszę sprawę skonsultować z dermatologiem który

» Jeżeli są to brodawki proszę zmianę utrzymywać w suchości i jednocześnie zabezpieczyć przed stałym drażnieniem i

» Witam Jeżeli stan pana zdrowia jest unormowane, nie ma stanu zapalnego w jamie ustnej proszę udać się do lekarza w celu

» Witam Proszę wykonać test ciążowy w odstępie 2 tygodni od ostatniego stosunku. Testy paskowe nie są dokładnym badaniem

» Witam Można wzmocnić gorset mięśniowy ręki. Ćwiczenia takie powinien zalecić lekarz rehabilitant. Pozdrawiam.

» Witam Wynik to rozrost wewnątrz-przewodowy, częściowo typowy, częściowo nietypowy. W przewodach obecne brodawki. Chodzi

» Wynik badania jest prawidłowy, nie uwidoczniono zmian. Badanie to nie uwzględnia przepływów naczyniowych. Proszę napisać

» Witam Proszę udać się do ginekologa w celu wykonania badania bakteriologicznego. Nie jest wykluczona obecność grzybicy.

» Witam Wynik ten jest prawidłowy. Proszę się nie martwić wynik znajduje się poniżej granicy uznawanej za cukrzyce.

» Witam Nie jest to sprawa nowotworowa ale wymagająca konsultacji dermatologicznej. Zmiany są podobne do brodawek. Czy

» Witam Pacjent musi być pod Stałym nadzorem kardiologicznym i pulmonologicznym. Opisane objawy mogą być następstwem

» Witam Proszę sprawdzić czy prawidłowo działa glukometr. Może to być wada urządzenia. proszę przetestować swój wynik

» Witam Jest to wynik działania hormonalnego które również jest uwarunkowane genetycznie. U jednej kobiety będą one

» Witam Proszę wykonać test ciążowy w odstępie 2 tygodni od ostatniego stosunku. Lepszym testem będzie wykonanie badania

» Witam Czy są obecne jakieś inne objawy? Jeżeli tak proszę opisać. O decyzji biopsji musi zadecydować lekarz prowadzący,

» Witam Nie ma takiej możliwości tym sposobem. Jest to sposób na oszukiwanie kobiet i zdobywanie korzyści. Istnieją metody

» Witam Nie da się jednoznacznie stwierdzić czy przejdzie ono z wiekiem. Jeżeli jest ono związane z psychiką i nie jest

» Witam Stres może mieć wpływ na pojawianie się napadu astmy. Proszę napisać jakie dokładnie leki są przyjmowane

» Witam Jeżeli jest obecny obrzęk proszę poczekać aż zejdzie. Stopniowe ćwiczenia pomogą rozluźnić przykurcz.

» Witam Sprawa ta nie musi wynikać z poziomu hormonów. Może ona być silniej związana z Pańską psychiką i nastawieniem.

» Witam Proszę wkleić zdjęcie w celu dokładniejszej diagnozy ponieważ może to być zmiana alergiczna lub bakteryjna.

» Witam Jednoznacznie nie da się odpowiedzieć z pewnością. Najlepszą diagnozą w takich sytuacjach jest wykonanie sekcji

» Witam Proszę udać się na wizytę do psychiatry. Na taką konsultacje nie jest wymagane skierowanie od innego lekarza.

» Witam Proszę napisać czy była utrata przytomność przy urazie, czy był to wstrząs. Jakie dokładnie są wyniki

» Witam W tym przypadku terapie musi zaplanować lekarz endokrynolog który stwierdzi czy korekcja poziomu hormonów będzie

» Witam Proszę napisać jakie dokładnie wyniki są dobre. Czy było wykonywane USG brzucha i badanie krwi. Problem może

» Można Ale proszę pamiętać o tym aby zachować maximum higieny, zmiany te muszą pozostać w czystości. Proszę zadbać aby

» Witam Proszę udać się do lekarza medycyny sportowej. Najprawdopodobniej nie jest to przeciwwskazaniem do uprawiania tej

» Proszę napisać jakie leki są przyjmowane i jakie choroby były przebyte. Czy w miejscu tym nie było większych urazów? Czy

» Witam Fizjoterapia jest dobrym rozwiązaniem w tym przypadku. Obecne objawy mogą być wynikiem przykurczu mięśni lub

» Witam Jest to leka uzależniający który nie jest groźny jeżeli jest używany w bardzo małych ilościach i nie często.

» Witam Najprawdopodobniej będzie konieczne przejście kolejnej chemioterapii. O takiej decyzji zdecyduje lekarz prowadzący je

» Witam Jeżeli sytuacja ta utrudnia Panu funkcjonowanie, oddychanie, proszę udać się do lekarza laryngologa który zleci

» Witam Nieznaczne wypuklenie nie znaczy iż zmiana będzie postępować. Zazwyczaj w takich sytuacjach ćwiczenia nie

» Witam Nie będzie konieczne przyjmowanie do końca życia tego leku. Wszystko zależy od zarastania blizny. Czekają Panią

» Witam Bardzo prawdopodobne iż mogła Pani zajść w ciążę. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie dwóch tygodni od

» Witam W tym przypadku musi się wypowiedzieć lekarz endokrynolog który uwzględni cały przebieg historii choroby, chorób

» Witam Bardzo możliwe iż jest to wyrostek. Obecne objawy są bardzo podobne do zapalenia wyrostka. Czasami występuje taka

» Witam Bardzo prawdopodobne iż jest to wyrostek, Posiada Pani typowe objawy wyrostka. Możliwe iż z czasem objawy się

» Witam Proszę udać się bez opiekuna istnieje taka możliwość, zostanie Pani przebadana. Pozdrawiam.

» Witam Rokowanie zależy nie tylko od opisanego w sposób bardzo krótki opisu pacjenta. Proszę napisać dok ładnie gdzie

» Witam Lek ten stosowany jest w ciężkich postaciach trądziku pospolitego opornego na leczenie działającymi ogólnie lekami

» Witam Proszę napisać jakie choroby były przebyte i jakie są obecne. Proszę napisać jakie leki są obecnie przyjmowane i

» Witam Istnieje takie prawdopodobieństwo ale jest ono małe. Do zapłodnienia jest wymagana odpowiednia ilość nasienia.

» Witam Proszę nie nadwyrężać nogi, warto aby była ona nie obciążana. Po okresie około tygodnia bez obciążania nogi

» Witam Przyjmowanie tego leku powinno być skonsultowane z lekarzem który zlecił leki antykoncepcyjne. Czy są to doustne

» Witam Oczywiście że noszenie aparatu może skorygować ta wadę. Proszę napisać w jakim jest Pani wieku. Im wcześniej tym

» Witam Jeżeli czas oczekiwania na wizytę u laryngologa jest długi może pan udać się do lekarza pierwszego kontaktu który

» Witam Aby dokładnie zdjagnozować obecność lub powiększanie się torbieli należy wykonać badanie USG najlepiej

» Wypadanie paru włosów dziennie nie jest łysieniem. Najprawdopodobniej jest Pan zbyt przewrażliwiony na tym punkcie. Nie

» Witam Warto wykonać badanie gastroskopii które wykaże czy są obecne jakie zmiany w żołądku lub dwunastnicy. Lekarz

» Witam Jeżeli istnieją wskazania , objawy tarczycowe, proszę wykonać test na poziom TSH który wstępnie wykaże czy

» Witam Procesy te w bardzo dużym stopniu są uwarunkowane genetycznie. Proszę spożywać dużo węglowodanów i potraw

» Witam Tego typu łysienie jest uwarunkowane genetycznie i nie da się zapobiec temu procesowi. Istnieje wiele środków

» Witam Bardzo prawdopodobne iż jest to grzybica. Są to zmiany przypominające grzybice. Badanie krwi i moczu nie

» Witam Jeżeli nie chce Pani płacić proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu który zleci wykonanie tego badania. W

» Witam Zmiany te wynikają najprawdopodobniej nie tylko z wysokiej temperatury ale również z braku powietrza. Proszę

» Witam Proszę się nie martwić jest to normalne i nie świadczy o żadnej patologii. Jest to normalna fizjologia organizmu.

» Witam Jeżeli nie było urazu i intensywnych ćwiczeń w ostatnim czasie proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu

» Witam Stan ten wynika z długotrwałego używania alkoholu. Istniej możliwość poprawienia tego stanu jeżeli nie będzie

» Witam Proszę napisać czy w ostatnim czasie były odbywane stosunki seksualne. Warto ze zmianą tą udać się do wenerologa

» Witam Jeżeli mężczyzna nie ma jąder to nie jest możliwym aby miał potomstwo, jest bezpłodny i nie ma możliwości na

» Witam W takiej sytuacji odczulanie jest potrzebne gdyż ponowny kontakt z tymi związkami może wywołać gwałtowniejszą

» Witam Odczulanie nie jest niebezpieczne, jest ono przeprowadzane przez lekarza i polega na podawaniu alergenu w takich dawkach

» Witam Można spróbować leków rozkurczowych typu nospa. Czy występuje jakaś zależność bólu, czy jest on silniejszy z

» Witam Proszę napisać jakiego rodzaju hormonu dokładnie dotyczy ta sprawa. Nie jest to duże różnica i nadwyżka. Jeżeli

» Witam Wszystko wskazuje na to iż jest to sprawa wynikająca z psychiki ale nie muszą być tak do końca. Proszę udać się

» Witam Neotigason jest stosowany w ciężkich postaciach łuszczycy, lub łuszczycy krostkowej. Lek ten posiada dużo działań

» Witam Proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu. Trudno się jednoznacznie wypowiedzieć na ten temat nie widząc

» Witam Sprawa może wynikać ze złej krzepliwości krwi lub nieprawidłowości związanych z układem żył kończyn dolnych.

» Witam Może to być objawem obecności wrzodu żołądka lub zapalenia trzustki. Przyczyn może być więcej i w związku z

» Witam Na chwilę obecną nie da się jednoznacznie przewidzieć gojenia. Może to się potoczyć w różnym kierunku i nie

» Witam Ból powinien minąć w przeciągu 2 dni. Jeżeli nie będzie mijał proszę udać się do lekarza prowadzącego który

» Witam Ból i obrzęk powinien ustąpić ustąpić stopniowo do około tygodnia ale jest to sprawa indywidualna zależąca od

» Witam Proszę wykonać test ciążowy wo odstępie 2 tygodni od ostatniego stosunku. Jeżeli będzie negatywny proszę

» Witam Proszę nie podrażniać rany oraz bąbla. Zmiana powinna się samoistnie zagoić. Proszę dobrać ubrane w taki sposób

» Witam Proszę opisać czy nastąpiła zmiana bary moczu. Czy występują obrzęki na goleniach i czy zostały zauważone

» Witam Jeżeli jest to pełny opis badania to nie ma się czym przejmować nie ma mowy w nim o zmianach złośliwych. Wynik ten

» Witam Wysokie IgE bywa też przy chorobach zakaźnych i chorób z autoimmunoagresji. Uważam, że konieczne byłoby badanie

» Witam Możliwość taka istnieje. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie 3 tygodni od ostatniego stosunku.

» Witam Poziom hormonów tarczycowych jest prawidłowy. Proszę dokładniej opisać czy występują biegunki, uderzenia gorąca,

» Witam Sprawa ta nie koniecznie może wynikać z problemów z układem kostno-stawowym, może ona być problemem neurologicznym

» Witam Ataksja to zespół objawów określających zaburzenia koordynacji ruchowej ciała. Stanowi jedną z manifestacji wielu

» Witam Zależne jest to od czasu przez jaki takie dolegliwości występują. Jeżeli jest to sytuacja trwająca około tygodnia

» Witam Jeżeli był odbywany stosunek proszę wykonać test ciążowy w odstępie co najmniej 2 tygodni od ostatniego stosunku.

» Witam Najprawdopodobniej jest to kwestia rodzaju leku uspokajającego. Silniej działający lek nie dopuści do sytuacji w

» FSH u mężczyzn powoduje powiększenie cewek nasiennych, pobudza spermatogenezę (wytwarzanie plemników) oraz zwiększa

» Witam Nie jest to prawdą. Raka skóry można dostać po długotrwałej ekspozycji na czynniki wywołujące go. Czynnikami

» Witam Na pytanie to nie da się odpowiedzieć jednoznacznie bez badania. Może to być wynikiem obecności przepukliny lub

» Witam Nie ma żadnego środka który w ten sposób spowodowałby zmniejszenie wzrostu. Można zatrzymać wzrastanie ale taka

» Witam Opisane objawy są wskazaniem do wykonania USG. Proszę udać się do ginekologa w celu wykonania tego badania. Jest to

» Witam Proszę napisać czy zmiana się stale powiększa. Jeżeli będzie ona się powiększać proszę udać się

» Witam Nie da się stwierdzić jakie były to badania ponieważ razem z morfologią mogły być zlecone hormony, czasy

» Witam W takiej sytuacji nie wiele można zrobić poza dbaniem o kondycje i wzmacnianiem gorsetu mięśniowego kręgosłupa.

» Witam Proszę przepłukiwać nos zaleconą wodą. Proszę nie stosować innych środków. Śluzówka jamy nosowej jest obecnie

» Witam Najprawdopodobniej jest to sprawa alergiczna. Proszę wkleić zdjęcia zmian, które przydadzą się w diagnozie.

» Witam Jeżeli gojenie zachodzi prawidłowo można już przystępować stopniowo do ćwiczeń ale takich które nie będą

» Witam Właściwym postępowaniem będzie wykonanie rtg i udanie się do lekarza ortopedy. Leczenie zachowawcze jest właściwe

» Witam Proszę nie spożywać alkoholu w dniu przyjmowania leku. Jeżeli była to ostatnia dawka leku to najlepiej byłoby

» Witam Umieszczone zdjęcia nie nadają się do oceny. Są one niedokładne i wykonane przy nieprawidłowym świetle. Bardzo

» Witam Opis sytuacji jak najbardziej jest typowy dla napadu padaczkowego. Istnieją bezwzględne wskazania do udania się do

» Witam Powinny to być ćwiczenia nie obciążające. Ćwiczenia te nie powinny powodować przełożenie dużych sił na kości

» Witam Ryzyko takie istnieje. Nie można jednak jednoznacznie stwierdzić czy osoba ta zostanie zarażona ponieważ na wynik

» Witam Ryzyko zajścia jest takie samo jak podczas prawidłowego przyjmowania leku antykoncepcyjnego. W czasie współżycia

» Witam Istnieje kilka metod nastawiania barku. Jedną z nich jest metoda ułożeniowa. Po zdjęciu gipsu można wykonać rtg

» Witam Nie jest to prawdą. Posiadanie tatuażu nie ma najmniejszego wpływu na przeprowadzenia takiego badania. związki

» Witam Proszę dokładniej opisać swój stan kończyn. Czy przytoczona koślawość została stwierdzona przez lekarza? Na

» Witam Proszę napisać jakie krople, leki, areozole są przyjmowane i z jaką częstością z powodu kataru. Bardo częstym

» Witam Obecny jest stan zapalny tarczycy. W tarczycy są obecne limfocyty co może być przyczyna np. zapalenia Hashimoto.

» Witam Przyczyn może być wiele. Może to być wynikiem zakażenia bakteryjnego, grzybiczego, niedożywienia, chorób

» Witam Proszę napisać czy nadal są przyjmowane jakieś leki. Czy były wykonywane jakieś inne zabiegi w ostatnim czasie.

» Witam Ze względu na brak wiarygodnych badań, stosowanie u kobiety ciężarnej usprawiedliwione jest tylko w przypadku braku

» Witam Lekarz postąpił prawidłowo. Reakcja uzależniająca przejawia się z różnym nasileniem u każdego człowieka i w

» Witam Proszę napisać ile czasu trwa taki stan. Do badań tych należy dołączyć badanie krwi na poziom hormonów

» Witam W Polsce takich operacji się nie przeprowadza. Proszę napisać czy występują jakieś szczególne wskazania do

» Witam Nie jestem przekonany iż zmiana lekarza zmieni podejście do tego przypadku. Proszę napisać czy są jakieś objawy ze

» Witam Po oznaczeniu poziomu na czczo, jeżeli wynik wynosił 123 to jest to wskazanie do wykonania testu obciążeniowego

» Witam Taki stan będzie wymagał podania antybiotyku. Bez wizyty u lekarza nie obejdzie się jeżeli jest to zapalenie

» Witam Wynik pozytywny testu ciążowego jest wskazaniem do udania się do lekarza ginekologa który określi czas. Proszę

» Witam Proszę napisać jakie był dokładnie wyniki, jaki rodzaj grzyba, oraz czy był robiony antybiogram. Dermatolog musi

» Witam Opisany ból ma cechy chromania przestankowego. Proszę napisać ile ma pan lat. Czy przyjmuje Pan jakieś laki? Czy

» Witam Łuszczyce leczy się podczas rzutów nie należy podawać dużych dawek sterydów bez występowania zmian. Proszę

» Witam Nie jest to żaden problem. Jest to zwykła fizjologia. Czy oprócz "zmiany" występują jakieś inne dolegliwości, np.

» Witam Proszę nakłonić Ojca do wizyty u psychiatry i przekonać iż jest ona niezbędna dla funkcjonowania rodziny. Proszę

» W tym przypadku nie możemy mówić o anty-alergenach gdyż sprawa nie dotyczy najprawdopodobniej uczulenia. Zdjęcia zmian

» Witam Wkładka ta nie posiada hormonów i nie powinna w sposób bezpośredni powodować zaburzeń poziomu hormonów

» Witam Obniżenie TSH powinno być badane równocześnie z poziomem hormonów ft3 ft4 , Samo obniżenie wraz ze wzrostem ft3

» Witam Wszystkie objawy są wynikiem obniżonego stanu odporności. Proszę wykonać podstawowe badania krwi wraz z poziomem

» Witam Ryzyko istnieje ale na chwile obecną nie jest ono duże. Wszystko zależy od ewolucji dalszych zmian mięśniaka.

» Witam Najprawdopodobniej jest to sprawa alergiczna. Czy posiada Pani jakieś uczulenia? Czy podobne zmiany pojawiają się w

» Zapłodnienie pozaustrojowe polega na przeprowadzeniu zapłodnienia (połączenia) komórki jajowej z plemnikiem w warunkach

» Witam Opisane objawy są wskazaniem do udana się do lekarza w celu badania palpacyjnego. Z opisu wynika iż przyczyna tkwi w

» Witam Może to być rozwijającą się przepuklina pępkową. Czy miejsce to jest bardziej uwypuklone niż wcześniej? Czy

» Witam Proszę przyjmować duże ilości witaminy C która w tej sytuacji pomoże jak najszybciej na odbudowę uszkodzonych

» Witam Operacja ta nie mogła się odbyć bez badania i świadomości chirurga o stanie struktur położonych głębiej. Czy

» Witam Na problem ten może składać się wiele czynników i z tond tak długa droga w diagnozie. Jeżeli problemy te trwają

» Witam W tym przypadku ponowna konsultacja z lekarzem jest konieczna. Antybiotyk mógł okazać się nieskuteczny i trzeba go

» Witam Przebarwienia tego typu powinny zniknąć samoistnie. Proszę uzbroić się w cierpliwość proces ten nie trwa krótko

» Witam Jest to z bardzo dużym prawdopodobieństwem problem neurologiczny proszę z nim udać się do lekarza neurologa.

» Witam Postępowanie dalsze zależy od wielu czynników. Proszę napisać od jak dawna jest obecny katar. Niezbędne jest

» Witam Najważniejsze badania w tym kierunku zostały wykonane. Nie trzeba wykonywać innych. przyczyną może być nerwica ale

» Witam Proszę się nie przejmować. Jeżeli nie było utraty przytomności nie mamy do czynienia ze wstrząsem. Niepokojącym

» Witam Możliwe iż jest to wina zbyt małego rozciągnięcia więzadeł. Proszę robić dłuższe rozgrzewki rozciągające

» Witam Opisane objawy są najprawdopodobniej wynikiem zapalenia dolnych dróg moczowych. Proszę wykonać test ciążowy w

» Witam szansa istnieje ale warto się zastanowić czy powinno się ją przeprowadzić ponieważ nie jest powiedziane czy po

» Witam Wkrótce po zdjęciu gipsu nie będzie możliwa szybki powrót do uprawianego sportu. Będzie to wymagało pewnego

» Witam Wskazaniami do operacyjnego leczenia choroby Scheuermanna są: ból, intensywnie narastająca kifoza, ograniczenie

» Witam Proszę podać więcej informacji na temat Pani zdrowia. Zbyt wiele sytuacji może wpływać na nadmierną senność.

» Witam Proszę napisać ile lat ma partnerka i czy było wykonywane badanie cytologiczne. Jeżeli sytuacja taka będzie się

» Witam W opisie zabrakło Pana dolegliwości. Proszę opisać czy obecny jest ból bioder i czy nasila się son przy jakiś

» Witam przedstawiony wynik nie wskazuje na przyczynę bolesności. Od jakiego czasu występuje ból? Przy jakich ruchach się

» Witam Może to być półpasiec lub opryszczka o nietypowej lokalizacji. Proszę dokładniej opisać stan, czy obecna jest

» Witam RTG to podstawowe badanie które należy wykonać w takiej sytuacji. Proszę napisać od jakiego czasu utrzymują się

» Witam Proszę napisać ile ma Pani lat. W tym wieku dopuszczalne są pewne zmiany tego typu. Jest to okres zmian hormonalnych

» Witam Na pytanie to nie da się odpowiedzieć bez obejrzenia zdjęcia RTG. Na podstawie przedstawionego opisu nie da się

» Witam Proszę napisać czy obecna jest gorączka. Gardło powinno zostać leczone antybiotykiem po konsultacji lekarskiej.

» Witam Proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu w celu wykonania badania EKG. Zwykła morfologia nie ocenia nagłych

» Witam Nie ma powodu do obaw. Zmiana jest bardzo mała i w dodatku nie jest czynna. Hormony są w normie tak więc nie powinno

» Witam Powstawanie keloidu zależy od miejsca urazu, jednak największe znaczenie przy jego tworzeniu ma skłonność

» Witam Zmiany nie koniecznie muszą być postacią przebytej gruźlicy ale trzeba wykonać testy które to zweryfikują. Zlec je

» Witam Nie ukrywam że szanse są małe. Komórki spermatogenezy: brak ,ruch a,b 0%. W grę wchodzi tylko i wyłącznie in

» Witam Być może wszystkie objawy wynikaj z niewyspania. Proszę spróbować ziołowych leków uspokajających. Być może

» Witam Zmiany łuszczycowe mogą się pojawić na skórze głowy. Ta lokalizacja może być również zajęta przez zmiany.

» Witam Proszę udać się do lekarza który zlecił te leki. Unieruchomienie kończyny jest przeciwwskazaniem do stosowania

» Witam Proszę zadbać o unormowanie swojego ciśnienia. Pisze Pan o tym iż unormowanie nie przynosi ulgi. Proszę napisać

» Witam Nie ma najmniejszego sensu przyjmowania jednej tabletki tego leku. Jeżeli przyjęta została jedna tabletka nie powinno

» Witam Jest to lek z grupy SSRI który posiada szereg działań niepożądanych przy których nie powinno się zażywać

» Celiakia nie wpływa w sposób bezpośredni na nerwy. Jeżeli dołączy Pan do swojej diety witaminy nie powinna ona wpływać

» Witam Prawdopodobieństwo zajścia w ten sposób jest małe. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie dwóch tygodni od

» Witam Zmiany te mogą wskazywać na przebytą lub obecną gruźlicę. Czy były jakieś choroby płuc? Czy ma Pan obecnie

» Witam W tym przypadku nie obejdzie się bez badania lekarskiego ponieważ może to być przepuklina mosznowa uciskająca

» Witam Najprawdopodobniej obecne jest pęknięcie. Opis ten powinien być interpretowany przez lekarza wraz ze zdjęciem. Sam

» Witam Wynik jest prawidłowy poza obecnością azotynów. Niewielkie ilości azotanów (z diety i metabolizmu białek) są

» Proszę napisać od jakiego czasu występują te objawy i czy są one obecna każdego dnia, czy tylko w opisanych terminach.

» Witam Proszę wykonać ponownie test ciążowy. Na nie występowanie miesiączki ma wpływ wiele czynników. Proszę

» Witam Proszę dalej pozostawać na diecie być może jest to zbyt krótki okres diety aby stwierdzić ostatecznie czy zachodzi

» W takim razie proszę napisać czy w rodzinie występują jakieś choroby reumatologiczne. Proszę napisać ile ma Pani lat.

» Witam Można ale proszę pamiętać że takim postępowaniem nie będzie zapewnione działanie leku. Może się okazać że

» Witam Wycinki są pobierane w celu weryfikacji histopatologicznej. Wynik histopatologiczny ukazuje czy jest obecny tylko stan

» Witam Zależy jak duże jest to pęknięcie jeżeli skóra jest głęboko pęknięta należy zszyć. Warto się również

» Proszę wybrać lekarza pierwszego kontaktu który jeżeli będzie taka konieczność da skierowanie do ortopedy. O

» Witam Wynik świadczy o zaawansowanej miażdżycy naczyń krwionośnych są obecne w nich najprawdopodobniej zwapniałe

» Witam Jest t najprawdopodobniej zmiana łagodna. Nie ma się czym martwić ale nie powinno się oceniać wycinka nie znając

» Witam Proszę wykonać test ciążowy w odstępie co najmniej dwóch tygodni od ostatniego stosunku. Takie objawy mogą być

» Witam Proszę się nie martwic nie powinno to negatywnie wpłynąć. Proszę na przyszłość nie używać leków

» Witam Jeżeli objawy są bardzo nasilone proszę udać się do lekarza neurologa. Proszę napisać czy występują jakieś

» Witam Proszę napisać czy używa pani jakiś preparatów kosmetycznych, kremów. Takie objawy występują przy uczuleniu na

» Witam Asthenozoospermia występuje wtedy, gdy plemniki znajdujące się w ejakulacie nie są prawidłowo ruchome.

» Witam Na pewno operacja nie będzie wymagana jeżeli jet to lekka skolioza. Twoje kości nadal rosną i wymagane będą w

» Witam Nie jest to powód do obaw. Jest to najprawdopodobniej poszerzone naczynie. Z czasem powinno zniknąć samoistnie. Takie

» Witam Może to być naczyniak wynikły z pęknięcia naczynia lub jego poszerzenia. Proszę napisać od jakiego czasu się

» Witam Nie ma się czym martwić i nie ma powodu do tak częstego sprawdzania temperatury. Temperatura jest prawidłowa.

» Witam Nie ma przeciwwskazań do pracy jako fizjoterapeuta. Pracując w tym zawodnie osoba ta nie naraża się szczególnie ani

» Witam Zależne jest to jakie są to tabletki. Antykoncepcja hormonalne nie jest 100% metoda antykoncepcyjną. Zawsze istnieje

» Witam Proszę napisać czy stosowany jest jakiś krem do twarzy lub pod oczy. Sprawa ta może wynikać z uczulenia na dany

» Witam Proszę napisać czy jest pan chory na cukrzyce lub inną chorobę? Proszę napisać ile ma pan lat i czy nie było

» Witam Szczupła sylwetka nie jest wskazaniem do cięcia cesarskiego. Do cięcia cesarskiego skłania nietypowa budowa

» Witam Taki stan wymaga kilku badań w celu prawidłowej diagnozy. Proszę napisać w jakich sytuacjach pojawiają się objawy

» Witam Proszę zażywać po jednej dokładnie tak jak we wskazaniach. Działanie tego leku może być w pierwszych 4 dniach

» Witam Proszę napisać od jakiego czasu nie stosuje pan tego środka. Po pewnym czasie poziom testosteronu powinien powrócić

» Witam Ból ten nie koniecznie pochodzi ze strony serca. Podobne objawy mogą być wynikiem bóli mięśniowych. Proszę

» Obecne zaburzenia hormonalne ft3 ft4 nie klasyfikują do rozpoznania zapalenia hashimoto. Przy zapaleniu hashimoto zmiany

» Witam Możliwe iż są to objawy rozwijającego się niedokrwienia jądra. Może to być spowodowane zaburzeniami krzepnięcia

» Takie informacje wystarczą. Proszę napisać czy nerwiak został uwidoczniony na którymś z badań obrazowych reki? Zespół

» Witam Wszystko jest zależne od etiologii obecnego rumienia. W części przypadków jest on spowodowany chorobami

» Witam W takim wieku nie powinno się stwierdzać jednoznacznie tylko na podstawie takich zachowań czy jest to homoseksualizm.

» Witam Jest to objawem normalnym gdyż od splotu ramiennego odchodzą niektóre gałęzie nerwów które unerwiają tą

» Witam Takie objawy mogą być wynikiem przykurczu mięśnia i jest to najczęstsza przyczyna opisanych objawów. Na stan taki

» Witam Choroba Scheuermanna, nazywana również jałową martwicą kręgosłupa lub młodzieńczą kifozą, jest jedną z

» Witam Proszę pamiętać o badaniach profilaktycznych. Przy takim stanie konieczna jest konsultacja z ginekologiem. Opisane

» Witam Na podstawie tylko i wyłącznie tego opisu nie można jednoznacznie stwierdzić czy jest to zapalenie typu hashimoto.

» Witam Odbarczenie przykurczu prostowników to to samo co uwolnienie przykurczu mięśnia przy czym druga definicja jest mniej

» Witam Sam opis który został przedstawiony nie jest koniecznie objawami skóry atopowej ani zapalenia atopowego. Na taki

» Witam Zanik miesiączki po okresie odchudzania to bardzo częste powikłanie. Na taki stan może wpływać również wiele

» Witam Średnio można założyć, że dni płodne przypadają na okres między 10 a 18 dniem cyklu, ale tylko w przypadku tych

» Witam Interpretacja nie może dotyczyć tylko zdjęcia, ważny jest stan pacjenta. Ile czasu minęło od rozpoznania,

» Witam Obecny ból jest najprawdopodobniej spowodowany kaszlem. W wyniku zmęczenia mięśni oddechowych kaszlem pojawiają

» Witam To zależy od Pani odporności. Jeżeli grzybica która powstała na dłoni jest wynikiem złej odporności organizmu

» Witam Przyczyną nie musi być zwykła nadpobudliwość. Istnieje wiele zaburzeń które posiadają takie objawy. Zwykły lek

» Witam Nie ma przeciwwskazań można stosować. Tantum Rosa znajduje zastosowanie w takich schorzeniach jak: zapalenie sromu i

» Witam Proszę napisać czy w ostatnim czasie były jakieś podróże do innych krajów. Proszę napisać jakie leki były

» Witam Postępowanie zależne jest od stabilności kolana która była badana przez lekarza lub w szpitalu. Proszę załączyć

» Witam Proszę opisać jak wyglądała sytuacja po urazie czy często się takie stany pojawiały? Ile razy? Od jakiegoś czasu

» Witam Wynik oznacza nieobecność nieprawdłowej flory. Prosze sprawdzić czy przepisany został cały wynik. Wynik oznacza

» Witam Bolesność jajnika która jest nasilona jest wskazaniem do wykonania badania USG. Możliwe iż podczas wizyty u

» Witam Proszę stosować zwykłą dietę z niewiele większą zawartością białka niż normalna. Zażywanie preparatów

» Witam Prozę wstrzymać się ze współżyciem przez około tygodnia. Poza tym nie ma żadnych przeciwskazań. Jeżeli

» Witam Nie należy się przejmować ponieważ nie zawsze objawiają się działania niepożądane. Proszę się nie

» Witam Jeżeli migdałek nie utrudnia oddychania, połykania , nie ma bardzo częstych stanów zapalnych, objawów ropienia nie

» Witam Bardzo możliwe iż lekarz podszedł kompetętnie do sprawy. Zależne jest to jaki czas temu było wykonywane

» Witam Może to być pierwszy objaw cukrzycy. Czy ktoś w rodzinie jest chory na tą chorobę. Czy występują jakieś inne

» Witam Jeżeli zmiana ta jest mocno ocieplona, występuje podwyższona temperatura, proszę udać się do lekarz. Samodzielne

» Witam Może to być objaw obecnego polipa lub poszerzonych naczyń żylakowych odbytu. Sytuacja ta wymaga badania u

» Witam Te skrzepy nie są niczym poważnym. Proszę się nie przejmować. Nie powinny one być wynikiem niepłodności. Proszę

» Witam Jeżeli jest to suchy kaszel to może być wynikiem wirusowej choroby płuc bądź bakterii atypowych. Proszę napisać

» Witam Proszę sprawdzić powierzchnię soczewki. Jeżeli jej powierzchnia jest zmieniona w któryś miejscu nie należy ich

» Witam Przyczyn może być wiele. Możliwe iż ból ten pochodzi ze strony trzustki. Opis bólu przedstawiony jest bardzo

» Witam Etiologia takich zmian może być różna. Jeżeli są różowo sine mogą być pękniętymi drobnymi naczyńkami

» Witam Profil lipidowy jest prawidłowy. Proszę podać zakres referencyjny do morfologii krwi oraz dane na temat zdrowia.

» Witam Możliwość taka istnieje ale proszę pamiętać że opóźnienie miesiączki o 10 dni nie jest wynikiem tylko i

» Witam Warto wykonać testy uczuleniowe. Być może masz astmę, lub częste choroby bakteryjne górnych dróg oddechowych.

» Witam Proszę udać się do lekarza endokrynologa na konsultacje. Nadczynność tarczycy i nieprawidłowy poziom hormonów

» Witam W takich sytuacjach wykonuje się rektoskopię gdyż sprawa dotyczy odbytnicy. nie jest konieczne wykonywanie

» Witam Z takim problemem można udać się do lekarza pierwszego kontaktu. Proszę zwrócić uwagi czy kończyny są równej

» Witam Prawidłowym postępowaniem będzie wykonanie testu ciążowego w odstępie 2 tygodni od ostatniego stosunku. Mogą to

» Witam Nie koniecznie musi być to ból związany z sercem. może wynikać np z choroby trzustki. Proszę napisać dla czego

» Witam Proszę się zastanowić nad własną higieną skóry czy jest ona odpowiednia. Proszę pamiętać że przy

» Witam Możliwe iż jest to wynikiem obecności wirusów rotawirusowych. Napisz czy masz gorączkę i w którym miejscu boli

» Witam Posiadasz objawy które kwalifikują się do leczenia przez lekarza psychiatrę. Aby skonsultować twoje dolegliwości z

» Witam W połączeniu objawami drętwiejącą nogą mogą to być sprawy naczyniowe lub neurologiczne. Czy często spędza pan

» Witam Lepiej aby była to wizyta u nefrologa, nie urologa. O opisanych dolegliwościach proszę również poinformować

» Witam Jeżeli zauważone zostanie powiększanie się z czasem zmiany proszę myśleć o wcześniejszej wizycie. Badanie

» Witam Proszę wykonać test ciążowy. Najlepszym i najdokładniejszym testem będzie badanie krwi na poziom hormonu b-hcg.

» Witam Klindamycyna ma wpływ na korelacje z doustnymi lekami antykoncepcyjnymi. Jej działanie może osłabić funkcje leku

» Witam Przy takich rozpoznaniach zdrowotnych proszę zrezygnować z wizyt u homeopaty na wizyty u lekarza pediatrii jeżeli

» Witam Przy takich rozpoznaniach zdrowotnych proszę zrezygnować z wizyt u homeopaty na wizyty u lekarza pediatrii jeżeli

» Witam Warto zastanowić się nad wizytą u psychiatry. Jest to objaw hipochondrii ale w przebiegu nerwicy powinien być

» Witam Proszę udać się do lekarza ginekologa. Zleci on badanie krwi na poziom hormonów. Jeżeli nie będzie żadnych

» Witam Jest to stan subklinicznej niedoczynności tarczycy. Wysokie miano TSH w połączeniu ze zwiększonym stężeniem

» Witam Trzeba oczekiwać na wynik kolonoskopii. Warto zrobić morfologię krwi. Zwykle przy zakażeniach pasożytniczych i w

» Witam Wyniki są w normie. Nie napisał Pan zakresu referencyjnego. Ocena zdrowia na podstawie tylko tych wyników jest

» Witam Na opóźnienie ma wpływ wiele czynników, jednym z nich jest stres. Na takie sytuacje wpływa również przemęczenie,

» Witam Takie objawy są wynikiem obecności nieprawidłowej flory bakteryjnej na którą są leki. Proszę udać się do

» Witam Jeżeli są obecne objawy towarzyszące to wskazane jest udanie się do lekarza w celu wykonania badania krwi które

» Witam Ponownie Urolog powinien wykonać badanie w tym USG które uwidoczni czy nie ma zrostów. Jeżeli nie zaszły inne

» Witam Jeżeli nasieniowody są podwiązane to można, jeżeli nie doszło do poważnych zmian chirurgicznie udrożnić

» Witam Oznacza to iż zdjęcie obrazujące jest prawidłowe i należy skonsultować się z pulmonologiem ze względu nie

» Witam Możliwe iż stan taki jest wynikiem obrzęku zapalnego z wyżynającej się ósemki lub stanu zapalnego stawu

» Witam Możliwe iż stan taki jest wynikiem obrzęku zapalnego z wyżynającej się ósemki lub stanu zapalnego stawu

» Witam Proszę poczekać ból powinien sam minąć. Proszę stosować środki czystości oraz dbać o higienę.

» Witam Bardzo możliwe iż mogą to być objawy ciąży. Jeżeli jeszcze nie wykonała pani testu proszę to zrobić. Jeżeli

» Witam Jednym z rodzajów przepukliny pachwinowej jest przepuklina mosznowa. Proszę dokładnie opisać swój obecny stan.

» Witam W takiej sytuacji nie należy panikować. Proszę udać się do przychodni w celu oczyszczenia rany i założenia

» Witam Jako pierwsze proszę zadbać o właściwa dietę. Posiłki o właściwej regularnej porze oraz odpowiednia ilość

» Witam W takiej sytuacji czas zawsze ma znaczenie gdyż z czasem krwiak może narastać i pilne jest szybkie postępowanie

» Proszę napisać jak dużo czasu minęło od zaopatrzenia ręki i zdjęcia gipsu. Proszę dokładnie napisać. Sprawę tą

» Opisane objawy są najprawdopodobniej jednym z efektów ubocznych leków które pani przyjmuje. Proszę dokładnie napisać

» Witam Jeżeli obecny jest świąd skóry proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu w celu wykonania morfologii krwi i

» Witam jest wiele metod które wykorzystuje lekarz pediatra przy badaniu palpacyjnym brzucha. Zwykle gdy brzuch boli dziecko

» Witam Ból ten może być nerwobólem lub wynikać z nieprawidłowego stanu nerek. Proszę ponownie udać się do lekarza

» Witam Proszę dbać o właściwą higienę miejsc intymnych. Jest to normalny objaw dla pojawiania się pierwszej miesiączki.

» Witam Proszę zmienić proszek do prania. Opisane objawy mogą być wynikiem uczulenia na tkaninę bielizny lub stosowany

» Witam W swojej wypowiedzi zapomniał Pan o opisaniu dokładnym Pana objawów. Z pana wypowiedzi sądzę iż nie ma Pan

» Witam Dalsze postępowanie jest oczywiście zależnie od stanu klinicznego, od objawów i od stopnia w jakim zmiana ta

» Witam Nie można wypowiedzieć się nie znając stanu klinicznego pacjenta. Proszę o dokładny opis choroby. Proszę

» Witam Usieciowany hialuronian sodu 69 mg/3,0ml Jest to preparat podawany w celu zmniejszenia bólu i poprawy ruchomości

» Witam Przyczyn tego stanu może być wiele i z tego względu najlepszym wyjściem będzie konsultacja u ginekologa. Może to

» Witam Lek Normatobs to suplement diety. Uzupełnienie codziennej diety w składniki korzystnie wpływające na cerę

» Witam Proszę o podanie wyniku badania antytyreoperoksydazy. Jest to ważny marker w chorobie tarczycy. Proszę napisać jak

» Witam Obrzęki mogą mieć różną etiologię. Czy występują obrzęki na nogach? Czy są one ciastowate? Czy leczy się

» Witam Przyczyną może być choroba serca. Proszę nie lekceważyć tych objawów i udać się do lekarza pierwszego kontaktu

» Witam Przyczyna takiego stanu może być choroba wirusowa skóry. Proszę udać się do dermatologa. Do lekarz tej

» Nie ma innej możliwości diagnozy jak wykonanie badania USG które dokładniej zobrazuje stan Pani jajnika. Przyczyn takiego

» Witam Czy towarzyszy temu uczuciu kaszel? Czy nastąpiło ograniczenie siły? Czy przyjmuje Pan jakieś leki? Czy pojawiały

» Byćmoże jest to przyczyna przewodu pokarmowego. Jeżeli brzuch w tym miejscu nie jest bolesny uciskowo nie ma się czym

» Witam Bardzo ważnym kryterium depresji jest długość trwania takiego stanu jaki opisujesz. Proszę wiec o podanie od

» Witam Na pewno nie będzie potrzebna operacja. Napisz jak wielkie jest to wgłębienie i w którym miejscu klatki piersiowej

» Witam Proszę sprawę tą konsultować z lekarzem pediatrą który oceni ilość i ciężar oddawanego moczu w porównaniu do

» Witam Ból najprawdopodobniej jest wynikiem powikłać ze strony przewodu pokarmowego. Proszę udać się do lekarza

» Witam Sprawy tej nie można ignorować. Proszę napisać z jakiego powodu nie ma jednego jądra? Czy powodem było

» Witam Sprawa ta może dotyczyć krążenia i będzie wymagała wtedy konsultacji z kardiologiem lub nadczynności przysadki i

» Witam Proszę udać si do urologa. Możliwe iż doszło do zapalenia ujścia cewki moczowej i konieczna będzie maść

» Witam Jeżeli pacjent nie był konsultowany przez lekarza kardiologa proszę udać się do lekarza tej specjalności. Jeżeli

» Proszę ograniczyć spożycie alkoholu oraz kawy. Być może przyczyną tych dolegliwości jest własnie pana dieta i styl

» Na zdjęciu widoczne jest nieprawidłowe zrośnięcie II kości śródręcza prawego jeżeli obecne dolegliwości utrudniają

» Czy sprawa była konsultowana z lekarzem. Jeżeli nie proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu który po

» Proszę regularnie uprawiać sport. Możliwe iż przyczyna jest zbyt mała ilość ruchu w ciągu dnia. Opisane objawy mogą

» Witam Możliwe iż opisane objawy są wynikiem zakażania układu moczowego. Proszę dbać o higienę i pic dużo płynów.

» Witam Postępowanie na pewno jest prawidłowe. Nie ma możliwości że to nie jest nowotwór jeżeli rozpoznanie było takie

» Witam Proszę udać się do lekarza endokrynologa. Ma pani nietypową klatkę piersiową która musi zostać skonsultowana

» Witam Takie objawy jak najbardziej kwalifikują się do wizyty u psychiatry. Objawy te kwalifikują się do poważniejszych

» Z wynikiem tym proszę udać się do lekarza onkologa. jest to rak ograniczony i nie jest on złośliwy w takim stanie. Lekarz

» Witam Proszę zmienić krem. Możliwe iż doszło z czasem do uczulenia na ten produkt. Na prawie każdy krem istnieje

» Witam Proszę napisać ile pacjent ma lat. Przydało by się badanie przepływu tętnic szyjnych jeżeli stwierdzona jest

» Zalecana jest konsultacja z lekarzem gastroenterologiem ale jeżeli nie ma Pan takiej możliwości proszę udać się do

» Witam Przyjmując ten lek proszę uwzględnić działania niepożądane i zastanowić się nad sensem przyjmowania tego

» W takim wypadku pozostaje wykonać morfologię krwi która może wyjaśnić przyczynę oraz w pewnym stopniu odzwierciedli stan

» Witam Rak przewodowy in situ (DCIS) jest najczęstszym typem nieinwazyjnego raka piersi. Ductal oznacza, że ??nowotwór

» Witam Proszę się nie przejmować. Proszę przyjmować kolejne tabletki zgodnie z postępowaniem zaleconym na ulotce.

» Witam Zdjęcia nie zostały wklejone w przedstawione linki. Proszę wklei zdjęcia na innym portalu lub jeszcze raz.

» Witam Proszę udać się do pediatry który zleci wykonanie takiego badania. Nie ma sensu czekanie tak długiego czasu na

» Witam Warto wykonać morfologię krwi która może wykazać nieprawidłowości i lepiej ukierunkować na przyczynę. Proszę

» Witam Jeżeli zmiana ta powstała w wyniku tylko i wyłącznie opalenia i jest skutkiem obecności nadmiernej ilości pigmentu

» Witam Proszę załączyć zdjęcie RTG na podstaw którego można ocenić co dokładnie dolega. Jeżeli jest taka możliwość

» Witam Wyniki mogą wskazywać na zmniejszoną drożność dróg żółciowych. Proszę udać się z tymi wynikami do lekarza

» Witam Proszę zmienić antyperspirant gdyż może być wynikiem takich dolegliwości. Możliwe iż jest pan uczulony na

» Witam Proszę podać dokładnie ile razy takie sytuacje miały miejsce. Jeżeli nie jest to sprawa notoryczna istniej wiele

» Witam Sprawa może dotyczyć zmiany rozrostowej. Proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu który skieruje lub wykona

» Cynk występujących w zbyt dużych ilościach w organizmie może doprowadzić do zatrucia. Objawami zatrucia cynkiem jest:

» Witam Takie parametry bada lekarz medycyny pracy który stwierdzi czy może pan zdawać ten kurs. Proszę udać się do

» Witam Augmentin zawiera amoxiciline z kwasem klawulonowym. Najprawdopodobniej jest to uczulenie na jeden ze składników

» Witam Proszę napisać w jakich okresach czasu zachodzą takie zmiany (pory roku). Proszę napisać czy ręce marzną

» Witam Jeżeli występuje u Pana niedobór tego pierwiastka to zażywanie takich tabletek może pomóc. Natomiast nadmierne

» Witam Proszę dokładniej opisać objawy oraz rodzaj leku który był stosowany. Czy ginekolog postawił jakieś rozpoznanie?

» Witam Warto udać się do lekarz jeżeli odczuwana duszność utrudnia Panu normalne funkcjonowanie. Duszność może być

» Proszę wykonać test ciążowy w odstępstwie 2 tygodni od ostatniego stosunku. Test ten należy powtórzyć ze względu na

» Witam Zależne jest to o jaką ilość leków chodzi. Jeżeli jest to bardzo duża ilość leków to znaczenie ma również

» Witam Jest to prawidłowy wynik morfologii. Tak małe odstępstwa nie powinny być brane pod uwagę jeżeli nie ma innych

» Witam Proszę zaprzestać stosowanie tego środka. Prozę udać się do apteki po lek uspokajający dostępny bez recepty.

» Witam Proszę nie przekłuwać zmiany igłą. Proszę wkleić zdjęcie zmiany co pomoże w dokładniejszej odpowiedzi na pana

» Witam Proszę wykonać test paskowy w odstępie 2 tygodni od ostatniego stosunku. Nie jest to dokładne badanie, więc

» Witam Proszę wykonać test ciążowy. Test ciążowy warto powtórzyć w związku z możliwością jego nieprawidłowego

» Witam Proszę się nie martwić ponieważ nadal znajduje się pan w przedziale wzrostowym i Pana wzrost najprawdopodobniej

» Witam Nie uzyska Pan żadnej informacji na temat swojego zdrowia przez forum jeżeli Pan nie zrobi morfologii krwi, badania

» Witam Jeżeli jest to jeden węzeł nie ma czym się martwic. Czy w pobliżu lub w innych okolicach występują powiększone

» Witam Jest ton najprawdopodobniej węzeł chłonny. Węzły chłonne mogą być powiększone przy wzroście zęba. Często

» Witam Ryzyko zawsze istnieje ale przy tego typu operacji nie ma się czego obawiać. Proszę dokładnie napisać jakie zabieg

» Witam Radzę sprawdzić poziom hormonu testosteronu który u mężczyzn jest odpowiedzialny za nadmierne owłosienie. Jeżeli

» Witam Opis jest bardzo niedokładny ponieważ nie ma wykonanych procedur medycznych. Nie widzą żadnych zaniedbań na

» Witam Wszystko zależy od rodzaju i dawki przyjmowanego leku. Leki antykoncepcyjne mają inne działanie i inną 'moc'

» Witam Krwawienie i ukrwienie tego obszaru jest sprawą indywidualną. Próg bólu również jest zmienny osobniczo. W tej

» Witam Warto zrobić badanie kału oraz morfologię krwi. Czy partnerka skarży się jakieś dolegliwości? Badanie krwi może

» Witam Jeżeli zarysowana rogówka nie daje żadnych objawów wzrokowych i nie utrudnia panu normalnego funkcjonowania oka

» Witam Nie jest to stulejka ponieważ w stulejce napletek jest nieodprowadzalny. Proszę zadbać o higienę gdyż

» Witam Wyniki mieszczą się w dolnej granicy normy. Nie są one bardzo złe. Proszę napisać które węzły chłonne są

» Przyjmowanie tych leków nie oznacza jednoznacznie że mąż jest chory na schizofrenie. Leki te są wykorzystywane także w

» Witam Jeżeli rzeczywiście był to okres to nie ma się pani czym martwić bo prawdopodobieństwo nie jest duże. Proszę

» Wraz z leczeniem powinno się prać każdą rzeczy którą się ubiera w wysokiej temperaturze. Przy zaawansowaniu zmian

» Witam W celu dokładnej diagnozy proszę wkleić zdjęcie zmiany. Powyższe ;linki są puste, niewłaściwie wklejone. Przy

» Witam Zazwyczaj grzybica atakujące miejsca nieowłosione nie przemieszcza się tak odlegle ale jeżeli występuje obecność

» Proszę się nie obawiać. Najprawdopodobniej objawy które Pani odczuwa mają podłoże psychiczne. Proszę zaopatrzyć się w

» Witam Wynik jest dobry poza ph moczu które może wskazywać na infekcje. ph moczu jest obniżone. Pana stan zdrowia wymaga

» Witam Wszystko zależy od intensywności owłosienia. Proszę wkleić zdjęcia. Drogą opisową nie da się zbadać tego

» Witam Możliwe iż mąż chodzi do psychiatry po podane leki. Najprawdopodobniej ma chorobę psychiatryczną. Lek Pernazyna

» Widać objawy takie nasilają się w sytuacjach stresujących. Być może to zwyczajna trema. Jeżeli jednak objawy takie

» W takim razie proszę napisać czy to odczucie odczuwa ktoś z otoczenia. Czy jest jakaś inna osoba która może to pani

» Witam Proszę podać wyniki badań. Jakie badania były przeprowadzone? Czy badania bakteriologiczne też nic nie wykazały?

» Witam Z tym problemem proponuję zgłosić się do psychologa. Czy podobne problemy pojawiają się w innych sytuacjach? Czy

» Witam Zaburzenia z objawami psychotycznymi występują w F 06.3. F 06.3- To organiczne zaburzenia psychotyczne. Proszę

» Witam Do potwierdzenia choroby Leśniowskiego wymagany jest szereg badań. Jak na razie nie ma dużych podstaw do takich

» Witam Jest to z pewnością grzybica. Stosuje Pan lek który działa na grzybicę. Jeżeli nie jest Pan zadowolony z efektów

» Witam Z Pana/Pani wypowiedzi wynika że najprawdopodobniej nie ma takich wskazań. W takim wieku Układ kostno-stawowy wzrasta

» Witam Taka możliwość istnieje. Proszę zrobić test ciążowy w odstępie dwóch tygodni od ostatniego stosunku. Jeżeli

» Witam Nie jest to jeszcze wskazanie na konsultacje z lekarzem, tym bardziej jeżeli objawy brązowe wydzieliny nie są

» Witam Na pewno nie jest to sposób na przytycie tak jak w temacie wypowiedzi. Nie zalecam jako pierwsze w takiej sytuacji

» Witam Zaburzenia psychotyczne mogą należeć do zaburzeń psychotycznych jeżeli są połączone z innymi objawami które

» Witam Bez zlecenia badań krwi na poziom hormonów płciowych nie da się tego problemu rozwiązać. proszę napisać jakie to

» Witam W takiej sytuacji proszę udać się do ginekologa i zasugerować zlecenie wykonania badania USG które zobrazuje czy

» Witam Takie objawy mogą być wynikiem zaburzenia funkcji mięśni zwieraczy. Proszę napisać czy występuja jakieś inne

» Witam Taki objaw jest najprawdopodobniej wynikiem urazu mechanicznego cewki moczowej. Proszę napisać czy występują jakieś

» Witam Najbezpieczniejszym postępowaniem bezie wizyta u okulisty który usunie zbierający się płyn. Jest to bardzo

» Witam Obfite krwawienie z dróg rodnych jest stanem poważnym który musi być skontrolowany przez lekarza. Po epizodzie

» Witam Może to wynikać z obecności wirusa ale może to również być wynik dolegliwości neurogennych. Proszę udać się

» Witam Związku bezpośredniego pomiędzy objawami bólowymi jajnika a zauważonymi na narządach nie ma. Ból nie koniecznie

» Witam Nie jest to objawem normalnym po prawidłowo wykonanej gastroskopii. Proszą napisać czy badanie to wykazało

» Witam Leki te można stosować jednocześnie ale proszę pamiętać o tym iż każdy z tych leków posiada działania uboczne

» Witam Amoksiklav est antybiotykiem który musi zostać wybrany do końca. To że nie nastąpiły jeszcze zmiany i zmniejszanie

» Witam Lek ten można zażywać ale proszę pamiętać o tym że lek ten może powodować działania niepożądane, takie jak:

» Witam Na początek proszę napisać jakiego typu posiada Pan zmiany i jakie leki są przyjmowane w celu ich leczenia. Proszę

» Witam W takim wieku nie powinno się przeprowadzać operacji z takich przyczyn. Proszę napisać jakiego jest to stopnia

» Witam Tylko po przeprowadzeniu dokładnych badań nie wykluczających biopsji da się odpowiedzieć jednoznacznie na to

» Witam Dni płodne to czas w każdym cyklu miesięcznym kobiety. Warto powiedzieć, że dni płodne to nic innego, jak

» Witam Dni płodne to czas w każdym cyklu miesięcznym kobiety. Warto powiedzieć, że dni płodne to nic innego, jak

» Witam Nie jest to objaw który przemawia za obecnością niewydolności nerek. Jeżeli jest opuchnięta jedna powieka to

» Witam Dorastanie oraz wzrost jest bardzo zmienną sprawą i nie można powiedzieć iż kończy się ono w wieku 18 lat. To czy

» Witam Tak. Obecność nadżerki najprawdopodobniej jest wynikiem wystąpienia mdłości. Proszę pamiętać o odpowiedniej

» Witam Okres wzrostu najprawdopodobniej nie zakończył się. Wiek 18 lat nie oznacza zakończenia wzrastania. Jest to sprawa

» Witam Na uszkodzenia naczyń krwionośnych dobre są preparaty które zawierają duże iloci witaminy C. Proszę zakupić

» Witam Dni płodne to czas w każdym cyklu miesięcznym kobiety, kiedy istnieje największe prawdopodobieństwo zajścia w

» Witam Nie powiedziane że ból ten pochodził ze strony jajnika. Proszę napisać dla czego Pani tak sądzi. Czy były jakieś

» Witam Nie ma powodów do zmartwień. Taka zmiana nie powinna mieć żadnych następstw neurologicznych. Proszę nie zwracać

» Witam Obecne jest zapalenie żołądka oraz przełyku. Proszę udać się do gastrologa w celu skonsultowania wyniku i

» Witam Proszę udać się do lekarza w celu zmiany leku na inny o podobnym działaniu. Zmiana mogła powstać jako efekt

» Witam Bardzo możliwe iż jest to wynikiem wynaczynienia krwi wskutek przerwania naczynia. Obrzęk powinien ustąpić

» Witam. Bardzo możliwe iż jest to wynikiem obecność demodex ale nie ma bezpośrednich wskazań do wykonania takiego

» Witam Trzeba dokładnie ustalić skład plastrów i na jakie dokładnie choroby tarczycy występuja przeciwskazania. proszę

» Witam Ma Pan bezwzględne wskazania do udania się na konsultację z psychiatrą. Wiele chorób psychiatrycznych daje podobne

» Najprawdopodobniej przyczyna była obecna antybiotykoterapia która zmienia florę jelitową. Proszę zadbać o właściwe

» Warto wkleić zdjęcie zmiany lub podać jej wielkość w celu lepszego ustosunkowania się. Czy miejsce to jest bardzo

» Witam Jeżeli miesiączki są zbyt obfite proszę udać się do lekarza. Istnieją leki które zmniejszą lub wyeliminują

» Teoretycznie zawsze w takim wypadku może sprawa tego dotyczyć. Jeżeli nie posiada Pan innych niż wymienione obecnie

» Objaw ten najwyraźniej jest wynikiem uszkodzeń mechanicznych. Aby stwierdzić pochodzenie krwi należy udać się do lekarza

» Proszę się nie martwić. Lek ten nie ma szkodliwego działania na płód. Jedynie przed karmieniem należy sprawę

» Wynik skłania do konsultacji z urologiem. Wynik PSA może świadczyć o procesie rozrostowym w gruczole krokowym. Obecność

» Wskazuje to na przyczynę nerwową powstałego bólu. Proszę się nie martwić najprawdopodobniej nie jest to ból pochodzenia

» Witam Ból podbrzusza jeżeli nie jest bardzo silny jest normalnością. Ciąża wymaga okresowych badań kontrolnych które

» Witam Proszę wykonać podstawowe badanie krwi morfologię i wkleić. Badanie to może bardzo dużo powiedzieć i

» Witam Wzrost każdego człowieka jest zaprogramowany w jego indywidualnym zestawie genów. Tak male różnice wzrostu nie są

» Witam W celu nie tworzenia się narośli oraz brodawek w tym miejscu. Miejsce to zostało również na pewno wcześniej przed

» Witam Proszę o opis dokładnej lokalizacji zmiany. Czy zmiana ta znajduje się w miejscu ukłucia? Jeżeli jest to podskórna

» Witam Oczywiście że sprawy nie można zostawić bez konsekwencji. Proszę o tej sprawie powiadomć ordynatora oddziału. Kto

» Witam Opisana lokalizacja bardzo często jest miejscem zmian o charakterze alergicznym. Proszę napisać czy przyjmuje Pani

» Witam Nie ma wskazań do wycinania takiej zmiany absolutnie. Proszę się nie martwic zmianą zniknie ona sama. Jest to

» Witam Przyczyną może tkwić w psychice oraz hormonach. Proszę napisać więcej danych na temat Pani zdrowia. proszę

» Witam Proszę udać się z tym problemem do lekarza ponieważ może on być objawem skrycie rozwijającej się choroby

» Witam Proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu, może być to również lekarz pediatra który przepisze lek

» Witam Przyjmowanie leku proszę rozpoczną od pierwszego lub piątego dnia cyklu, po jednej tabletce dziennie o tej samej

» Witam Proszę napisać z jakich dokładnie powodów była pani w szpitalu i przez jak długi okres. Proszę dokładniej

» Witam Nadmierne przeciążenie nogi może spowodować poważne następstwa. Proszę oszczędzać nogą i nie nadwyrężać

» Witam Najprawdopodobniej jest to wynikiem obecności wirusa hpv. Może to być przyczyna nie groźna nie mająca znaczenia

» Witam Udaj się do psychiatry on przepisze tobie leki które pomogą wyjść z tego stanu. Poza tymi lekami skieruje do

» Witam Najprawdopodobniej ból pochodzi z zatok. Proszę napisać czy przy pochylaniu głowy do przodu ból się nasila. Wynik

» Witam Proszę spróbować leków uspokajających, jeżeli nie pomogą proszę zadbać o prawidłowe odżywianie o

» Witam Nie widzę wskazań do udania się do lekarza. Nie ma związku pomiędzy paleniem marihuany a tak późnymi objawami

» Witam Jeżeli testy ciążowe były wykonane w prawidłowym czasie od stosunku to nie należy się przejmować, miesiączka

» Zmiany skórne są zwykle poprzedzone pieczeniem, swędzeniem, mrowieniem i dokuczliwymi bólami, które mogą się utrzymać w

» Witam Opisane objawy skłaniają do wykonania morfologii krwi wraz z oznaczeniem hormonów tarczycowych. Czy tarczyca była

» Witam Zazwyczaj w początkowym stadium i przy małej ilości polipów objawów nie ma. Przy większej ilości może dochodzić

» Witam Nie powinien się Pan przejmować zarażeniem kogoś w pracy. Jeżeli w pracy nie ma pan kontaktu z osobami których

» Ból taki może wynikać z dolegliwości stawu biodrowego lub obecności rwy kulszowej. Możliwe iż zmiany te wynikają z

» Witam Sprawa zależy od wielu sytuacji. Proszę napisać jaka dokładnie operacja miała miejsce. Ważne również aby podał

» Witam Proszę opisać czy występują jakieś dolegliwości ze strony kończyn (drętwienia, mrowienia, zaburzenia czucia).

» Witam Takie dolegliwości wymagają wykonania prześwietlenia kręgosłupa. Możliwe iż w tym wieku pojawiły się zmiany

» Witam Ważne aby uwzględniać nie tylko parametry krwinkowe moczu. Proszę dokładnie napisać jaki był wynik badania

» Witam Na żadne z tych pytań nie da się dokładnie odpowiedzieć nie mając dodatkowych wyników badań lub dokładnego

» Witam Proszę o odpowiedź czy poziom cukru był zmierzony na czczo. Czy jest Pani pewna że każdy pomiar wykazujący poziom

» Witam Proszę w takim razie udać się do dermatologa dziecięcego lub innego pediatry. Bez dokładnego wyglądu zmiany nie

» Witam Opisane objawy bólowe klatki piersiowej są najwyraźniej wynikiem nerwobólu. Jeżeli ból nasila się tylko przy

» Witam Każda z tych informacji jest ważna i nie należy się takich problemów wstydzić podczas wizyty u lekarza. Proszę

» Witam Myślę że w takich sytuacjach możesz stosować leki uspokajające na bazie ziół które możesz otrzymać w aptece

» Witam Najprawdopodobniej przyczyną są warunki w jakich Pan przebywa. Przyczyną może być suche powietrze. Proszę

» Witam Trudno się na ten temat jednoznacznie wypowiedzieć ale jeżeli zmiana ta jest duża może być wynikiem tworzącej

» Witam Proszę napisać dokładnie jaka jest barwa paznokcia. Podobne objawy jakie są opisane występują przy obecności

» Witam Możliwe iż jest to reakcja alergiczna. Niepokojącym faktem jest obecność gorączki w powiązaniu ze zmianami

» Witam Jeżeli stosunek był bez zabezpieczenia, warto wykonać test ciążowy w odstępie 2 tygodni od ostatniego stosunku.

» Witam W takim przypadku można wykonać zdjęcie RTG razem z opisem. Po otrzymaniu wyniku można się z nim udać do lekarza

» Witam Najprawdopodobniej doszło do rozwoju nieprawidłowego składu flory bakteryjnej w jamie nosowej. W celu eradykacji

» Witam Test był wykonany w nieodpowiednim czasie. Nie można sugerować się jego wynikiem. Najprawdopodobniej jest to zwykły

» Może to być w takim wypadku przyczyna nieprawidłowego poziomu hormonów płciowych które można skontrolować wykonując

» Witam Przyczyn takiego stanu może być wiele. Możliwe iż to problem przejściowy. Proszę udać się do lekarza. Przyczyną

» Witam Prawdopodobieństwo takie istnieje ale jest małe. Najprawdopodobniej mamy do czynienia ze stanem zapalnym narządów

» Witam Objawy jakie Pan opisuje są wskazaniem do wykonania EKG serca które wykluczy lub potwierdzi obecność niemiarowej

» Witam Proszę wykonać test ciążowy. Prawdopodobieństwo istnieje i z tego powodu należy wykonać test. Jeżeli ból jest

» Witam Proszę wykonać test ciążowy w odstępie co najmniej 2 tygodni od ostatniego stosunku. W celu dokładniejszej

» Witam Zależy to w jakim stopniu te objawy są nasilone. Proszę jako pierwsze udać się do lekarza pierwszego kontaktu.

» Proszę wykonać podstawowe badanie krwi morfologię. Proszę wkleić wyniki badania krwi postaram się pomóc. Proszę

» Witam Proszę wykonać test paskowy w odstępie dwóch tygodni od ostatniego stosunku. Jeżeli wynik będzie pozytywny proszę

» Witam Proszę dokładnie opisać objawy jakie pan posiada. Wirus Epsteina-bar to czynnik etiologiczny zespołu przewlekłego

» Witam Czy było wykonywane badania na obecność przeciwciał? Czy badania hormonalne oraz USG było wykonywane? Proszę

» Witam Twoje dolegliwości nie mają najprawdopodobniej charakteru medycznego. Na taki stan może wpływać nastrój

» Witam Proszę napisać jak dawno został przepisany lek i czy został on wybrany do końca. Tylko po wybraniu leku do końca

» Witam Przyczyn opisanego stanu może być wiele. Proszę napisać czy przyjmowane są jakieś witaminy lub magnez. Proszę

» Witam O Pana stanie zdrowia musi się wypowiedzieć specjalista psychiatra. Do psychiatry nie jest wymagane skierowanie od

» Witam Nie ma takiej możliwości aby zaplanować ciążę i dokładny co do dnia poród dziecka. Jest to nie możliwe z

» Witam Proszę zgłosić opisane dolegliwości lekarzowi prowadzącemu. Proszę napisać czy ostatnio nie występowały

» Witam Wszystko zależy jak dawno miało miejsce zdarzenie urazowe. Prozę napisać jak dawno doszło do urazu oraz czy nadal

» Witam Przyczyn takiego stanu może być wiele. Może to być wynikiem utraty dużej ilości krwi , zaburzeń hormonalnych,

» Proszę napisać na jakie leki było uczulenie. Informację tą należy również przekazać lekarzowi prowadzącemu który

» Witam Proszę dokłandej opisać sytuację. proszę napisać jakie obecnie i wcześniej dziecko miało dolegliwości oraz ile

» Witam W takiej sytuacji o leczeniu powinien zadecydować lekarz prowadzący który najlepiej zna stan zdrowia pacjenta. Opis

» Witam Proszę się nie martwic o ile nie ma bólu to nie mogło dojść do poważnego uszkodzenia. Proszę na przyszłość

» Witam Będzie wymagane konsultacja z lekarzem ortopedą który zadecyduje o dalszym leczeniu. Proszę napisać od jakiego

» Witam Istnieją leki które są stosowane w celu zwiększenia akcji serca oraz jego kurczliwości. W tym celu proszę udać

» Jest to preparat który reguluje motorykę przewodu pokarmowego. Lek ten jest odpowiedzialny za stymulację ruchów

» Witam Nie ma bezpośredniego połączenia między nadciśnieniem tętniczym a depresją. Objawy nadciśnienia mogą

» Witam Może to mieć związek na zasadzie psychicznej reakcji na ból. Nie ma bezpośredniego związku pomiędzy tym urazem a

» Witam Wszystko jest zależne od Pańskiego stanu obecnego. Zależne jest to od Pana parametrów morfologicznych krwi oraz

» Witam Taka ilość papierosów może obniżyć erekcję ale w nieznacznym stopniu. Proszę napisać czy wyczuwalne są zmiany

» Witam Refluks żołądkowo-przełykowy jest z pewnością przyczyną opisanych objawów. Przy tym schorzeniu proszę

» Witam Okres może spóźniać się w wyniku stosowania leków, w wyniku obecności stanu zapalnego, w wyniku przemęczenia,

» Witam Kolano trzeba prześwietlić. Opis dolegliwości jest podobny do uszkodzenia więzadeł stabilizujących staw kolanowy.

» Witam Opisane i przedstawione zmiany są wynikiem obecności bakterii. Skutecznym sposobem będzie zastosowanie maści lub

» Witam Opisany stan może być wynikiem obecności wirusa , stanu zapalnego. Prozę wykonać jeszcze raz badanie krwi.

» Witam Są to objawy psychiczne. Krwawienie z cewki moczowej mogło być wynikiem podrażnienia mechanicznego. Czy posiada Pan

» Witam Proszę zrobić badanie krwi uwzględniające poziom hormonów tarczycowych. Prozę napisać leki jakie są przyjmowane

» Czas otrzymania wyniku krwi zależy od laboratorium. W laboratorium szpitalnym powinna otrzymać Pani wyniki następnego dnia.

» Witam Proszę napisać czy występował lub występuje ból głowy po stronie zatykającego się ucha. Czy problem występuje

» Witam Nadmierne pocenie może być wynikiem dolegliwości ze strony wielu układów. Proszę odpowiedzieć czy występują

» Nie można tylko na podstawie takich objawów stwierdzić czy jest to wynikiem refluksu. Proszę napisać czy obecne jest

» Witam W takiej sytuacji ryzyko nie jest wielkie. Opisane objawy mogą być wynikiem odstawienia leków antykoncepcyjnych.

» Witam ponownie Zdjęcie zostało nieprawidłowo wklejenie, proszę spróbować jeszcze raz. Lek Mecolon C jest średnio silnie

» Witam Nie ma takiej możliwości aby zaraził Pan się kontaktując z wodą. Proszę napisać czy miał Pan jakąś poważną

» Witam Proszę jak najszybciej skonsultować się z lekarzem. Są to pierwsze objawy które mogą być wynikiem rozwijającego

» Witam Zmiany te mogą być wynikiem zbliżającego się klmakterium oraz mogą być wynikiem nieprawidłowych poziomów

» Witam Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie przy tak skąpym opisie. Zmiany te mogą mieć etiologię grzybiczą,

» Witam Nie jest to powodem do zmartwień jeżeli wygląda to tak jak to Pani opisała. Ból może wynikać z nacisku i zmian w

» Witam Jest wiele możliwości etiologii tych zmian. Proszę wkleić zdjęcia zmian postaram się pomóc. podobne zmiany mogą

» Witam Nie są to objawy ciąży w tak wczesnym terminie. proszę wykonać test ciążowy jeżeli posiada pani wątpliwości.

» Witam Sprawę tą należy skonsultować z lekarzem endokrynologiem lub diabetologiem który na podstawie poziomu hormonów

» Witam Jako pierwsze proszę kontrolować ciśnienie. Warto również zrobić badanie krwi na poziom hormonów tarczycowych.

» Są takie metody ale jeżeli lekarz stwierdził że taka będzie najkorzystniejsza dla Pani zdrowia trudno się mi w tej

» Witam Po przeczytaniu opisu badania stwierdzam iż potrzebuje Pani dokładniejszej kontroli neurologicznej. W takim stanie

» Na zaburzenia poziomu hormonów w organizmie ma wpływ wiele stanów. Choroby innych układów poza rozrodczym również mogą

» Witam Jeżeli były to 4 testy i każdy z nich był negatywny to raczej nie jest Pani w ciąży. Dokładniejszym badaniem jest

» Witam Jest to bezpieczna metoda. O sposobie porodu takiej ciąży decyduje lekarz zależnie od sytuacji klinicznej. Przez

» Witam Najprawdopodobniej opisane objawy są wynikiem problemów jelitowych spowodowanych zmianą perystaltyki. Wzmożone ruchy

» Witam Taki stan jest wskazaniem do wizyty u lekarza pierwszego kontaktu. Proszę napisać czy występują u pani jakieś

» Witam Nie ma dużego związku pomiędzy płodnością a chorobami i dolegliwościami o których pani pisze. Proszę ich nie

» Witam Opisane zmiany są wynikiem najprawdopodobniej zaburzeń hormonalnych. Proszę udać się do ginekologa który powinien

» Witam Opisane objawy są wynikiem zmian obrzękowych. Na zdjęciu nie widać poważnych zmian które przyczyniłyby się do

» Witam Picie herbaty miętowej nie jest wskazane w zapaleniu żołądka. Proszę pamiętać o diecie lekkostrawnej i

» Proszę napisać czy luminal i sanostol są stosowane nadal. Proszę napisać czy występuje gorączka. Opisane objawy nie

» Ta dodatkowa informacja nie jest przydatna ze względu leczniczego. Proszę napisać czy obecne są jakieś obrzęki. Proszę

» Witam Dla przewodu pokarmowego bezpieczniejsze jest stosowanie leków w formie plastrów. Lek omija tym sposobem drogę

» Witam Wyniki są prawidłowe. proszę napisać wyniki badań przed włączeniem leków na niedoczynność tarczycy. Lek

» Witam Radziłbym w takiej sytuacji wizytę u lekarza pediatry który ocena rozwój hormonalny dziecka pod każdym względem.

» Witam W takiej sytuacji konieczna jest wizyta u lekarza ginekologa. Proszę napisać czy równocześnie przyjmowała Pani

» Witam Proszę napisać czy dziecko przyjmuje jakieś leki. Często zdarza się że podobne objawy są wynikiem nietolerancji

» Witam Aby pomóc w diagnozie potrzebne są wyniki badań. Proszę dokładnie napisać w jakim miejscu znajduje się narośl.

» Witam Jako pierwsze Proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu w celu wykonania badania. Jeżeli będzie konieczność

» Witam Zalecane jest zrobić test i udać się do ginekologa. Test ten dla lepszej dokładności można po pewnym czasie

» Witam Z taka dolegliwością proszę udać się do lekarza pierwszego kontaktu. Proszę napisać czy leki uspokajające które

» Witam W takiej sytuacji wymagane jest wykonanie testu ciążowego. Proszę pamiętać iż skuteczne, pełne działanie

» Witam Lek euthyrox nie posiada działań niepożądanych jeżeli jego dawka nie uległa zmianie w ostatnim czasie lub został

» Witam Wraz z badaniem ślinianek zalecane będzie wykonanie wymazu i posiewu ponieważ zapach może pochodzić z obecności

» Witam Najprawdopodobniej jest to wynikiem powstania krwiaka pourazowego w tej okolicy. Krwiak taki powinien minąć sam bez

» Witam Zmiana ta może mieć etiologie bakteryjną, psychologiczną lub neurologiczną. Proszę napisać czy miejsce to nie

» Witam Jeżeli nie posiada Pan innych objawów ze strony przewodu pokarmowego poza ślinotokiem nie będzie wymagana

» Witam Ten guzek to najprawdopodobniej przepuklina pachwinowa która powinna być zgłoszona lekarzowi pierwszego kontaktu.

» Witam W celu diagnozy proszę rzeczowo opisać sytuację. Proszę napisać jakie badania zostały wykonane i jakie były

» Witam Zgadzam się z powyższym postem. Proszę również udać się do psychologa dziecięcego, który również zajmuje się

» Witam W takiej sytuacji należy wykonać zdjęcie rtg kończyny górnej. Możliwe że doszło do pęknięcia kości łokciowej

» Witam W takim stanie zalecany jest wypoczynek. Więzadła przechodź przez troczki które potrzebują dużo czasu do własnej

» W takiej sytuacji wymagane jest wykonanie badania USG które najlepiej określi stopień rozwoju dziecka i w jakim tempie

» Witam Proszę wkleić wynik badania gastroskopowego. Czy podczas tego badania były stwierdzone jakieś zmiany? Proszę

» Witam W tym wypadku nie chodziło o klasyfikację Pap w badaniu cytologicznym. Ma Pani rację. Test PAPP-A jest wykonywany

» Witam Lekarz ginekolog zajmuje się takimi sprawami i nie należy się przejmować ani krępować. Bardzo dużo pacjentów ma

» Witam Jest to bezwzględnym wskazaniem do udania się do lekarza okulisty. Opisana błona może być wynikiem rozwijających

» Witam Opisane zmiany mogą mieć różną etiologię i bez obejrzenia nie da się tego stwierdzić drogą opisową. Zmiany

» Witam Klasyfikacja Pap służy do oceny wyniku badania cytologicznego. Stopień I Pap określa rozmazy, które zawierają

» Witam Polecam wykonać badanie krwi które uwzględni poziom hormonów tarczycowych. Czy miała Pani kiedykolwiek badaną

» Witam Przyjmując te leki nie może Pan/Pani przyjmować alkoholu. Leki te maja działanie przeciwdepresyjne i łączenie obu

» Witam Jeżeli jest to możliwe proszę udać się do lekarza gastroenterologa wcześniej. Proszę napisać ile ma Pani lat i

» Witam Zmiany te w takim przypadku najprawdopodobniej są wynikiem alergii lub atopowego zapalenia skóry. Proszę

» Witam Takiej diagnozy nie można stwierdzić drogą internetową. Proszę udać się do lekarza pediatry który zleci

» Witam Badania takie może Pani przeprowadzić u lekarza ginekologa. Czy miała Pani wykonywane badanie USG narządów rodnych?

» Witam W takim przypadku będzie konieczna wizyta u lekarza który wykona lub zleci dokładniejsze badania. Możliwe iż

» Witam Stan ten można poprawić farmakologicznie. Na początek musi być stwierdzona miażdżyca naczyń. Czy posiada Pan

» Witam Łąkotki nie cofną się same. Myślę że nie stanowi to utrudnienia i nie jest powodem dolegliwości. Dolegliwości

» Witam Odpowiedź brzmi, tak. W takiej sytuacji mogło dojść do zapłodnienia. Prozę wykonać test ciążowy w odstępie

» Witam Prawdopodobnie dziecko jest uczulone na jaki składnik mleka. Nie ma związku pomiędzy warunkami na jakie była Pani

» Witam Najprawdopodobniej jest to nieprawidłowa tolerancja leku lub nieprawidłowe dobranie rodzaju lub ilości dawki.

» Witam Nie tylko dieta jest ważna ale również obecność chorób towarzyszących takich jak nadczynność tarczycy, lub

» Witam Możliwe iż zmiany te są wynikiem nieprawidłowej higieny rąk. Proszę ręce myć w gorącej wodzie co pozwoli

» Witam Warto wykonać badanie krwi jeżeli nie było dawno wykonywane z uwzględnieniem badania przesiewowego hormonów

» Witam Lek Jodid zapobiega powstawaniu wola przy niedoborze jodu, zapobiega nawrotowi wola po zakończeniu leczenia

» Witam Oczywiście że po stosowaniu sterydu zmiany w kolagenozie mogą się zmniejszać miejscowo. Proszę napisać jaki

» Witam W opisanej sytuacji nie ma możliwości zajścia w ciążę. Jeżeli sytuacja wyglądała dokładnie tak jak to Pani

» Witam Ciąża jest możliwa w takiej sytuacji. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie dwóch tygodni od ostatniego

» Witam Jest zbyt wcześnie na sprawdzenie czy jest Pani w ciąży metodą paskową. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie

» Witam Diagnozę i rokowanie w tym przypadku da się dokładnie drogą internetową napisać tylko i wyłącznie po

» Witam Jeżeli zmieni Pan dietę to narządy w pewnym stopniu ulegną regeneracji. Ze względu na młody wiek jest to

» Witam Jest to normalną sytuacją jeżeli Pan nie oszczędza nogi. Proszę zgodnie z zaleceniami lekarza prowadzącego

» Witam Badanie takiego moczu nie da nam przydatnego wyniku. Wykonując test ciążowy należy badać mocz od razu. Nigdy nie

» Witam Pora dnia nie ma znaczenia. Proszę napisać jaka stosuje Panmi dietę i czy posiada Pani jakieś nałogi. Proszę

» Witam Możliwe iż jest to predyspozycją genetyczną. Proszę zbadać poziom progsteronu oraz podstawową morfologię krwi z

» Witam Proszę zbadać poziom hormonów płciowych testosteronu oraz progesteronu. Proszę napisać czy są przyjmowane jakieś

» Witam Takie przykurcze są usuwane poprzez stopniowe ćwiczenia rozciągające. Jeżeli przykurcz jest dużego stopnia lekarz

» Witam Powinnaś udać się do lekarza pierwszego kontaktu. Jeżeli miałaś objaw rumienia musisz być dokładniej zbadana.

» Witam Dobrym wyjściem będzie skonsultowanie Tej osoby z psychiatrą bądź psychologiem który pomoże wyjść z tego stanu.

» Witam Leczenie objawowe atopowego zapaalenia skóry to :środki przeciwhistaminowe, kortykosteroidy ogólnie w okresie

» Witam Podane przez Panią wyniki są prawidłowe. Niewielki odstęp od normy nie jest złym stanem. Przekroczona wartość HDL

» Witam Obraz odpowiada przebytej i wyleczonej gruźlicy. Podstawowymi metodami diagnostycznymi gruźlicy płuc są: badanie

» Witam Wynik nie należy do zadowalających. Istnieje bardzo duża możliwość iż zmiany uwidocznione w CT są powodem

» Witam Opisane objawy nie są odstępstwem od stanu zdrowia. Jeżeli jest to bardzo uciążliwe proszę zastosować się do

» Witam Jest to polip. Zmiana ta nie wygląda na groźną ale jeżeli nie była u Pana wykonywana kolonoskopia a posiada pan

» Witam W takiej sytuacji jedynym skutecznym postępowaniem jest kolejny zabieg. Opisany stan jest bardzo niekorzystny nie tylko

» Witam Za taki stan odpowiedzialne jest nieprawidłowe stężenie androgenów ale nie jest to jedyna przyczyna. Czy przyjmuje

» Witam Lek nobaxin proszę wybrać do końca zgodnie z zaleceniami lekarza. Opisała Pani objawy krwawienia z nosa, jeżeli

» Witam Bardzo możliwe iż jednym z objawów niepożądanych stosowanych przez Panią leków są objawy bólowe głowy.

» Witam Jeżeli dobrze Pani rozumie to słowo to nie ma najmniejszej możliwości aby była Pani w ciąży. Test ciążowy

» Witam Jeżeli ktoś nie posiada jednego z objawów danej choroby nie oznacza to że na nią nie jest chory. Kaszel nie

» Witam Wszystko zależy jak duża część szyjki została usunięta. Zależne jest to czy operacja którą pani przebyła

» Witam To prawda bardzo ważne aby skóra była dobrze nawilżona ale jeżeli Pana objawy wynikają z obecności stanu

» Witam To bardzo dobra terapia. W łojotokowym zapaleniu skóry ważne aby terapia w początkowym etapie była stosowana

» Witam Możliwe skutki uboczne po zastosowaniu tego leku są następujące: Często: zaburzenia cyklu, krwawienia

» Witam Duphaston stosuje się w celu zwiększenia wytwarzania progesteronu w stanach jego zbyt małej produkcji. Stosuje się

» Witam Opisane objawy ruchowe mogą mieć charakter kompulsji. Z problemem tym należy skonsultować się z lekarzem

» Witam Od jakiego czasu została zauważona taka zmiana. Jeżeli niedawno nie należy się takim objawem przejmować ponieważ

» Witam Prawidłowe zastosowanie siatki dobrze stabilizuje miejsce zmniejszonego oporu jakim jest miejsce po operacji i

» Witam Aby dokładnie odpowiedzieć na to pytanie proszę napisać jakie dokładnie lek antykoncepcyjny jest stosowany. Na

» Witam Możliwe iż jest to wynikiem obecności kamieni moczowych które utrudniają odpływ moczu z nerki. Objawy takie mogą

» Witam Do podanych parametrów mogły przyczynić się stosowane tabletki antykoncepcyjne. W takiej sytuacji niezbędne jest

» Witam Obraz taki może sugerować tocząc się proces zapalny. Proszę napisać ile ma Pani lat. Czy było jakieś uszkodzenie

» Witam Opisane objawy mogą być wynikiem ciąży. Proszę napisać w którym miesiącu jest Pani w ciąży. Opisane objawy

» Witam Najprawdopodobniej chodziło o powiększone węzły chłonne które mogą sugerować chorobę infekcyjną lub

» Witam Jakość nasienia nie da się podnieść w tym przypadku metodami naturalnymi. Możliwe jest usunięcie przyczyn które

» Witam Najlepszym sposobem jest odstawienie ponieważ lek ten niekorzystnie wpływa na Pani zdrowie. Proszę udać się do

» Witam Prawdopodobieństwo że zaszła Pani w ciąże istnieje. Testy paskowe nie są dokładnym badaniem. Mogą również

» Witam Jeżeli nie da się odstawić proszę udać się do lekarza który wyda zamiennik i leki uspokajające które pomogą

» Witam Z takim problemem należy udać się do endokrynologa. Ponieważ ma Pani usunięty jajnik i opisaną zmianę szyszynki

» Witam Przyczyn takiego tanu może być wiele. Ciśnienie dla dzieci ocenia się na podstawie siatek centylowych w których

» Witam Proszę napisać jaka dietę Pani stosuje. Czy nie jest w niej za mało błonnika który ułatwia prawidłową motorykę

» Witam Łysienie androgenowe jest spowodowane nieprawidłowym stężeniem hormonów płciowych we krwi. Należy wykonać

» Witam ponownie Myositis ossificans oznacza rozpoznanie kostniejącego zapalenia mięśni. Czy miejsce to było nadwyrężanie

» Witam Zmiany w kręgosłupie oraz miednicy mogą powodować nieprawidłowe ustawienie stawu biodrowego. Jeden ze stawów jest

» Witam Jest to bardzo niekorzystne działanie na śluzówkę jamy nosowej. Preparaty tego typu jeżeli są stosowane przewlekle

» Witam Raka oraz choroby nowotworowe można mieć w każdym wieku. Posiada Pani dużo czynników predysponujących ale nie

» Witam Wynik nie jest prawidłowy ale nie odbiega on od normy w sposób który uniemożliwiałby zapłodnienia drogą

» W takiej sytuacji należy dokładniej przyjrzeć się wynikowi badan patomorfologicznych próbek czy na pewno nie mamy do

» Nie wiązałbym obecności plam z dolegliwościami ze strony jąder. Zapewne powiększone sploty żylakowe mogą dawać

» Witam Z takimi zmianami należy skonsultować się z lekarzem dermatologiem jeżeli nie były konsultowane. Jeżeli zmiany te

» Witam Posiada pan bardzo dużą liczbę plemników o nieprawidłowej budowie. Norma plemników o prawidłowej budowie to 30%,

» Witam Jeżeli takie stany pojawiają się notorycznie lekarz może zalecić przyjmowanie antybiotyku. Proszę okolicę tą

» Witam Należy wykonać morfologie krwi może ona coś nasunie. Jeżeli nie było wykonywane od tamtego czasu badanie USG jamy

» Witam Przyczyna takich dolegliwości może być każdy alergen. Proszę napisać czy kaszlowi towarzyszą takie objawy jak

» Witam Nie każda zmiana koloru czarnego jest czerniakiem. Najprawdopodobniej jest to wynaczynienie krwi które w tym miejscu

» Witam Proszę napisać swoją wagę oraz sprawdzić czy podane parametry wzrostu są prawidłowo napisane. Znajdujesz się w

» Witam Takie obawy mogą być wywołane nerwicą, lekami , chorobami układu oddechowego lub krwionośnego. Proszę napisać

» Witam Ne ma powodu do obaw. Proszę spróbować takich środków jak nospa oraz wygrzewania. Opisane dolegliwości mają

» Witam Proszę również napisać o poziomie hormonów tarczycowych we krwi. Czy wartości tych hormonów ulegały zmianie?

» Witam W takiej sytuacji proszę przedstawić morfologie krwi. Czy tomografia była przeprowadzana na każdym odcinku

» Witam Opisane objawy są podobne do bólów migrenowych. Migrena trwa zazwyczaj od 4 do 72 godzin. Występuje światłowstręt

» Witam W takiej sytuacji należy wykonać badanie krwi na obecność antygenów. Istnieje możliwość oznaczenia obecności

» Witam Są to bardzo poważne objawy psychiatryczne które można zaliczyć do takich chorób jak schizofrenia. Potrzebna jest

» Witam Najprawdopodobniej objawy te wynikają z nadczynności tarczycy lub nieprawidłowego poziomu hormonów tarczycowych

» Witam Takie przedstawienie stanu nie daje możliwości do udzielenia na nie odpowiedzi. Proszę w tym celu napisać jakie

» Witam Plastry tego typu nie zlikwidują bólu. W takiej sytuacji zalecany jest wypoczynek i oszczędzanie nogi. Znieczulenie

» Witam Preparat Abilify stosuje się w leczeniu osób dorosłych które posiadają schizofrenię. Jest to choroba umysłowa

» Ból tego typu można zniwelować żelami znieczulającymi. Warto wykona badanie krwi które wskazane jeżeli jest w organizmie

» Witam Każdy człowiek ma różny próg bólu. Możliwe iż podany środek znieczulający nie miał odpowiedniego dla Pana

» Jeżeli budzi się pan często w nocy i jest pobudzony, posiada wysokie ciśnienie tętnicze, warto wykonać badanie krwi razem

» Witam Jest to sytuacja mniej szkodliwa niż palenie tytoniu ale nadal niebezpieczna wpływająca na powstawanie chorób

» Witam Opisane zmiany w morfologii krwi są zapewne objawem stanu niedoboru żelaza który był obecny w organizmie przez

» Witam Istnieją dwie zasadnicze metody leczenia: farmakologiczne i chirurgiczne. Stosowane leki: bromokryptyna, lizuryd,

» Witam Istnieje wiele metod usuwania blizn za pomocą zabiegów laserowych. Gradówka jest bakteryjnym zakażeniem. Proszę

» Istnieje bardzo duże ryzyko uszkodzenia kolana jeżeli wykonuje to osoba niedoświadczona. Punkcję wykonuje się specjalną

» Witam Maść Differin jest wskazana do trądziku pospolitego o łagodnym lub umiarkowanym nasileniu: trądziku zaskórnikowym

» Najprawdopodobniej objawy te mają podłoże tylko i wyłącznie psychiczne. Zwykle gdy takie sytuacje pojawiają się w

» Witam Ciekawym tematem będzie połączenie badań stosowanych w celu wykrycia raka żołądka i czynników sprzyjających

» Witam Zazwyczaj główną przyczyną obrzęku naczynioruchowego jest reakcja alergiczna. Obrzęk alergiczny jest przewlekły,

» Witam W takiej sytuacji proszę zrobić morfologie krwi z oznaczeniem hormonów tarczycowych. Posiada Pani objawy które

» Witam Lek Augmentin zmniejsza skuteczność leków antykoncepcyjnych. Oba leki źle wpływają na funkcje wątroby. Jeżeli

» Witam taka sytuacja może być spowodowana zaburzeniami hormonalnymi, przyjmowaniem leków. Możliwe również iż przyczyną

» Podczas wizyty można zasugerować w takim wypadku dermatologowi aby wykonał posiew lub badanie lampą UV Wooda która jest

» Witam Taki stan jest wskazanie do częstszych badań ginekologicznych. Posiada Pani objawy zakażenia które musi być

» Witam W takiej sytuacji jedynym rozsądnym wyjściem jest wizyta u lekarza ginekologa. Objawy mogą wynikać ze strony

» Witam Jeżeli w historii choroby były takie objawy proszę ten problem konsultować z lekarzem prowadzącym gdyż niezbędne

» Witam Proszę również przyjmować magnez. Najprawdopodobniej obecny ból to nerwoból. Można również stosować leki

» Witam takie objawy mogą być wynikiem procesu zapalnego w uchu środkowym lub wewnętrznym. Takie objawy mogą pochodzić ze

» Witam Proszę powtórzyć test ciążowy. Jeżeli będzie on pozytywny proszę udać się do lekarza ginekologa. Proszę

» Witam Przed kolonoskopią można udać się ponownie na badanie palpacyjne brzucha. Proszę napisać przez jak długo

» Witam Rak skóry może występować w każdym wieku i jest to zależna również od sposobu życia, i narażenia na czynniki

» Witam Proszę wrócić do lekarza i poinformować go o tym ,możliwe iż doszło do pomyłki. należy poinformować lekarza o

» Witam Lek ten jest stosowany w zakażeniach grzybiczych. Proszę zrobić zdjęcie. Dermatolog powinien rozróżnić czy jest

» Witam W takiej sytuacji nie wiadomo jak sytuacja będzie się różniła i z tond należy wykonać badanie USG w takim

» Witam Należy udać się do lekarza ortopedy który wykona RTG, badanie palpacyjne oraz ewentualne USG . Należy wykonać

» Dziecko po porodzie na pewno będzie musiało być poddane szczegółowemu badaniu pod tym względem. W takiej sytuacji oprócz

» Witam Czy poinformowała pani lekarza prowadzącego o przyjmowaniu leków antykoncepcyjnych. Należy wykonać bardziej

» Test został wykonany w bardzo małym odstępie od zakończenia okresu. Istnieje możliwość że był on niedokładnym

» Witam podczas pierwszego razu może wydawać się on większy. Jest to naturalny objaw zmiany proporcji hormonów w twoim

» Witam Ginekolog ma rację. Jeżeli nieprawidłowy est poziom hormonów płciowych należy przeprowadzić terapie hormonalna

» Witam Warto udać się z tym problemem do psychologa który wyjaśni dokładniej dla czego przejmuje się Pan nadmiernie.

» Zalecana dawka to 1 tabletka (180mg) raz na dobę. Tabletki należy przyjmować doustnie, przed posiłkiem, popijając wodą.

» Witam Test należy wykonać co najmniej w odstępie dwóch tygodni od stosunku. Objawy wymienione mogą również mieć

» Witam Najprawdopodobniej chodzi o twoje nastawienie psychiczne. Ból obecny nie musiał wynikać od razu ze strony serca.

» Witam Palenie papierosów w takich ilościach obniża odporność i pogłębia anemię. Najprawdopodobniej jest ona własnie

» Witam Najprawdopodobniej doszło do zapalenia woreczka żółciowego. Taka sytuacja może się wydarzyć w wyniku obecności

» Witam Według nie można spróbować jeszcze wykonać inne badania. Jeżeli one nic nie wykażą, kapsułka. Badanie z

» Witam Okres nie jest przeciwskazaniem do wykonania takiego zabiegu, ale zabieg ten może być bardziej bolesny. Okres nie

» Witam Takie opóźnienie może być wywołane przebytą chorobą, przemęczeniem lub obciążeniem psychicznym. przy tak

» Witam Nie jest to powód do większych obaw. Ryzyko było by większe gdyby któryś z wcześniejszych porodów był

» Witam Prawdopodobieństwo istnieje. Proszę zrobić test ciążowy w odstępie dwóch tygodni od ostatniego stosunku

» Witam Możliwe iż jest to powodem stosowania poprzednich leków obniżających reakcje alergiczne. Możliwe iż zmiany te są

» Witam Są to objawy alergiczne. zmiany alergiczne w tym miejscu mogą być wynikiem uczulenia na tkaninę lub proszek do

» Witam Nadmierna potliwość może być oznaką pewnych nieprawidłowości organizmu. Czy kiedykolwiek była badana tarczyca?

» Witam Jeżeli badanie nie obejmowało prześwietlenia stawów jest to prawdopodobne. Jeżeli wykonano dokładne badanie można

» Proszę użyć kalkulatora do obliczeń. Tak mały spadek wagi nie jest brany pod uwagę. Jeżeli spadek będzie wynosić co

» Witam Jest to reakcja alergiczna która objawia się w taki sposób. Proszę napisać od jakiego czasu pojawiają się takie

» Witam Leku tego nie zaleca się dostosowania na twarz. Nie powinno się go stosować w tej okolicy przez długi czas. Jest to

» Witam Jest to zaczopowanie porów przez łój produkowany przez gruczoły znajdujące się w skórze. Do takich zmian dochodzi

» Witam Proszę W pierwszym i drugim przypadku wkleić zdjęcia co pozwoli mi lepiej się ustosunkować do problemu. Rozpoznanie

» Jest to zwyczajny krwiak, podbiegniecie krwawe które z czasem samo minie. Proszę nie narażać okolicy na ucisk i nie nosić

» Witam W takiej sytuacji należy się zwrócić do lekarza o skierowanie na badanie gastroskopię. Jest to nieprzyjemne badanie

» Witam Zaparcia to bardzo poważny i częsty problem występujący podczas ciąży. Proszę napisać co jaki czas oddawane są

» Witam Wynik mieści się w zakresie referencyjnym. Jest prawidłowy. Nie ma się o co obawiać odnośnie poziomu hormonu we

» Witam Bardzo często w takich sytuacjach dochodzi do swędzenia którego pacjent nie potrafi opanować. Proszę zgłosić ten

» Witam Takie objawy nie są wynikiem Aids. Jeżeli nie było kontaktu płciowego to prawdopodobieństwo est nikłe.

» Witam Nie masz się czym martwić. Jest to zwykły objaw alergii. Nie jest to powodem wystąpienia choroby wenerycznej.

» Witam Nie jest to wyznacznikiem ciąży którym należałoby się sugerować. Podróż zmęczenie często opóźnia okres. Na

» Witam Proszę wykonać morfologię krwi. Takie badanie może dużo powiedzieć lub nakierować. Czy zmiana nadal jest

» Witam Proszę wkleić zdjęcia ze zmianami. Po tak skąpym opisie niewiele mogę doradzić. Łuszczące się zmiany o białym

» Witam Zmiany wyglądają na alergiczne. Mogą one wynikać ze stosowanej przez pana odzieży lub rodzaju używanego proszku do

» Witam Stan psychiczny człowieka wpływa na cały organizm w różnym stopniu. Na pewno pogorszenie i utrzymywanie pewnej wady

» Witam Takie prawdopodobieństwo bardzo ciężko określić. Proszę dokładnie opisać stan dziecka po urodzeniu. Czy

» Witam Przyjmowanie sulfoalazyny powinno być skonsultowane z lekarzem prowadzącym. Szczególnie w tym okresie czasu prozę

» Jest to zabieg który polega na wstrzyknięciu, a dokładniej ostrzykiwaniu naczyń środkiem który powoduje jego obkurczenie

» Witam W ciąży bardzo często dochodzi do różnych nieprawidłowości ze strony przewodu pokarmowego. Wynika to z obecności

» Witam Można przeprowadzić terapie odczulającą. W tym celu należy uda się do alergologa. Bez takiej terapii nie jest

» Witam Taka zmiana nie musi koniecznie wynikać z alergii. Często obecność stanu zapalnego jednej z małżowin może

» Witam Proszę przedstawić zdjęcie o ile jest to możliwe. sprawa nie jest groźnym powikłaniem. Czy okoliczne tkanki są

» Witam Jest to protokół operacyjny w którym wymienione są anomalie które były lub są obecne i zabiegi korygujące te

» Witam Na to pytanie a się odpowiedzieć tylko i wyłącznie z dokładnym opisem lekarskim. Proszę napisać o jaki splot

» Witam Proszę powtórzyć badanie. Najprawdopodobniej zostało przeprowadzone niedokładnie. Czy mocz był pobrany ze

» Witam Prawdopodobieństwo istnieje ale nie jest duże. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie czasu minimum 2 tygodni od

» Witam Bardzo możliwe iż jest to zapalenie mieszków włosowych. Trudno odnieść się do tego zdjęcia ponieważ nie widzę

» Witam Na zdjęciach nie widzę zmian które podejrzewałbym o proces nowotworowy. Nie są one charakterystyczne dla takiego

» Witam Blizna po oparzeniu papierosem utrzymuje się bardzo długo. O procesie nowotworowym może świadczyć wzrost zmiany

» Witam Na zdjęciu widoczne są zmiany bardzo podobne do zmian powstających na początku łuszczycy. Proszę napisać czy

» Witam Jeżeli ma Pani wątpliwości lub ktoś w rodzinnie chorował na tarczycą proszę udać się na takie badanie. Prozę

» Zmiany te mogą być wynikiem reakcji alergicznej na składnik tkaniny lub używany proszek do prania lub krem. Po dokładnym

» Witam Jest to opryszczka która dodatkowo mogła zostać nadkażona. Proszę udać się do dermatologa który przepisze lek

» Witam Naklofen to lek który posiada wiele działań ubocznych takich jak bóle brzucha, zgaga, nudności, wymioty, biegunki,

» Witam Dolegliwości te raczej nie wynikają z zastosowanej diety, choć taka możliwość istnieje. Możliwe iż doszło do

» Witam Bardzo często w takich sytuacjach dochodzi do nawrotów obecności tej bakterii. Musi Pan/Pani ponownie przyjmować

» Witam Nie ma najmniejszego prawdopodobieństwa aby doszło do zapłodnienia. Do takiego zajścia potrzebna jest odpowiednia

» Witam Proszę udać się do ginekologa na dokładne badanie ginekologiczne. USG również będzie wymagane ale na podstawie

» Witam Jeżeli stosunek odbył się pod koniec okresu i została zażyta tabletka w odpowiednim czasie szansa zajścia w

» Witam W tak zaawansowanym stanie nie powinno działać się na własną rękę. Łojotokowe zapalenie skóry jest jednym z

» Witam Proszę stosować środki odkażające na zadrapane miejsce. Jeżeli opuchlizna się powiększa proszę udać się do

» Witam Najprawdopodobniej doszło do nadkażenia bakteryjnego. Prozę nie obawiać się raczej nie jest to ukąszenie przez

» Witam Nie koniecznie musiał to być okres. Mogło to być krwawienie z zewnętrznych narządów płciowych. Proszę wykonać

» Witam Często otyłość brzuszna jest spowodowana predyspozycjami genetycznymi. Bardzo ciężko pozbyć się otyłości

» Witam Proszę nie czyścić uszu patyczkiem. Proszę również zmienić płyn do płukania uszu. Czasami zdarza się że takie

» Witam Są to leki które w Polsce można otrzymać tylko i wyłącznie na receptę. Działają one na pracę serca i ich

» Witam Daracin to lek stosowany w zakażeniach wywołanych przez bakterie wrażliwe na klindamycynę, tj. zakażenia kości i

» Witam Nie ma związku miedzy takim zdążeniem w tak długim okresie czasu. Może ono występować na tle psychicznym. Nie

» Witam Jeżeli ujście macicy jest zamknięte i występuje krwawienie to oznacza ono że pochodzi ono z zewnętrznych części

» Witam Prawdopodobieństwo jest duże. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie co najmniej dwóch tygodni od stosunku.

» Witam Jako lekarz mogę powiedzieć iż : zwiększona ilość aminotransferazy alaninowej i asparaginowej mogą sugerować

» Witam Przepisany lek jest preparatem przeciwgrzybiczym., Jednak nie mogę stwierdzić czy jest to łupież pstry bez

» Witam Oczywiście ze może to być i pojawiać się na tle nerwowym. Proszę zacząć dostosować ziołowe środki

» Witam Czy przed omdleniami posiadała Pani jakieś objawy oczne? Czy pojawiały się jakieś mroczki za oczami? Czy ktos w

» Witam Jest to bardzo ogólne pytanie. Zależy to od nawodnienia organizmu i temperatury. Średnio 4-5 razy na dobę.

» Witam Postepowanie jest zależne od stopnia koślawości i wieku córki. Proszę napisać ile córka ma lat. Przy pewnym

» Witam Przy złamaniu kości śródstopia powinno się zapewnić dobre usztywnienie. Osiąga się to za pomocą zakładania

» Witam Stan zapalny oraz infekcja gronkowcem złocistym zapoczątkowało cały ciąg następstw. Jednym z nich jest uszkodzenie

» Witam Wyciek z pępka jest na pewno powodem aby dokładniej zdiagnozować problem. Jeżeli pępek jest zaczerwieniy proszę

» Witam Postępowanie zależy od parametrów morfologii jakie Pani posiada. Proszę przedstawić wyniki parametrów. Bez

» Witam Zmiany te są bardzo podobne do zmian wywoływanych przez wirusa brodawczaka. Jedynym sposobem pozbycia się tych zmian

» Witam Sprawa ta może być wynikiem uczulenia. Proszę spróbować zmienić proszek do prania, płyn, bieliznę ubranie na

» Witam Postępowanie jest zależne od rozległości zmiany. Jeżeli zmiana jest większa od 5 cm mogło dojść do reakcji

» Witam Proponuję w takiej sytuacji wykonać badanie krwi na poziom przeciwciał. Badanie to wskaże czy jest taka potrzeba.

» Większość tętniaków daje o sobie znać gdy jest już za późno. Obecność tętniaków które występują przy głównych

» Witam T zależy co dokładnie ta kobieta wykonuje. Chirurg nie koniecznie może być przy operacji. Może zajmować się przez

» Witam Problem może być związany z nieprawidłową dietą lub porami posiłków. Proszę zrezygnować przez pewien okres

» W takiej sytuacji może to wynikać z predyspozycji genetycznych. Proszę zwrócić uwagę na rodziców. Czy występuje duża

» Witam Takie zmiany są zazwyczaj potówkami które występują na wskutek obecności bakterii lub zamknięcia przewodów

» Witam W takiej sytuacji operacja refundowana przez NFZ nie jest. Jest Pani w młodym wieku i jeszcze nastąpi wiele zmian

» Witam Takie krwawienie nie ma wpływu na poczęcie dziecka. Jeżeli krwawienie to nie jest wielkie nie ma wpływu również na

» Witam Prawdopodobieństwo jest bardzo małe. Proszę się nie przejmować. Mogą pojawić się nieregularne cykle spowodowane

» Witam W takiej sytuacji zawsze powinno się wykonać test ciążowy. Pierwsze objawy ciąży mogą czasami występować w

» Witam Jeżeli dwie tabletki zostały pominięte w całym cyklu pod koniec prawdopodobieństwo nie jest dużo zwiększone.

» Witam Istnieje zasadnicza różnica miedzy kifozą a skoliozą. kifoza jest wygięciem kręgosłupa w stronę grzbietową a

» W takiej sytuacji nie należy zwlekać. Sprawa wygląda na bardzo podobną do zarażenia bakterią borelia bulgdorferi. Proszę

» Witam Ból taki po operacji musi być obecny. Z czasem będzie się on stopniowo zmniejszał. Kaszel , załatwianie, głębsze

» Nie jest to ciąża a obecne objawy są wynikiem stresu i myślenia o sprawie. Jeżeli nie doszło do stosunku nie ma takiej

» Witam Przyczyn takiego stanu może być wiele. Kolano jest stawem które po nadwyrężeniu często daje takie objawy bólowe.

» Witam Nie musisz iść do lekarza. Ból ten najprawdopodobniej jest pochodzenia mięśniowego. Na pewno nie pochodzi on ze

» Witam W "szczęce" znajdują się zatoki jamiste których stany zapalne powodują podobne objawy. Można stosować specjalne

» Witam Jeżeli było to badanie USG to oczywiste że w tak wczesnym okresie czasu nie widać płodu. Ciężko mi po tak

» Witam Znacznie łatwiej i skuteczniej będzie użyć maść przeciwbakteryjną którą można otrzymać po konsultacji z

» nie koniecznie będzie wymagana operacja. Niektóre naczyniaki jamiste ustępują samoistnie. Rozmiary tego naczyniaka nie są

» Witam Skłonność do powstawania tętniaków może być uwarunkowana genetycznie i przekazywana z pokolenia na pokolenie.

» Witam Proszę wykonać badanie EKG serca. Można dodatkowo wykonać badanie wysiłkowe na bieżni które dokładnie określi

» Witam również W rozmazie szpiku jest mało komórek które znajdują się w granicy normy. Przytłumiony układ

» Witam Nie ma takiej możliwości aby była Pani w ciąży. Do zapłodnienia niezbędna jest odpowiednia ilość ejakulatu w

» Nie sadzę aby był to stan z którym należy udać się do lekarza. Proszę wyeliminować na początek potrawy ciężkie

» Witam W bardzo wczesnym etapie kilku dni po zapłodnieniu może się taka sytuacja zdarzyć. W bardziej zaawansowanej ciąży

» Witam Nie wpłynie to negatywnie na rozwój owłosienia w przyszłości. Jeżeli będzie to wykonane w higienicznych warunkach

» Witam Bardzo ważne w tym przypadku jest zdjęcie zmiany. Podany link nie działa. Proszę o ponowne wklejenie. Jeżeli

» Witam Naczyniak jamisty jest łagodnym nowotworem który wywodzi się z układu naczyniowego. Jego obecność w tej

» Witam Proszę udać się jeszcze raz do lekarza powinien dać skierowanie na dokładniejsze badanie krwi w kierunku boreliozy.

» Witam Lek Gonydiam zawiera estradiol oraz progesteron. Jest on przepisywany w celu utrzymania prawidłowego poziomu tych

» Witam Do dokładniejszego wywiadu będą potrzebne informacje na temat Pani diety, nałogów, przyjmowanych obecnie leków,

» Witam Prawdopodobnie masz stulejkę która jest wskazaniem do drobnego zabiegu nacięcia. Bez tego zabiegu problemy będą

» Witam Aby zdiagnozować dokładnie przyczynę będzie wymagane przeprowadzenie szeregu badań które będzie ciężko uzyskać

» Witam Jeżeli ktoś ma niedoczynność tarczycy to nie oznacza to że ma on również zapalenia Hashimoto. Zapalenie Hashimoto

» Witam Zdjęcie nie jest obecne w podanym linku. Proszę jeszcze raz wkleić zdjęcie. następnie opisane objawy są podobne do

» Witam Nie obejdzie się bez brania antybiotyków. Nawet jeżeli będzie to proces bez zakażenia antybiotyki powinny być

» Witam Prawdopodobnie Pana głównym problemem nie jest choroba. Wszystkie dolegliwości mogą mieć związek z nieprawidłową

» Witam Jako większe ryzyko dla Pańskiego zdrowia stanowi zawał serca niż zator płucny. Oczywiście nie wiem jak dokładnie

» Witam Wynik nie jest dokładny ponieważ obecny jest proces zapalny w wyniku którego nastąpiło nagromadzenie leukocytów

» Witam Jeżeli jest to cała powierzchnia należy udać się do lekarza. Proszę pamiętać o piciu dużej ilości płynów.

» Witam Zdjęcie to przedstawia zmiany podobne do opryszczki. Nie jest ono najdokładniejszym zdjęciem. Zmiany takie nie

» Krem ten nadaje się na kuracje tego typu blizn. Jednym z jego działań jest wzmaganie produkcji kolagenu, głównego

» Witam Zdecydowanie jako pierwszy ruch w celu poprawy stanu proszę nie pic kawy. Papierosy również się do tego

» Witam Dni płodne występują od 10 do 18 dnia cyklu. Mogą wystąpić odstępstwa od tej reguły. Jest to okres owulacyjny

» Witam Objaw rąbka twardówki w bardzo młodym wieku nie jest czymś groźnym jeżeli nie jest wielki. Gałka oczne rośnie

» Witam Postępowanie w takim przypadku jest zależne od tego jak przebiegała dotychczasowe zmiany masy. Czy obecna waga jest

» Witam Kalipoz to inaczej potas który jest przepisany po to aby zapewnić odpowiedni poziom tego pierwiastka, który jest

» Witam Takie dolegliwości mogą być wynikiem zapalenia zatok które nie manifestują się bezpośrednimi objawami

» Witam W czasie ciąży w warunkach fizjologicznych odcinek lędźwiowy podlega większemu wygięciu. Na pewno przed zajściem

» Jeżeli torbiel jest wielka, a torbiel jajnika może dawać wielkie rozmiary można ją wyczuć palpacyjnie. W przedstawionym

» Jeżeli ból ten pojawia się z rana po przebudzeniu to świadczy że podniesienie ciśnienia go wzmaga. Z rana ciśnienie ma

» W takim przypadku radze wykonać aparatem jeszcze raz zdjęcie dokładniejsze ponieważ nie widzę tych zmian dokładnie.

» Witam Łąkotka jest elementem stawu który nie jest unerwiony i bezpośrednio unaczyniony. Nie da się wyleczyć łąkotki.

» Witam Zdjęcie to nie jest dokładne aby odpowiedzieć ze 100% prawdopodobieństwem. NA przedstawionym zdjęciu widzę

» Również witam Oznacza to że lepszą metodą bedzie chemioterapia lub radzioterapia o której zadecyduje lekarz prowadzący.

» Lek ten może powodować zwiększone występowanie nowotworów macicy i jajnika ale nie należy od razu zakładać takiej

» Witam Takie dolegliwości wiązałbym z występowaniem przepuklin. Zależnie od ich stopnia nasilenia można stwierdzić czy

» Witam Najlepiej spożywać większe ilości witaminy c która jest niebadana do budowy tak delikatnych naczyń w obrębie

» Witam Jeżeli zmiana ta jest miękka w dotyku i znajduje się zaraz pod skórą to najprawdopodobniej jest to tłuszczak. W

» Witam Ból głowy najprawdopodobniej jest spowodowany zmianą ciśnienia krwi w krążeniu mózgowym. Przyczyn takiego stanu

» Witam Zależne jest to jak głębokie są to blizny i czy podczas ich gojenia doszło do procesu ropnego. Na głębokie blizny

» Na to pytanie nie ma odpowiedzi ponieważ każdy nowotwór czy to skóry czy innego obrębu ciała ludzkiego rośnie z różną

» Witam Warto jednak dla bezpieczeństwa wykonać test. Najprawdopodobniej ból ten jest związany z odstawieniem

» Witam Proszę odpowiedzieć na jakiej podstawie podejrzewa Pani bulimię? Czy została ona stwierdzona przez lekarzy? Jako

» Witam Oczywiście że wymagasz wizyty u psychiatry. Prawdopodobnie masz depresje ale w twojej wypowiedzi można się doszukać

» Witam Takie problemy mogą być wynikiem naderwania więzadła lub bezpośredniego przyczepu mięśnia. Jeżeli mimo bólu

» Proszę napisać, na jaką chorobę, z jakich powodów zmarła bliska osoba. Opisane przez Pana objawy nie świadczą o

» Witam Leczenie należy kontynuować nadal. Warto wykonać morfologię krwi oraz badanie USG układu moczowego. Jeżeli ból

» Witam Niedobór żelaza jest prawdopodobnie spowodowany stratą ilości krwi wywołaną wrzodami żołądka. Czy zauważyła

» Witam Prawdopodobieństwo w takiej sytuacji jest o wiele mniejsze, ale istnieje. Zawsze istnieje możliwość, że nie była

» Witam Jeżeli badanie USG obejmowało cała jamę brzuszną to nie ma się, czym martwić. Takie dolegliwości zawsze

» Leki te mogą wywierać drobne objawy uboczne, ale nigdy nie może ich pan odstawić. Wydaje mi się jednak, iż pana obawy

» Witam Zmiany te nie wyglądają na groźne, ale warto sprawę tą skonsultować z dermatologiem. Czy zmiany takie występują

» Witam Proszę wykonać badanie moczu. Bardzo często zmiany wokół oczu mogą wiązać się z tymi problemami. Czy w ostatnim

» Witam Śluz, ból brzucha, częste oddawanie moczu nie jest objawem ciąży w tak krótkim terminie. Ryzyko istnieje, więc

» Witam Proszę podać któryś z leków obniżających gorączkę: Aspiryna, Polopiryna, Paracetamol Ibuprofen. Czy wymioty są

» Witam Bardzo ważne jest, aby wykonać powtórnie rezonans lub CT. Być może warto poszerzyć badanie, aby uwidoczniło

» Zależne przez jak długi okres czasu jesz mało. Może to być spowodowane chorobą przewodu pokarmowego, lub zatruciem, a

» Witam To zależy czy podczas stosowania zabiegów rehabilitacyjnych zaszły jakieś poprawy. Nie ukrywam ze sytuacja jest na

» Witam Ból kości oraz bladość zazwyczaj nie jest pierwszym objawem białaczki. Z jakich powodów tak twierdzisz? Czy ktoś

» Witam W takiej sytuacji oprócz dokładnego samobadania wymagana jest konsultacja z lekarzem. Większość zmian może być

» Witam Przedstawiony obraz zachowań daje bardzo duże podejrzenie depresji. Teraz ważne tylko abyś sam potrafił sobie

» Witam Najprawdopodobniej doszło do zapalenia ujścia zewnętrznego cewki moczowej. Często w wyniku procesu zapalnego

» Witam Być może potrzebujesz więcej czasu przebywać wśród ludzi. Czasami takie wyjście jest najlepsze i poprawia własny

» Witam Nie może być Pani w ciąży po takim zajściu. Prawdopodobnie zmiany trwania cyklu wynikają ze zmiany poziomu

» Witam Zależne jest to, jakie objawy posiada chłopak. Nie napisała Pani nic o objawach na podstawie, których otrzymała ten

» Witam Test ciążowy nie jest wiarygodnym badaniem w pełni, ale jeżeli wykonasz ich parę w dłuższym przeciągu czasu od

» Witam W takim wieku najlepszym wyjściem będą ćwiczenia i bieganie. Twoja waga nie jest zła. Mieci się w granicy normy i

» Witam Według mnie nie mas się, czym martwić, ale w razie, czego warto wykonać podstawowe badanie krwi, morfologię.

» Witam Prawidłowy pozom insuliny oraz cukru w organizmie jest wymagany w takim stanie i Lekarz postąpił prawidłowo. Jest to

» Witam Bardzo możliwe, iż jest to grzybica. Niektóre grzyby powodują właśnie takie narośle. Proszę pamiętać, iż

» Witam Jeżeli jest w Pani okolicy jakiś lekarz proktolog to proszę tego specjalistę wybrać, jako pierwszego, ponieważ na

» Witam Możliwe, iż opisany objaw jest wynikiem zaawansowanej rwy kulszowej, to znaczy wypuklenia się krążka

» Witam Czy rozpoznanie było po wykonaniu tomografii? Jeżeli Ne była wykonana to w takim stanie jest zalecana i proszę

» Witam Wypadanie włosów może mieć wiele przyczyn. Od niedożywienia i niedostarczania do organizmu niezbędnych mikro i

» Witam Takie zgrubienie może pochodzić z poszerzenia naczynia żylnego w obrębie napletka prącia. Jeżeli nie jest duże

» Witam Masz 17 lat i nie masz się, czym przejmować. Twój organizm się rozwija i jeszcze przez długi czas będą

» Witam Opisane objawy bólowe nie są związane z ciążą. Istnieje bardzo mała (nikła) możliwość, aby w wyniku takiego

» Witam Przyczyn takiego stanu może być wiele. Od zwykłego wysuszenia przez powietrze, nie stosowanie środków

» Witam Bardzo możliwe, iż preparaty, które stosujesz alergizują twoją skórę. Powinnaś dostosować preparaty do rodzaju

» Witam Stosowanie tych dwóch specyfików nie powinno wpłynąć negatywnie na Pani organizm. Preparat Dakolen wywiera nikłe

» Witam Twoja waga jest odpowiednia i znajduje się w przedziale normy dla tego wieku i wzrostu. Nie powinnaś się odchudzać.

» Witam Czy w skład tego wyglądu wchodzi wzrost? Często obecność zarostu jest sprawą genetyczną, którą można

» Witam Jeżeli guz ten zlokalizowany jest POD rzepką, tuz poniżej jej dolnego brzegu to zmiana to może mieć dwa

» Witam Żel Oceanic jest preparatem niealergizującym. Nie posiada on w swym składnie związków, które w największym

» Witam Najprawdopodobniej chodzi o polipy odbytu lub guzki odbytu, które nie mają związku ze zmianami obecnymi na skórze.

» Witam Akupunktura jest zabiegiem, na który możne iść bez skierowania od lekarza. Najczęściej jest zalecana przez lekarzy

» Witam Zależne jest to od poziomu pozostałych wykładników morfologicznych eozynofilii i bazofili. Proszę podać pełną

» Witam Zmiana taka może mieć wiele przyczyn. Najbardziej prawdopodobną, jeżeli nie swędzi i nie boli jest objaw

» Witam Żylaki są dość częstym problemem występującym u młodych mężczyzn. Nieleczone prowadzą do upośledzenia

» Witam Możliwą przyczyną takich zmian może być choroba zwyrodnieniowa stawów kręgosłupa. W takim wypadku rehabilitacja

» Witam Pierwsze badanie kobiety ciężarnej powinno odbyć się w możliwie najwcześniejszym okresie ciąży. Wczesne

» Witam Przyczyną zmian zapalnych w jelicie mogą być nieswoiste choroby zapalne jelit, takie jak wrzodziejące zapalenie

» Witam Za górną normę ilości kwasu wanilinomigdałowego, czyli VMA w dobowej zbiórce moczu uznaje się 6.6mg/24h. Jego

» Witam Afinitor, jak każdy lek stosowany w leczeniu chorób nowotworowych posiada bardzo wiele działań niepożądanych.

» Witam Objaw nierównej wielkości źrenic powinien być diagnozowany jak najszybciej, ponieważ może świadczyć również o

» Witam Czynnikiem wywołującym grudkowe zapalenie gardła są wirusy Coxsackie, niestety nie ma leków które mogłyby w tym

» Witam Usunięcie znamion z miejsc, w których są one narażone na drażnienie mechaniczne (a tak jest w Pana przypadku)

» Witam Opisane objawy mogą być wynikiem grzybicy pachwin lub zakażenia drożdżakowego. Infekcjom grzybiczym sprzyja

» Witam Przyczyną objawów może być skrzywienie kręgosłupa. Należy wykluczyć koniecznie procesy chorobowe które mogą

» Witam Dysfagia, czyli trudności w połykaniu może być spowodowana przez zmiany zapalne, choroba refleksowa przełyku, ucisk

» Witam Substancja zawarta w leku Xenna Extra sama w sobie interakcji z alkoholem nie wykazuje, jednak należy zachować

» Witam Przy tętniakach aorty brzusznej, jeśli nie występują żadne objawy zalecane jest wykonywanie kontrolnego USG

» Witam W opisanym przypadku wizyta u lekarza jest konieczna i to w jak najszybszym terminie, ponieważ uraz głowy może być

» Witam Przyczyną przewlekłego zapalenia nosa i zatok może być alergia, zaawansowana próchnica zębów, stosowanie

» Witam Powiększenie węzła chłonnego pachowego może być spowodowane toczącym się w okolicy stanem zapalnym, zmiany mogą

» Witam Prawdopodobną przyczyną dolegliwości jest zakażenie układu moczowego. Jest to częsta dolegliwość u dziewczynek i

» Witam Prawdopodobnie doszło do infekcji bakteryjnej skóry i tkanki podskórnej w wyniku uszkodzenia mechanicznego

» Witam Żylaki jest to jedna z postaci przewlekłej niewydolności żylnej, związanej z niewydolnością zastawek żylnych

» Witam Niepłodność rozpoznaje się gdy kobieta nie zachodzi w ciążę po roku regularnego współżycia (3-4 stosunki

» Witam Opisane zmiany faktycznie mogą być trądzikiem. W przypadku nasilonych objawów oprócz leczenia miejscowego można

» Witam Nieprawidłowa dieta, siedzący tryb życia w połączeniu z predyspozycjami genetycznymi może ujemnie odbijać się na

» Witam Sam zabieg operacyjny nie stanowi przeciwwskazania do przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych, antykoncepcyjnych ile nie

» Witam Aytromycyna jest lekiem stosunkowo bezpiecznym, jednak spożywanie dużych ilości alkoholu przy przyjmowaniu

» Witam Mianem "reumatyzm" określa się potocznie bardzo obszerną grupę jednostek chorobowych, dlatego dobrze by było gdyby

» Markery nowotworowe, do jakich należą bHCG, AFP i LDH nie mogą być traktowane jako wiarygodne badanie diagnostyczne,

» Witam W przypadku braku miesiączki połączonej z hiperprolaktynemią w pierwszej kolejności należałoby wykluczyć

» Witam Poziom testosteronu jest jak najbardziej w normie i nie ma powodów do niepokoju. Jego główną rolą u dorosłego

» Witam Liczba plemników jest prawidłowa, także odpowiedni jest odsetek plemników o prawidłowej budowie. Trochę gorzej

» Witam Przyczyną bólu kręgosłupa mogą być schorzenia krążków międzykręgowych (dyskopatie), możliwa jest przepuklina

» Podane zmiany mogą być wynikiem toczących się w trzustce procesów zapalnych w przebiegu ostrego lub przewlekłego

» Witam Przyczyną powiększenia węzłów chłonnych najczęściej są zakażenia bakteryjne, wirusowe (często mononukleoza

» Witam Zawroty głowy mogą być wywołane zmianami w obrębie struktur odpowiedzialnych za utrzymanie równowagi, zarówno

» Witam Każda zmiana w obrębie moszny powinna skłonić do wizyty u lekarza. Najczęstszymi zmianami są torbiele, wodniaki,

» Witam Kapsułek absolutnie nie należy dzielić. Często są one tak zbudowane, aby otoczka ulegała rozkładowi w określonym

» Liczba płytek we krwi obwodowej nie powinna się obniżać poniżej poziomu 150 000/ul. Objawy małopłytkowości pojawiają

» Witam Przedstawiona na zdjęciu zmiana posiada pewne cech, które charakteryzują zamiany złośliwe. A nieregularny kształt,

» Witam Jednorazowe wykonanie testu po dwóch tygodniach nie jest w pełni wiarygodne. Zawsze należy go ponowić po pewnym

» Witam Podejrzewam, iż drugie badanie było niewłaściwie wykonane. Czy przy pobraniu krwi był Pan na czczo? Wypicie dużej

» Witam Jeżeli było to bardzo skąpe to najprawdopodobniej było to drobne krwawienie. Takie grudki mogą świadczyć o

» Witam Możliwe, iż opisane zmiany o obniżonej echogennosci są złogami wewnątrz przewodu trzustkowego. Opis jest bardzo

» Witam Bardzo prawdopodobne, iż to powiększenie jest wynikiem powiększenia węzła chłonnego. Bardzo często dochodzi do

» Witam Jeżeli minęło już 3 tygodnie od stosunku i kolejny test ciążowy nie wykazał obecności ciąży proszę się nie

» Witam To prawda nie powinna Pani przebywać w otoczeniu ludzi chorych na wirus różyczki. Jego obecność w organizmie

» Witam Nie można stwierdzić jednoznacznie, że 6 dni po miesiączce nie można zajść w ciąże. Jak wiadomo cykl może się

» Witam Po tak krótkim opisie trudno jednoznacznie odpowiedzieć. Prawdopodobnie chodzi o zmiażdżenie lub wypadnięcie dysku

» Witam Zależne jest to, przy jakich ruchach boli pana ręka. Proszę dokładniej opisać. Jeżeli doszło do zakwaszenia

» Witam Prawdopodobnie jest to spowodowane zwężeniem naczyń w wyniku pojawienia się w ich świetle drobnych zakrzepów.

» Witam Wszystkie wymienione przez Panią okoliczności mogły wpłynąć na takie opóźnienie. Czasami zdarza się aż takie

» Witam Test ten nie jest dokładny i może się mylić. Prawdopodobnie jest Pani w ciąży. Proszę wykonać badanie krwi na

» Witam Oczywiście, jeżeli ból te będzie się powtarzał proszę z tymi problemami zgłosić się do lekarza. Najlepiej

» Witam Zależne jest to jak zaawansowane objawy Pani Tata posiada i jak wielka jest to przepuklina. Zależy to również, w

» Witam Do lekarza psychiatry nie jest wymagane skierowanie od lekarza innej specjalności. Lekarz psychiatra podobnie jak

» Witam Trudno odpowiedzieć na Pana pytanie. Proszę udać się z tym problemem, jeżeli utrudnia on Panu normalne

» Witam Biegunka spowodowała wypłukanie z organizmu niezbędnych elektrolitów oraz mikroelementów. Proszę kupić w aptece

» Witam Permazyna to lek działający średnio silnie przeciwpsychotycznie. Olanzapina to również lek działający

» Witam Jako pierwsze to proszę napisać, od jakiego czasu starają się Państwo o dziecko. Możliwe, iż jest to okres czasu

» Witam W takiej sytuacji należy zainteresować się czy przyczyną nie jest druga strona. Proszę doradzić partnerowi, aby

» Witam Takie opóźnienia miesiączki są bardzo częste w stresujących okresach czasu. Proszę się nie przejmować i nie

» Witam Mierzenie ciężaru ciała nie jest najdokładniejszym sposobem kontroli ciąży. W tym okresie czasu Mo być duże

» Witam Zgodnie z antybiogramem zostanie przepisany antybiotyk gentamycyna, cyprofloksacyna lub vancomycyna. Oprócz

» Witam Proszę płukać gardło wodą z solą. Prawdopodobnie doszło do stanu zapalnego na wskutek nadmiernego drażnienia w

» Witam Każde palenie, czy jest to fajka, czy tytoń, trawa, mięta niesie ze sobą zwiększone ryzyko rozwinięcia się

» Witam Objawy strzelania w uchu najprawdopodobniej wynikają z nieprawidłowości trąbki słuchowej, która łączy ucho

» Witam Na opisane dolegliwości niezbędne są leki, które można otrzymać w Polsce jedynie na receptę. Jeżeli potrzebuje

» Witam Plastry te są mniej skuteczne, jeżeli waga przekracza 90kg. Będą mniej skuteczne w zależności o ile jest

» Witam Decyzja taka powinna by podjęta uwzgleniając wynik badania USG i histopatologiczny. W wyniku opisana jest obecność

» Witam Proszę wykonać ten test w odstępie minimum 12 dwóch tygodni od ostatniego stosunku i dla pewności po pewnym czasie

» Witam Zmiana klimatu nie ma wpływu na skuteczność tego typu antykoncepcji, ale proszę pamiętać, iż żadna antykoncepcja

» Witam Zależne jest to od wielu spraw. Zależne jest to od tego czy Pani współżyje i cze miało to miejsce w ostatnim

» Witam Podejrzewam, iż jest to drobna zmiana, jeżeli tak powiedział ginekolog i nie trzeba przejmować się tymi zmianami.

» Witam Opisane objawy nie SA wynikiem ciąży. Jest zbyt wcześnie na takie objawy. Ból krzyża najprawdopodobniej nie był

» Witam Zależne jest to, w jakim czasie po stosunku wykonała Pani te testy. Jeżeli były wykonane w odpowiednim odstępie od

» Witam Do zasłabnięcia doszło najprawdopodobniej w wyniku wysokiej temperatury. Możliwe również, iż Osoba ta jest

» Witam Wygląda mi to na proces zejściowy obecności brodawek stóp, ale nie jestem pewien, ponieważ nie jest to typowy obraz

» Witam To zbyt krótki okres czasu na uwidocznienie działania leku. Nie powinno się dziać coś złego z sercem, jeżeli lek

» Witam Bardzo prawdopodobne, iż są to objawy alergicznego zapalenia skóry. Zmiany takie, które Pan/Pani opisuje powstają

» Witam To wrastanie jest najprawdopodobniej wynikiem stanu zapalnego. Koniecznie powiadom o tym rodziców, z którymi udasz

» Witam Dyskopatia może mieć związek z tymi sprawami, ponieważ w jej przebiegu może dojść do objawów bólowych o

» Witam W szpitalu psychiatrycznym pracują psychiatrzy, niekoniecznie psycholodzy. Dializa jest niezbędna przy niewydolności

» Witam Liczb plemników jest prawidłowa, ale mało jest plemników o prawidłowej budowie. Norma wynosi powyżej 30%. Pan

» Witam Opisane objawy mogą być wynikiem zbyt małego poziomu magnezu w organizmie, ale równie dobrze może to być objaw

» Witam Wykonany test nie jest miarodajny. To zbyt krótki okres na wykonywanie tego testu. Najlepiej wykonać go minimum 2

» Witam Proszę stosować duże ograniczenie wysiłku. Możliwe, iż doszło do uszkodzenia troczka, który utrzymuje pochewki

» Witam Jeżeli taki incydent wystąpił po raz pierwszy nie ma się, czym przejmować. Najprawdopodobniej krew ta pochodzi ze

» Witam Takiego typu nieprawidłowości i zmiany powinny być zgłaszane i kontrolowane przez lekarza neurologa prowadzącego.

» Witam Być może będą potrzebne silniejsze leki uspokajające. Najlepiej zgłosić się z tym problemem do lekarza

» Witam Jeżeli w takim wieku pojawia się owłosienie w tych miejscach to bardzo możliwe, iż jest to wynikiem zaburzeń

» Witam Zależne jest to, jakie objawy posiada Pani ze strony tego narządu. Zazwyczaj badanie przeprowadzane przez urologa w

» Witam Tak to może być ciąża. Ale objawy, o których Pani pisze(zwroty, bolesność piersi, nudności, objawy oczne) nie

» Bardzo możliwe, iż ból ten nie jest wynikiem ciśnienia. Możliwe, iż wpływ mają czynniki hormonalne lub neurologiczne.

» Witam Słowa nowotwór nie należy rozumieć, jako tylko tworzenie nowych tkanek. Tak zdarza się tylko w niewielu

» Witam Ma Pani Prawidłowe ciśnienie, więc nie widzę powodu do zmartwień. Takie wahania ciśnienia pojawiają się u

» Witam Kresa biała (Linea alba) jest to miejsce anatomiczne w przedniej ścianie jamy brzusznej, które często jest miejscem

» Witam Aby o tym się przekonać najlepiej wykonać badanie krwi na poziom hormonu b-hcg, który określi czy jest Pani w

» Witam Pierwszym krokiem w tym kierunku powinna być konsultacja z ortopedą. Do ortopedów bardzo często zgłaszają się

» Witam Nieprawidłowości serca (najczęściej migotanie przedsionków) bardzo często jest przyczyna zatorów tętniczych na

» Witam Nie słyszałem o takiej możliwości, ale na pewno są zabiegi, które są wstanie, w jakim stopniu pomóc. Proszę

» Witam Te nieprawidłowości mogą mieć podłoże psychogenne lub neurologiczne. Nie wiązałbym tych problemów ze zmianami

» Witam Jest wiele technik, które zależne są od wyniku badania diagnostycznego, o którym napisałem. Istnieje taka

» Witam Można po paru dniach powtórzyć test dla większej pewności. Testy ciążowe nie maja idealnej dokładności.

» Witam Hormony płciowe nie maja bezpośredniego wpływu na układ limfatyczny. Opisane objawy nie musza wynikać z

» Witam Przyczyna takich zmian mogą być nieprawidłowości związane z krążeniem lub choroba zakaźna skóry na łupież

» Witam Najlepszym wyjściem w tej niemiłej sytuacji jest udanie się do lekarza chorób zakaźnych. Tylko on może podać

» Witam Wynik jest nieprawidłowy. Za mało jest form morfologicznie prawidłowych plemników. Ich budowa jest nieprawidłowa.

» Witam Zależne jest to od zaawansowania stanu zapalnego. Jeżeli stan nie jest bardzo zaawansowany proszę nie łączyć

» Witam Bardzo możliwe, iż opisane objawy wynikają z nadwrażliwości na jod, który jest zawarty w leku. Preparatu tego nie

» Witam Jedynym skutecznym sposobem pozbycia się dolegliwości ze strony wirusa opryszczki będzie udanie się do dermatologa,

» Witam Okolica ta jest bardzo wrażliwa na kremy i bardzo często zdąża się, że po posmarowaniu jej oko swędzi szczypie,

» Witam Badanie histopatologiczne polega na pobraniu bardzo małego wycinak za pomocą igły i następnie poddanie dokładnemu

» Witam Prawdopodobieństwo, że jest Pani w ciąży jest małe, ale zawsze istnieje. Jeżeli krwawienie pojawiło się o

» Witam Proszę nie wiązać bolesności nadbrzusza z obecnością ciąży, ponieważ jest zbyt wcześnie na taki objaw, ale

» Witam Opisane objawy mogą wynikać z obecności migreny. Z tego typu dolegliwościami radziłbym udać się do neurologa.

» Witam Noszenie spodni niekorzystnie wpływa na pojawianie się takich zmian oraz sprzyja ich nadarzeniu. Proszę stosować

» Witam Przedstawione zdjęcia nie zobrazują nam, w jakiej pozycji znajduje się dysk międzykręgowy i w którym miejscu

» Witam Przyczyn takiego stanu może być wiele. Możliwe, że opisane objawy wynikają z drobnych zaburzeń hormonalnych.

» Witam Jeżeli było to pierwszy stosunek i objawy te nie są związane z nadmiernym bólem proszę się nie przejmować.

» Witam Nie ma takiej możliwości, aby z tego względu rozwinął się nowotwór, który. Nie ma to najmniejszego działania

» Witam Jeżeli choroba powtarza się tyle razy i leczenie jest nieskuteczne należy wykonać posiew i antybiogram. Po wykonaniu

» Witam Nowotwór jądra wymaga zawsze potwierdzenia badaniem histopatologicznym. Ból moszny po jednej stronie niekoniecznie

» Witam Ryzyko nie jest duże, ale istnieje. Do zapłodnienia konieczna jest również odpowiednia ilość ejakulatu. Jeżeli i

» Witam Warto zmierzyć ciśnienie. Możliwe, iż jest zbyt niskie i dlatego obecne SA zawroty głowy, głównie występujące

» Witam Wszystko zależy jak duże są objawy jego zarażeniem. Jego obecność może być przyczyną dużego stanu zapalnego

» Witam Opisane objawy mogą być wynikiem niemiarowości pracy serca lub powstaniu zrostów pooperacyjnych. Możliwe również

» Witam Możliwe, iż jest to jedno z objawów niepożądanych leku. Może to być również zakażenie pochwy i konieczna

» Witam Obecna plama może być winkiem obecności bakterii lub grzybów. Najlepszym wyjściem będzie użycie odpowiedniej

» Witam Można już stosować maść. Jeżeli nie ma na powierzchni skóry żadnych zadrapań, ran, które umożliwiłyby

» Witam Cytologia była wykonana przed plamieniem i będzie wiarygodna. Cytologie powinno się wykonywać znacznie częściej.

» Witam Dwie białe tabletki, qlaira nie zawierają leku, są to tabletki placebo i jeżeli je pominiemy nie ma konsekwencji nie

» Witam 3 miesięczne niemowlę może jechać taki czas, ale proszę pamiętać, aby dziecko było nawodnione. Jeżeli to tak

» Witam Bardzo możliwe, iż jest to alergia n alergen, który nie był badany. Czy w ostatnim czasie były przebyte jakieś

» Witam Zależne jest to od stanu krwawienia, czy jest bardzo obfite. Drobne plamienia mogą występować wcześniej. Natomiast,

» Witam Takie krwawienie może być spowodowane nieprawidłowym stanem Pani układu krzepnięcia lub rozrostu zmian

» Witam Przyczyn takich wymiotów często jest niewydolność wpustu lub przełyku u dziecka. Jest to niebezpieczny stan,

» Witam Załączone linki nie działają. Proszę o ponowne wklejenie poprawnych linków. Jeżeli doszło do uogólnienia to

» Witam Proszę zaprzestać spożywać alkohol na długi okres czasu. Możliwe, iż objawy te miną. Możliwe, że wynikają one

» Witam W takim wypadku istnieje duża szansa, że doszło do zajścia w ciążę. Znajdowała się pani w płodnym okresie

» Witam Opisane objawy nie SA typowymi dla odklejania się siatkówki oraz zaćmy. Możliwe, iż doszło do uszkodzenia

» Witam Zależne jest to jak bardzo obfite są to krwawienia. Jeżeli są bardzo obfite i trwają długo oraz taki incydent

» Witam Jeżeli nie leczysz się na jakieś choroby, nie przyjmujesz innych leków oraz parametry morfologiczne są prawidłowe

» Witam Takie skurcze mogą się zdarzać w tym okresie czasu. Proszę się nie przejmować. Ważne jest również czy skurcze

» Witam Możliwe, iż przyczyną jest obecność wysokiego ciśnienia spowodowanego obecnością nadczynnością tarczycy.

» Witam Przedstawione zdjęcia przedstawiają patologiczne wygięcie stawu łokciowego. Podobne dolegliwości występują przy

» Witam Możliwe, iż przyczyną tego krwawienia jest obecność hemoroidów. Alkohol i w tym przypadku może nasilać się

» Witam Dawka była prawdopodobnie odpowiednia. Dawkę tą powinno się przepisywać uwzględniając ilość leku zawarta w

» Witam Oto przykład niepoprawnego stosowania leku przepisanego przez lekarza i konsekwencji. Każdy antybiotyk ma swój okres

» Witam 1) Za jednym razem można zobrazować więcej niż jeden odcinek kręgosłupa. 1) Jako pierwsze zaleca się wykonanie

» Witam Każdy lek ma swe działania niepożądane i lek ten według mnie został przepisany prawidłowo, bardzo dobrze

» Witam Jest to mało prawdopodobne. Przy endometriozie wcześniej wystąpiłyby inne objawy, zaburzenia czasu trwania cyklu

» Witam Badanie takie polega na dokładnym wziernikowaniu nie tylko dna oka, ale również struktur tęczówki, źrenicy i kąta

» Witam Obecność krwi może wynikać z uszkodzenia nasieniowodu bądź cewki. Jeżeli dołącza się do tego bolesność jadra

» Witam Prawdopodobnie opisana zmiana jest wynikiem obecności wirusa brodawczaka. Proszę zmiany nie drapać i udać się do

» Witam Bezsenność oraz przedstawione zachowania mogą świadczyć o zaburzeniach obsesyjnych. Takie zachowania bez

» Witam Prawdopodobnie przyczyna jest niewłaściwy poziom hormonów płciowych. Wymienione "leki" nie mają wpływu i nie

» Witam Możliwe, iż ból ten pochodzi z układu moczowego a dokładnie moczowodów, lub miedniczki nerkowej, lub jest wynikiem

» Witam Opisane objawy mogą mieć wiele przyczyn. Możliwe, iż objawy wynikają z problemów reumatycznych, zbyt dużego

» Witam Często takie objawy są wynikiem obecności polipów obecnych w krtani, bądź procesów nowotworowych. Przyczyną

» Witam Leki te nie mają wpływu na płodność nawet, jeżeli są przyjmowane przez tak duży okres czasu. Natomiast na

» Witam Nie jest to z pewnością polip. Czy ten guzek jest wyczuwalny pod skórą czy na skórze? Jakie jest jego zabarwienie?

» Witam Jak widać problem najprawdopodobniej jest związany z nieprawidłowym poziomem hormonów. Warto wykonać morfologię

» Witam Jeżeli nie ma Pan dolegliwości ze strony kręgosłupa i kończyn górnych można wykonywać takie ćwiczenia, ale

» Witam Dieta bokgatoresztkowa to dieta zawierająca dużą ilość błonnika, który przyspiesza perystaltykę. Błonnik

» Witam To prawdopodobnie zatrucie pokarmowe. Co było spożywane w ostatnim czasie? Jak bardzo są nasilone te dolegliwości?

» Witam W tej sprawie konieczne jest powtórzenie badania USG oraz badania hormonów. Trudno jednoznacznie wypowiedzieć się w

» Witam Usunięcie 1000ml płynu z worka osierdziowego i taki odstęp czasu jest przeciwwskazaniem do takiego sportu w takim

» Może to być przyczyna nieprawidłowych ich proporcji. Ale w tym wypadku, jeżeli ma Pan wątpliwości watro wykonać badania

» Witam W przypadku Lymphomatoid papulosis skuteczne jest leczenie miejscowe lub leczenie metotreksatem, które powinno pomóc

» Witam Laktoza zawarta w pigułkach jest substancja obojętna, która umożliwia uzyskanie postaci leku. Nie wpływa ona na

» Witam Ogniska endometriozy mogą być wynikiem powstawania nieprawidłowości hormonalnych oraz występowania częstych

» Witam Badanie lampą szczelinową jest rzeczywiście zalecane. Należy wykonać badanie na suchość spojówek, które powinno

» Może to być migrena, ale sprawa wymaga różnicowania z innymi przyczynami. Objawy oczne mogą sugerować migrenę, ale

» Witam Na poziomie pomiędzy czwartym a piątym kręgiem doszło do wytworzenia się przepukliny, uwypuklenia dysku

» Witam Nieprawidłowe zstępowanie jądra może przyczynić się do jego nieprawidłowego rozwoju. Zależne jest to, w jakim

» Witam Obecne wartości są prawidłowe. Mieszczą się w zakresie referencyjnym danego laboratorium. Proszę napisać, z

» Witam Najbardziej niepokojącą zmianą z opisanych jest obecność kostniaka. Stan ten jest trudny do interpretacji nie

» Witam Leczenie jest zależne od obrazu klinicznego. U każdego choroba ta może przebiegać inaczej. Bardzo ważne jest

» Witam Płyn taki może być wynikiem upośledzonej i zanikającej czynności gruczołu piersiowego. Jeżeli jednak, że objawy

» Witam Na pewno w pewnym stopniu została ona osłabiona, ale nie jest to poziom wysokiego ryzyka. Proszę przyjmować dalej

» Witam Wysoki cholesterol może przyczynić się do nagłej śmierci. Jeżeli utrzymuje się on przez długi czas u człowieka,

» Witam Zależne jest to od tego czy doszło do przerwania ciągłości tkanek i czy otarcie jest głębokie. Czy zmiana boli?

» Witam Jeżeli zmiany nadal występują wymaga Pan stosowania leku ogólnie. Jeżeli nie ma takiej możliwości z powodu

» Witam Odchyleniem jest poziom leukocytów 4, 09 które nie jest objęta zakresem referencyjnym. Wynik ten jednak nie ma

» Witam Nie jest to stan do zmartwień, jeżeli będzie Pan postępował zgodnie z zaleceniami lekarza. W takim stanie

» Witam Jeżeli Pani morfologia krwi jest prawidłowa oraz nie przyjmuje Pani żadnych leków związanych z białaczką nie

» Witam Nie ma dużych odchyleń w przedstawionym wyniku. Nie powinny one wpływać na płodność. Radziłbym wykonać badanie

» Witam W takiej sytuacji warto zrobić test ciążowy dla własnego spokoju. Prawdopodobieństwo istnieje, więc należy go

» Witam Opisane zmiany sugerują nadarzenie bakteryjne. Proszę utrzymywać blizny w czystości. Najlepszym wyjściem będzie

» Witam Opisana zmiana na nodze to najprawdopodobniej tłuszczak. Jest to zmiana nie groźna niezagrażająca ani zdrowiu ani

» Witam Takie uderzenie może mieć groźne następstwa i jest to zależne od siły uderzenia oraz objawów, jakie są aktualnie

» Witam Przedstawiony opis nie obrazuje jasno ognisk. Możliwe ze wynik MRI będzie bardziej czytelniejszy. Proszę wkleić opis

» Witam Objawy oczne wynikają pośrednio z obecności torbieli szyszynki. Nad szyszynką znajduje się skrzyżowanie nerwów

» Witam Przedstawione na zdjęciu plamy są najprawdopodobniej wynikiem alergii na alergen znajdujący się w pokarmie. Czy

» Witam Wszystko jest zależne jak głęboki jest to ubytek w szkliwie. Jeżeli stomatolog tak stwierdził po badaniu.

» Witam Leczenie jest sprowadza się do stosowania niesterydowych leków przeciwzapalnych w postaci maści oraz leczenia

» Witam Badanie fizykalne może wykluczyć i na pewno wykluczyło w tym przypadku wiele rzeczy, których powodem mógł być ten

» Witam Praktycznie nie ma takiej możliwości. Do zapłodnienia jest wymagana określona ilość ejakulatu. Przyczyną

» Witam W takiej sytuacji dla własnego spokoju i zdrowia warto wykonać test ciążowy. Bardzo często powodem spóźniania

» Witam Lek Triderm w postaci kremu do stosowania na skórę jest wskazany w objawowym leczeniu zmian zapalnych skóry

» Witam Podejrzenia o bóle migrenowe są bezcelowe. Nie ma podstaw, aby przypuszczać u Pani takiego pochodzenia bólu. Już po

» Witam Proszę podać, które stawy bolą. Jest to ważne, aby zróżnicować przyczynę powstania tych bólów. Dla Pani

» Witam Jeżeli w wyniku osłabienia odporności doszło do obniżenia odporności i po odstawieniu hydrokortyzonu nie ma

» Witam Po zaprzestaniu stosowania tabletek antykoncepcyjnych często mamy do czynienia z zaburzeniami czasu trwania cyklu

» Witam Przedstawione na zdjęciu zmiany są najprawdopodobniej wynikiem obecności wirusa opryszczki. Najlepiej widoczne jest

» Witam Jest to zmiana grzybicza. Zazwyczaj zmiany takie pojawiają się w okresach obniżonej odporności lub zwiększonego

» Witam Lek Allergodil w postaci kropli do oczu stosowany jest w alergicznym zapaleniu spojówek. Należy pamiętać, aby

» Witam Nie ma takiej możliwości, aby doszło do zapłodnienia w wymienionym terminie. Sprawa wymaga również zróżnicowania

» Witam Hyperplasia nodularis to przerost guzkowy. Dotyczy on u pana płata lewego i prawego. Niezbędna jest wizyta u urologa i

» Witam Badanie RTG powinno wykluczyć obecność zapalenia okostnej lub pęknięcie, złamania piszczeli, jej nasad i kłykci.

» Witam Opisane objawy mogą być wynikiem rozpoczynającej się nadczynności lub niedoczynności tarczycy. Jako pierwsze

» Witam Czy te objawy ze wzrokiem występują tuż przed wystąpieniem bólów głowy? Możliwe, że bule te są migrenowe.

» Witam Objawy te nie konieczni muszą wynikać z przyczyn łojotokowego zapalenia skóry. Zazwyczaj jednym z pierwszych

» Witam Opisane objawy mogą wynikać z alergii. Ale jako pierwszy krok proszę wykonać morfologię krwi. Czy miał Pan

» Witam Jeżeli ból ten pojawia się w okolicy potylicznej powiązałbym go z urazem. Czas, jaki upłynął od uderzenia nie

» Witam Nie stwierdzono, aby amlodypina miała uszkadzający wpływ na płody zwierząt doświadczalnych. Ponieważ nie

» Witam Taki krwawienie nie powinno wyglądać tak jak Pani to opisuje. Proszę udać się do lekarza, ponieważ może ono

» Witam Możliwe, iż jest to wynikiem złamania mostka i jego nieprawidłowego zrośnięcia. Jeżeli sprawia to poważny

» Witam Oczywiście ze taka szyna może wyprostować jednego zęba, ale jest to również zależne od uzębienia, wieku. Nie da

» Witam Proszę wykonać ponownie badanie hormonów tarczyce. W tym wypadku możliwe, że niezbędna będzie konsultacja z

» Witam Na pewno nie jest to wynikiem dolegliwości pochodzących z płuc. Płuca nie są unerwione czuciowo i ból ten nie

» Witam Opisane objawy można połączyć z objawami występującymi przy niewydolności serca, nadczynności tarczycy, choroby

» Witam Azoospermia to całkowity brak plemników w ejakulacie. Najczęściej spowodowany jest niedorozwojem lub zanikiem

» Witam Problemy z oddawaniem moczu zgaga oraz mdłości są zbyt wczesnymi objawami jak na ten stan. Nawet, jeżeli to nie

» Witam Na załączonych zdjęciach zmiana przypomina zakażenie bateryjne. Bardzo często dochodzi do takich zmian w wyniku

» Witam Przyczyną powstania takich zmian może być zakażenie bakteryjne lub nadmierna reakcja alergiczna w wyniku, której

» Witam Wszystko zależne jest od stopnia obecnych nieprawidłowości oraz od wieku Pana/Pani. W większości przypadków

» Witam Zabieg taki wykonuje się w znieczuleniu miejscowym. Ten stan nie jest niebezpieczny dla życia, Proszę się nie

» Witam Lek Letrox jest stosowany w celu uniknięcia wznowienia wola tarczycy po leczeniu. Jest on stosowany, jako terapia

» Witam Drugą po obecności wirusa opryszczki przyczyną problemów kącików ust jest nieprawidłowa dieta, która przyczynia

» Witam Blizny po ospie najbezpieczniej jest usuwać peelingami. Peeling jest to mechaniczne lub chemiczne złuszczanie

» Witam Prawdopodobnie jest to powodem obecności wirusa opryszczki. Jeżeli problem nie dotyczy tylko jednej okolicy niezbędne

» Witam Obecna zmiana jest najprawdopodobniej naczyniakiem. Jeżeli zmiana ta gwałtownie się powiększyła proszę udać się

» Witam Obecne zmiany są najprawdopodobniej wynikiem obecności wirusa opryszczki. Zmiany takie mogą również powstawać w

» Witam Nie ma powodu do zmartwień. Istnieje wiele przyczyn, które mogą powodować wydłużenie trwania okresu. Takie

» Witam W tym przypadku najlepszym wyjściem będzie wykonanie badań bakteriologicznych. Proszę udać się do lekarza

» Witam Jedynym wyjściem będzie najwidoczniej chemioterapia. Nie można w taki sposób udzielić pomocy i doradzić, w jakim

» Witam To może być wynikiem ciąży, ale bez podania czasu, jaki upłynął od tego zajścia nie można jednoznacznie

» Witam Ukąszenia komarów w naszym klimacie nie są groźne dla zdrowia. Proszę mimo swędzenia nie rozdrapywać tych miejsc,

» Witam Przedstawione dokładniejsze zdjęcia skłaniają do przypuszczeń, iż jest to wirus opryszczki typu 2. Na pewno nie

» Witam Nie ma takiej możliwości, aby była to alergia na słońce. Czynnik alergiczny może pojawiać się w danym okresie w

» Witam Dieta powinna posiadać posiłki, które będą przyjmowane o stałych porach. Zmniejsza to podrażnienie błony

» Witam Jest zbyt wcześnie na wystąpienie takich objawów spowodowanych ciążą. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie,

» Witam Taki poziom hormonów jest prawidłowy. Widocznie przyczyna pochodzi z innego układu. Radziłbym udać się do

» Witam Takie dolegliwości mogą być wynikiem nieprawidłowego wytwarzania hormonów w organizmie. Proszę zasugerować

» Witam Opisane objawy obrzękowe mogą wynikać z kontaktu z czynnikiem alergicznym, na który jest Pan/Pani uczulona. Sprawa

» Witam Niestety, ale w takich sytuacjach nie jest wskazane, aby podnosić odporność pacjenta. Można stosować takie leki,

» Witam Pęknięcia niektórych kości nie wymagają usztywnienia. Jeżeli nie będzie Pan wykonywał ruchów, ćwiczeń, które

» Witam Opisany preparat ma na pewno niższą skuteczność niż zwykłe antybiotyki. Zaleca się go, jako preparat

» Witam W takiej sytuacji proszę udać się do lekarza w celu ponowienia wizyty. Najprawdopodobniej nie doszło do

» Witam Fizjoterapeuta nie ma możliwości nastawienia dysku. Może on zalecić odpowiednie ćwiczenia, które pomogą

» Witam Tomografia oraz rezonans są badaniem o kilkadziesiąt razy mocniejszej emitowanej dawce. Proszę nie przejmować się

» Swoja kolejną odpowiedzią jeszcze bardziej skłania Pani do takiego rozpoznania. Echo myśli, ich natłok oraz opisane

» Witam Jeżeli leczenie będzie skuteczne i uda się pozbyć drożdżaków to po zmianach z biegiem czasu nie zostanie nic.

» Witam Opisane objawy mogą być początkiem schizofrenii. Proszę dokładniej opisać słyszane szumy. Błędy językowe wraz

» Witam Tak, takie dolegliwości mogą się okazać poważne. W celu lepszej diagnozy proszę udać się do lekarza. Jeżeli

» Witam W Pana sytuacji bardzo ważne, aby wzmocnić gorset mięśniowy kręgosłupa. Takie skrzywienie może w przyszłości

» Witam Stosowany lek hydrokortizonum jest lekiem, który obniża odporność w ograniczonym obszarze, w którym jest w tej

» Witam Na pierwszym zdjęciu zmiany są podobne do łupieżu pstrego. Widzę, iż zmiany n tym zdjęciu są jaśniejsze od

» Witam Jako pierwsze roszę doprowadzić do wyleczenia dolegliwości związanych z zatokami. Najlepszym wyjściem w tym celu

» Witam Zespół policystycznych jajników wymaga okresowej kontroli poziomu hormonów płciowych we krwi oraz przeprowadzania

» Witam Proszę dokładniej opisać plamienie. Takie założenie nie jest na pewno w 100% pewne, jeżeli nie ma dodatkowych

» Witam Lek duphaston podawany jest w stanach, w których występuje nieprawidłowe wytwarzanie progesteronu. U Pani poziom

» Witam Opisane objawy wymagają konsultacji z lekarzem neurologiem. Jeżeli zaburzeniom ocznym towarzyszy ból głowy powodem

» Witam Jest zbyt wcześnie na diagnozę. Proszę wykonać dla pewności jeszcze jeden test w odstępie 10 dni. Prawdopodobnie

» Witam Opisane objawy mogą być początkiem choroby psychicznej. Podobne objawy występują przy rozpoczynającej się

» Witam Sprawa wymaga przeprowadzenia badania przez lekarza dermatologa i wenerologa a nie urologa. Opisane objawy mogą być

» Witam Sprawa wymaga także dogłębnego zbadania narządów rodnych kobiety. Prozę udać się do ginekologa, który wykona

» Witam W opisanej sytuacji korzystnym będzie wykonanie tomografii kręgosłupa oraz zasięgnięcie opinii neurologa. Dyski,

» Witam Opisane objawy widocznie mają pochodzenie z centralnego układu nerwowego i nie wydaje mi się, aby były wynikiem

» Witam Niekoniecznie opisane objawy mogą wynikać z uszkodzenia nerwu strzałkowego. Podobne objawy powstają w przypadku rwy

» Witam Wymienione objawy nie są podstawą do stwierdzenia obcości takiego zespołu. Proszę się nie przejmować rozwój

» Witam Ból ten może wynikać z dolegliwości ze strony jednego z jajników. Proszę udać się do ginekologa, ponieważ w tej

» Witam Stosowanie leku Helicid nie jest konieczne w przedstawionym zestawie leków. Leki te posiadają wśród swych działań

» Witam Łupież pstry może znajdować się na nogach. Może on pojawić się na każdej części ciała. Ta choroba skóry

» Witam Najprawdopodobniej przedstawiona zmiana jest brodawką. Aby się jej pozbyć proszę udać się do dermatologa, który

» Witam Przedstawiona na zdjęciu zmiana wymaga dokładnego zbadania przez dermatologa. W tych okolicach dość często

» Witam Przedstawiona na zdjęciu zmiana jest opryszczką. Pęcherzyki, w których zawarty jest płyn są zakaźne. Proszę

» Witam Sucha skóra w okolicach ust, która jest zlokalizowana w jednym miejscu może być przejawem opryszczki ustnej.

» Witam Obecna zmiana skórna jest najprawdopodobniej naczyniakiem. Jeżeli nie powiększa się oraz ma regularne obrysy, oraz

» Witam Takie zaburzenia długości cyklu nie są dużym odstępstwem, o który powinniśmy się martwić. Pozostałe objawy

» Witam Są to typowe neurologiczne objawy. Opisane objawy są wynikiem najprawdobniej powstania afazji. Tylko dokładne badanie

» Witam Przedstawiona zmiana nie jest wynikiem zakażenia grzybiczego. Wynika ona z otarcia lub reakcji alergicznej na

» Witam Opisane objawy mogą by wynikiem zakażenia łupieżem pstrym, dla którego bardzo charakterystyczne jest powstawanie

» Witam Prawdopodobnie przyczyną jest grzybica paznokci. Nie jest ona na pewno w zaawansowanym stadium, ponieważ płytka

» Witam Uczucie neistabilności kolana może wynikać z naderwania więzadeł krzyżowych, których zadaniem jest stabilizacja

» Witam Uczucie neistabilności kolana może wynikać z naderwania więzadeł krzyżowych, których zadaniem jest stabilizacja

» Witam W tym przypadku nadzieja jest i nie trzeba myśleć o najgorszym. Wszystko jest zależne jak długo osoba ta znajdowała

» Witam Proszę się nie przejmować. Najwyraźniej opisane zmiany są wynikiem reakcji alergicznej bądź na tkaninę bądź na

» Witam Czy dziecko ma w tym okresie czasu podwyższoną temperaturę? Opisane objawy mogą być wynikiem oczopląsu, który

» Witam Nie ma takiej możliwości. Aby doszło do zapłodnienia ejakulat musi w odpowiedniej ilości znajdować się w

» Witam Zależne jest to jak długo trwa u Pani okres, cykl i co rozumie Pani przez stwierdzenie "do końca". Najlepszym

» Witam Opisany objaw jest najprawdopodobniej pochodzenia naczyniowego. Może on pochodzić również z ogólnego problemu

» Witam Odczuwane zjawisko może pochodzić ze stawów i nie jest to rzeczą niepokojącą. Czy posiada Pan jakieś wady

» Witam Bóle brzucha oraz mdłości to zbyt wczesne objawy jak na stan ciąży. Trudno odpowiedzieć jednoznacznie na to

» Witam Jeżeli przyjmujesz hormony zastępcze nie będzie problemu. Zależne jest to również jak długi okres ta

» Witam Prawdopodobnie jest to infekcja bakteryjna przewodu pokarmowego. Opisane objawy sugeruj problemy wynikające z zatrucia

» Witam Ból pleców jest wynikiem przeciążenia mięśni podczas treningu. Jeżeli istnieje opisane skrzywienie kręgosłupa

» Witam Jeżeli jest to pełny okres taki jak występuje zawsze to nie powinno dojść do zapłodnienia. Taka możliwość mimo

» Witam Proszę stosować lek przez cały czas. Lek Gyno pevaryl jest stosowany w celu likwidacji grzybicy pochwy. Zapewnia on

» Witam Ciemne plamienie najprawdopodobniej jest objawem z nieprawidłowości pochodzących nie z ciąży. Bardzo często ciemne

» Witam Taka pozycja w początkowym okresie ciąży nie jest groźna, ale proszę na przyszłość przybierać pozycje, która

» Witam Proszę na przyszłość nie stosować leków odchudzających o niewiadomym pochodzeniu i niewiadomym działaniu.

» Witam Nie ma domowego sposoby na uniknięcie opisanych objawów. W tej sytuacji mamy do czynienia z zakażeniem bakteryjnym

» Witam Lek Tobradex jest stosowany jest w profilaktyce zakażeń oraz przeznaczony do stosowania w bakteryjnym zapaleniu

» Witam Opisane odczucia mogą być wynikiem lekkiego uszkodzenia nerwu, który może dawać takie dolegliwości wyniku obecnego

» Witam Opisane zmiany są bardzo podobne do objawów boreliozy. W jej przebiegu pojawia się rumień wędrujący (erythema

» Witam Plamienia, które występują poza okresem zawsze są wskazaniem do wizyty u ginekologa w celu wykonania badania USG.

» Witam W takich sytuacjach prawdopodobieństwo na pewno jest dużo zwiększone. Proszę wykonać test ciążowy w odstępie, co

» Witam Przedstawione zmiany mogą być wynikiem alergii, która może wynikać z obecności alergenu w otoczeniu lub uczulenia

» Witam Pana dolegliwości wynikają z obecności nieprawidłowej flory jelitowej w drogach oddechowych i wymaga to konsultacji

» Witam Niestety nie ma takiej możliwości. Jeżeli uraz był bardzo mocny doszło do przerwania drogi węchowej. Obecnie nie

» Witam W przypadku obecności kamicy nie ma najmniejszych przeciwwskazań do lotu samolotem. Nawet gwałtowne zmiany ciśnienia

» Witam Przy stosowaniu leku Rantudil forte może występować krwawienie z przewodu pokarmowego. Jest to efektem ubocznym

» Witam Ból ten może wynikać ze zbyt dużego obciążenia odcinka lędźwiowego kręgosłupa, jak również może być

» Witam Wynik powinien być odczytany zgodnie z załączoną skalą. Przy wyniku powinna być załączona skala, w różnych

» Witam Lek Provena jest pochodną hormonu żeńskiego Progesteronu i jednym z jego zadań jest hamowanie rozrostu błony

» Witam Opisana przez Ciebie zmiana jest najprawdopodobniej małym krwiakiem. Jest to drobne wynaczynienie krwi, które może

» W przypadku wystąpienia podejrzenia o obecność zmiany złośliwej w zmianie skórnej, Pierwszem postępowaniem jest

» Witam Opisane objawy najwyraźniej są wynikiem obecności zespołu falllota. Zespół ten wymaga, aby okresowo wykonywać

» Witam Jest to zbyt młody wiek, aby odpowiedzieć na pytanie czy kiedy w przyszłości będzie to przeszkadzało. Serce oraz

» Witam Przyczyn takiego stanu może być wiele i nie jest to koniecznie obecność czerwonki. Możliwe, że sprawa jest

» Witam Skutki uboczne preparatów, które są odpowiedzialne za blokowanie wydzielania potu mogą być ogólnoustrojowe oraz

» Witam Opisane objawy mogą być wynikiem procesu zapalnego dotyczącego jelita lub obecności zrostów pooperacyjnych.

» Witam Takie prawdopodobieństwo jest obecne. Dla pewności proszę wykonać test w okresie powyżej 12 dni od stosunku.

» Witam Opisane objawy to urojenia prześladowcze i radziłbym wizytę u psychiatry. Przedstawiony opis przedstawia osobowość

» Witam Preparat Albothyl w prawidłowych warunkach odpowiedniego stosowania nie powinien wywoływać zaburzeń miesiączkowania

» Witam Opis badania jest niepokojący. Proszę pamiętać, iż palenie jest bardzo niekorzystne w Pani/Pana przypadku. Cukier

» Witam Aby potwierdzić wynik należy wykonać badanie USG. Pozwoli on jednocześnie zobrazować czy wszystko jest w porządku

» Witam Jeżeli paznokieć szybko odpadł i był osłabiony na całej powierzchni to prawdopodobne, iż było to zakażenie

» Witam Proszę pamiętać, że przytoczony powyżej przez użytkownika "miód Manuka" nie jest lekiem i nie powinien być

» Witam Najprawdopodobniej opisane zmiany są wynikiem skórnego zakażenia bakteryjnego. Trudno mi się ustosunkować,

» Witam Obecna plamka najprawdopodobniej jest drobnym krwiakiem, który powstał w wyniku otarcia lub urazu. Proszę dokładniej

» Witam Nie ma podstaw do takich obaw. Padaczka pourazowa występuje, jeżeli w wyniku urazu uszkodzone są struktury

» Witam W przypadku operacji przepukliny pachwinowej pierwotnej, która nie była wcześniej operowana zalecane jest

» Witam Ból ten może być spowodowany nadmiernym wysiłkiem i wynikiem zakwaszenia mięsni międzyżebrowych.

» Witam Tyłozgięcie macicy jest to dość często rozpoznawana wada położenia macicy. W tej sytuacji nieprawidłowo

» Witam Opisane objawy mogą mieć wiele przyczyn. Czy bóle te pojawiają się po wystąpieniu zachwiania równowagi? Czy są

» Witam Objawy zespołu policystycznych jajników mogą być różne w dużym stopniu dla każdej kobiety. Zespół ten wymaga

» Jeżeli podejrzewa Pani, że opisane objawy są wynikiem dolegliwości ze strony trzustki proszę wykonać podstawowe badanie w

» Witam Opisane objawy mogą być wynikiem nieprawidłowego rytmu serca lub astmy. Trudno ustosunkować się do opisanych

» Witam Wynik badanie Opadu Biernackiego o raz dolegliwości związane z tarczycą nie mają powiązania na podstawie, którego

» Witam Proszę dokładniej opisać ból występujący po ucisku. Błona bębenkowa jest strukturą, do której nie jest łatwo

» Dodatkowym złym czynnikiem rokowniczym będzie, jeżeli zmiana ta będzie miała spoistość twardą. Proszę nakłonić do

» Witam Wstawiona endoproteza nie może być poddawana stale działaniu dużych sił. Na pewno będzie Pani musiała

» Witam Rytm zatokowy to prawidłowy rytm serca stymulowany przez węzeł zatokowo-przedsionkowy. Tachykardia oznacza, że pana

» Witam Opisana przez Panią tkanka jest fragmentem złuszczonej ściany macicy. Może ona być również objawem zakażenia

» Witam Zaburzenia erekcji najczęściej występują w następstwie stresu. Istnieje udowodniona zależność pomiędzy

» Witam Zespół Sudecka może mieć różny stopień zaawansowania i odpowiedź na to pytanie jest obowiązkiem lekarza

» Witam Opisane objawy mogą być wynikiem astmy oskrzelowej lub uczulenia na alergen obecny w powietrzu lub obecności

» Witam Dziwi mnie, dlaczego w tego typu problemie szuka Pani odpowiedzi w Internecie zamiast udania się do dermatologa. Zmiana

» Witam Obecne plamki mogą być wynikiem reakcji alergicznej na niedawno zmieniony płyn do higieny intymnej, bądź

» Witam Leczenie trądziku oraz dobór leku powinien zależeć od dermatologa. Zazwyczaj na podstawie badania przez lekarza

» Witam Proszę na przyszłość z tego typu dolegliwościami nie udawać się do okulisty(chyba, że towarzyszą objawy

» Witam "Ciemny obrzęk" jest prawdopodobnie spowodowany krwiakiem, wylewem podskórnym krwi. Jest to niegroźne powikłanie po

» Opisane objawy sugerują infekcje bakteryjną. Proszę zrobić badanie bakteriologiczne. Ból brzucha w prawym podbrzuszu,

» Witam Takie drobne wahania temperatury są procesem fizjologicznym. Proszę się nie przejmować. Tak drobne wahania

» Witam Prawdopodobnie opisane objawy są wynikiem alergii na białko mleka krowiego. Reakcje alergiczne na żywność

» Witam Proponuję wykonać badania bakteriologiczne. Napisała pani, że niekiedy występują zatrucia. Na czym one polegają?

» Witam Dolegliwości te mogą być spowodowane tworzącą się przepukliną mosznową. Jeżeli ból się nasila przy

» Witam Lek famiwaxin jest lekiem którego zadaniem jest podniesienie odporności poprzez uczulenie organizmu na antygeny

» Witam Endometrioza to rozrost błony śluzowej macicy, który może dotyczyć również lokalizacji poza macicą. W jakim

» Witam Prawdopodobnie doszło do zerwana jednego z więzadeł w obrębie miednicy lub stawu biodrowego. Sprawa wymaga

» Witam Femipril jest dość bezpiecznym lekiem(suplementem), ale jego dawkowanie powinno być skonsultowane z lekarzem

» Witam Nie wszystkie tabletki antykoncepcyjne zawierają dawkę leku antykoncepcyjnego(są one dostosowane do cyklu). Dla tego

» Witam Ból żeber mogą być powikłaniem grypy i mogą się utrzymywać po przebyciu choroby przez pewien czas. Czy wraz z

» Witam Opaska uciskowa stanowi ochronę podczas uprawiania sportu oraz jest wskazana przy tego typu dolegliwościach. Wspomaga

» Witam Rak anaplastyczny tarczycy jest rzadko występującym nowotworem, szczególnie w takim wieku. Jest to nowotwór, który

» Witam Proszę się nie przejmować, jeżeli nie wystąpiły niepożądane objawy ze strony przewodu pokarmowego. Haczyk od

» Witam W ziarnicy złośliwej występują objawy, które sugerują obecność tej choroby. Proszę dokładniej opisać objawy,

» Witam Opisane objawy mogą być wynikiem zbyt dużej dawki przyjmowanego Euthyroksu. W związku z tym, jako pierwsze

» Witam Lek Debrdat może wywoływać skórne reakcje alergiczne, które są jednym z działań niepożądanych tego leku. Leku

» Witam Stężenie leku działającego o ile jest zawarty w tych "lekach" jest zbyt małe, aby mogło działać. Jedynym

» Witam Stosowanie antybiotyku tobramycyny nie koliduje z lekami antykoncepcyjnymi. Nie powinno zakłócić ich działania.

» Witam Ból w opisanej lokalizacji może być związany z dolegliwościami pęcherzyka żółciowego. Proszę opisać, jaki

» Witam Przerost trzeciego migdała (gardłowego) musi być bardzo duży, aby za jego przyczyną doszło do zatkania trąbki

» Witam Największe prawdopodobieństwo jest po owulacji, czyli przy regularnym 28-dniowym cyklu po około 12-13 dniu. Moment

» Witam Proszę udać się do lekarza rodzinnego. Podaje Pani wiele objawów, które mogą sugerować różne dolegliwości.

» Witam Trądzik różowaty powstaje głównie na skutek zaburzeń hormonalnych oraz zaburzeń naczynioworuchowych związanych z

» Witam Nie ma domowego specyfiku, który pomoże Pani usunąć te zmiany. Jeżeli pieprzyki te powiększyły się w ostatnim

» Witam Zależne, jaki rodzaj tabletek antykoncepcyjnych przyjmujesz. Zależne to jest od przyjmowanego leku, nie każdy lek

» Witam Nie ma możliwości ciąży. Do zapłonienia jest wymagana odpowiednia ilość ejakulatu. Okres spóźnia się

» Witam Proszę udać się do kliniki leczenia niepłodności, w której lekarz stwierdzi czy występuje "wrogi śluz" i czy

» Witam Wszystko zależy od szczeliny, jaka powstała po urazie. Przebieg szczeliny złamania wyznaczają najsłabsze elementy

» Witam Przedstawiona lokalizacja oraz charakter zmian sprawia wrażenie, iż jest to łuszczyca. W takiej właśnie lokalizacji

» Witam Ból ten może mieć pochodzenie neurologiczne. Chirurg podejrzewa obecność rwy kulszowej, która wynika z wypuklenia

» Witam Uczucie ciężkiego brzucha po tak krótkim czasie nie jest podstaw do sądzenia, że jest pani w ciąży. Proszę się

» Witam Proszę dokładniej opisać, o jakie zmiany chodzi. Jeżeli bardzo Panią to niepokoi proszę udać się do ginekologa

» Witam Przedstawiony wynik badania moczu obrazuje obecność zakażenia bakteriami układu moczowego. Ciężar właściwy jest

» Witam Skrzywienie prawoboczne prawo wypukłe oraz spłycenie lordozy wraz ze zwężeniem przestrzeni międzykręgowej w

» Witam Tomografia z kontrastem może lepiej zobrazować zmiany. Do uzyskania lepszego wyniku obrazu stosowane są środki

» Witam Opisane objawy są bardzo podobne do grypy żołądkowej. Jednak nie da się stwierdzić bez badania czy takie objawy

» Witam Oczywiście, że podane objawy mogą być wywołane przez grzybicę stóp. Środki, keratolityczne zmiękczają

» Witam Bóle zapewne wynikają ze zbyt dużego obciążenia na kręgosłup, co wynika z wagi oraz wykonywanej pracy. Proszę

» Witam Colitis esosinophilicus oznacza eozynofilowe zapalenie błony śluzowej. Brak wykładników morfologicznych colitis

» Witam Proszę dokładniej opisać zmiany oraz lokalizację np. na rękach. Łuszczyca częściej pojawia się na miejscach

» Witam Proszę dokładniej opisać problemy związane z kręgosłupem. Jakiego typu są to problemy? Czy posiada pan jakąś

» Witam Trudno stwierdzić mi bez oglądania czy to nie są afty. Opisana przez Ciebie lokalizacja jest bardzo podobna do zmian

» Witam Proszę dokładniej opisać ból. Czy nasila się przy ruchach stop czy w kolanie? Czy dotyczy tylko goleni czy też

» Witam Takie dolegliwości pojawiają się przy łożysku przodującym oraz przedwczesnym odklejaniu się łożyska. Stan taki

» Witam Twoja sytuacja wymaga koniecznie wizyty u urologa. Twoja dolegliwość to stulejka. Jest to męskie schorzenie wrodzone

» Witam Mięsień czworoboczny jest mięśniem o bardzo dużej powierzchni. Proszę dokładniej opisać lokalizację bólu.

» Witam Twoja wada wrodzona to dwupłatkowa zastawka aortalna. Jest to najczęstsza wada wrodzona u dorosłych. Następstwem

» Witam Proszę się nie martwić. Nie ma możliwości zajścia w ciążę bez stosunku płciowego. Petting nie daje takiej

» Witam Przepisany lek Metronidazol nie ma na celu bezpośrednio uśmierzyć uczucie odczuwanego bólu. Jest on przepisywany w

» Witam Problem ten może mieć wiele przyczyn a diagnoza i sposób postępowania są zależne od objaw, które Pani nie

» Witam Bóle głowy z tyłu są zazwyczaj związane z nieprawidłowym ciśnieniem tętniczym. Zalecam na początek, jako

» Witam Podczas stresu dochodzi do pobudzenia układu współczulnego, który powoduje przyspieszenie bicia serca. W niektórych

» Witam Uczucie duszności mogłoby sugerować astmę, ale nie jest to tylko jedne objaw astmy, jest ich wiele np. zależne

» Witam Po zjedzeniu posiłku w organizmie następuje dystrybucja krwi. Zwiększa się ukrwienie przewodu pokarmowego, po

» Witam Sprawa wymaga wizyty u dermatologa. Jeżeli obecna zmiana jest "od zawsze" i w ostatnim czasie nie uległa powiększeniu

» Witam Bóle w okolicach serca w połączeniu ze schudnięciem oraz częstymi wymiotami mogą sugerować nieprawidłowości

» Witam Oczywiście, że bóle związane z reumatyzmem mają podłoże dziedziczne. Nie powinny one pojawiać się w tak młodym

» Witam Alergeny sierści kota znajdują się również w powietrzu i mieszkanie pod jednym dachem z kotem powoduje takie

» Witam Proszę napisać, jaki jest pani wiek i wiek partnera. Poronienia mogą być spowodowane wrodzonymi wadami macicy,

» Witam Przedstawione przez Pana objawy sugerują, iż jest to powiększony węzeł chłonny, który jest następstwem procesów

» Witam Zespół ciasnoty wewnątrzpowięziowej wynika z powiększenia mięśni i związanego obrzęku wynikającego z

» Witam Fizjologiczna lordoza oznacza, że jest prawidłowa. Niespojenie łuku kręgu S1 (bardzo często spotykana wada

» Witam W takiej sytuacji radziłbym wizytę u reumatologa lub ortopedy. Proces toczący się w kolanie może być powodem

» Witam ponownie Jeżeli czuje pan, że kolano jest stabilne i nie boli po ruchach skrętnych oraz maksymalnym zginaniu kolana a

» Witam Nagła utrata kontroli w nogach oraz mgła występująca w obu oczach jest wskazaniem do wykonania rezonansu. Nie

» Witam WPW to Zespół Wolffa-Parkinsona-White'a który polega na zaburzeniu przewodzenia impulsu pobudzenia elektrycznego w

» Witam Opisane objawy są bardzo podobne do pylicy. Zmiany głównie w górnych partiach płuc oraz pogrubienie oskrzeli,

» Witam Najlepszym lekarstwem jest zrobienie sobie dużej przerwy w treningu. Mięśnie goleni otoczone są powięzią, która

» Witam Obecny objaw może być wynikiem Powstania krwiaka w obrębie oczodołu w wyniku uderzenia. Krwiak taki może uciskać

» Witam Wszystko zależne jest od stopnia poszerzenia naczyń oraz ucisku wywieranego przez naczynia w powrózku nasiennym.

» Witam Przez okres czasu, w którym noga znajdowała się unieruchomieniu i stosowaniu stabilizatora pewne partie mięśni nie

» Witam W aptece są dostępne środki bez recepty które wzmagają apetyt. Zalecał bym aby zastanowić się nad przyczyną tak

» Witam Jeżeli opryszczka jest tylko na ustach nie jest groźna dla płodu. Obawiać się należy, jeżeli opryszczka jest

» Witam Do prawidłowego gojenia i wzrostu paznokci wymagana jest odpowiednia dieta. Czy w ostatnim czasie odchudzałaś się

» Witam Tak duża strata wagi jest ewidentnie przyczyną zaburzeń miesiączkowania. Wypadanie włosów świadczy o

» Witam Zalecałbym w takim razie powtórzyć badanie jeszcze raz wraz z poziomem anty-TPO. Czy ma pan astmę? Jeżeli odczuwa

» Witam Zakładając że badanie było wykonane na czczo oraz zakładając normy przyjęte dla osoby dorosłej: Poziom glukozy

» Witam Zrosty w prześwietleniu RTG klatki piersiowej mogą być obrazem przebytego kiedyś stanu zapalnego w obrębie płuc.

» Witam Hemoroidy najczęściej dotyczą ludzi, których tryb życia jest siedzący. Jeżeli tej krwi jest dużo powinnaś udać

» Witam Twój problem wynika z nieprawidłowej diety. Dieta wegetariańska w tym wieku nie jest korzystna dla organizmu.

» Witam Nagłe stany nerwowe, nieprawidłowości emocjonalne, nadmierne poty oraz skoki wagi mogą być przyczyna problemów z

» Witam Obecnie istnieje wiele metod na usuwanie znamion. Znamiona, które są czerwone można usuwać metoda laserową.

» Witam Przymglenie zachyłków zębodołowych obu zatok szczękowych może oznaczać zapalenie zatok szczękowych. Zmiany takie

» Witam Przedstawione przez Panią objawy nasuwają podejrzenie nieprawidłowości neurologicznych na poziomie rdzenia

» Witam Przedstawiony wynik badania krwi jest prawidłowy. Co prawda nie podał Pan/Pani wieku, od którego zależny jest zakres

» Witam Pana poziom enzymu wątrobowego jest w normie. Ph moczu również. Natomiast obecność bakterii i moczanów są

» Witam Owulacja następuje w połowie trwania cyklu. Proszę średnio policzyć ile dni u Pani trwa cykl i pomnożyć drugą

» Witam Zmiany zapalne powiek mogą być spowodowane łojotokowym, łuskowatym zapaleniem brzegów powiek, gronkowcowym

» Witam Poranne krwawienie z nosa jest wynikiem podniesionego ciśnienia, które u każdego w godzinach porannych jest wysokie i

» Witam Przyczyn tego stanu może być wiele. Czy w ostatnim czasie wystąpiły jakieś sytuacje które mogły wpłynąć na

» Witam Podane przez Panią wyniki badań są prawidłowe. Czy zakrzepowe zapalenie żył wystąpiło po pierwszym poronieniu?

» Witam Prawdopodobnie jest to mięsień lub poszerzone naczynie. Proszę dokładniej opisać zmianę, na jakiej wysokości od

» Witam Oczywiście, jeżeli badanie moczu jest prawidłowe. Nie występuje bolesność, oraz oddawanie moczu jest prawidłowe

» Witam Lek Menopur - Menotropium podaje się domięśniowo lub podskórnie. Dawkę i częstotliwość podawania ustala lekarz.

» Witam Proszę napisać jak wygląda obecnie kolano. Czy jest obrzęknięte? Czy odczuwa Pan ból przy chodzeniu? Naderwanie

» Witam Panie Kubo Po badaniu zewnętrznym nie da się stwierdzić jednoznacznie, co to za zmiana i jaki ma charakter. Proszę

» Witam Jeżeli bóle znajdują się w różnej lokalizacji i nie posiadasz biegunek opisane objawy mogą być wynikiem nerwicy.

» Witam Wymienione przez ciebie objawy idealnie pasują do nadczynności tarczycy. Częste poty, trzęsące się ręce,

» Witam Bardzo prawdopodobne że ból który odczuwasz jest związany z operacją. Możliwe ze po operacji wytworzyły się

» Witam Jeżeli nie znasz przyczyny nieobecności okresu wykonaj test ciążowy. Kilka miesięcy to bardzo długo. Do jakiego

» Witam Proszę zrobić badanie na poziom hormonów tarczycowych. Opisane objawy mogą być wynikiem dolegliwości tarczycowych.

» Witam Oczywiście ze takie prawdopodobieństwo istnieje, ale według mnie nie jest duże. Miesiączka prawdopodobnie

» Witam Jako pierwsze polecam zmianę systemu przyjmowania posiłków. Wzdęcia i niestrawność może bycz wynikiem

» Witam Opisane zmiany mogą być kłykcinami kończystymi spowodowanymi obecnością wirusa HIV. Może to również być

» Witam Obecny ból nóg zapewne spowodowany jest zastojem krwi w kończynach. Przy niewydolności krążenia dochodzi do

» Witam Nie ma bezpośrednich przeciwwskazań do stosowania wkładki mirena po przebyciu holestazy. Proszę jednak pamiętać

» Witam Z tego, co Pani napisała oznacza, iż włosy zaczęły wypadać w dość krótkim czasie. Możliwe ze było to

» Witam Zmiana, którą posiada Pani rzeczywiście nie wygląda na poważny objaw chorobowy. Swędzenie zmiany może sugerować

» Witam Rozkład tkanki tłuszczowej zależy od poziomu hormonów płciowych których poziom jest uwarunkowany genetycznie. Nie

» Witam Oliguria inaczej skąpomocz to zmniejszenie ilości wydalanego moczu przez całą dobę poniżej 400-500 ml u

» Witam Opisane objawy bólu głowy mogą mieć wiele przyczyn. Możliwe ze wynikają one z nieprawidłowego ciśnienia lub jego

» Witam Wyprysk na twarzy i na plecach, wrażliwość sutków na dotyk to wynik nadchodzącego okresu. Możesz wykonać jeszcze

» Oczywiście taka możliwość jest prawdopodobna, ale prędzej martwiłbym się wystąpieniem epizodu zbyt wysokiego poziomu

» Witam Wymieniony przez pana sposób może zahamować namnażanie się roztoczy. Po ozonowaniu może nadal Pan być uczulony na

» Witam Witam na wyniku nie mam napisane czy pana rzepka znajduje się w odpowiednim miejscy. Możliwe że opisane zmiany są

» Witam Aerozoel dexapolcort został przepisany prawidłowo ponieważ lek tan działa na naczynia uszczelniająco i

» Witam Proszę wykonać ponowną morfologię krwi. Proszę zwrócić uwagę na twoją dietę. Czy jesz mięso? Czy spożywasz

» Witam Diagnoza twojego bólu będzie oparta o jego charakter. Proszę napisać jaki ma charakter. Czy jest on kłujący,

» Witam Taka skrajna możliwość jest na prawdę bardzo mało prawdopodobna. To zgrubienie w twoim wieku najczęściej powstaje

» Witam Proszę się nie przejmować ponieważ nie ma takiej możliwości. Do zapłodnienia niezbędna jest odpowiednia ilość

» Witam Zależne to jest w jakim stanie są te blizny i czy podczas ich gojenia nie zostały zanieczyszczone. Nie jestem wstanie

» Witam Przedstawiony przez Pana sposób według mnie nie będzie skuteczny. Nawet, jeżeli roztocza zostaną zabite to

» Witam Objawy , uczucia miękkich nóg marznięcie dłoni z naprzemiennym poceniem, dreszcze i bóle głowy oczywiście mogą

» Witam Pod względem karcynogenności uważam że marihuana jest o wiele mniej niebezpieczna dla przewodu pokarmowego niż

» Witam Nie ma na tym badaniu jaka jest ostrość wzroku dziecka. Warto pójść szybciej do lekarza okulisty, najlepiej

» Witam Pani stan wymaga konsultacji lekarza pierwszego kontaktu, lub gastroenterologa w celu wykonania dokładniejszych badań.

» Witam Proszę nie panikować gdyż wynik nie jest bardzo obniżony i z tego co Pani napisała powraca on do normy. Bolące

» Witam Ból promieniujący z okolicy sercowej jest typowym bólem zawałowym. Jeżeli ból ten początkowo pojawia się na

» Witam Obecne dolegliwości wymagają dalszej diagnozy. Podejrzewam ze nie chodziło o "THC" a TSH. Taki wynik nic nie mówi

» Witam Proszę jako pierwsze wziąć pod uwagę objawy które posiadasz sama. Jako pierwsze najprawdopodobniej wystąpiły by

» Witam Proszę dalej uczęszczać na zabiegi, które dobrał neurolog. Zaburzenia czucia bardzo powoli wracają do normy po

» Witam Opisane objawy szumu w uszach oraz wymiotów wskazują na uszkodzenie błędnika. Ważne, aby w pana przypadku

» Witam Gruczolak nie może być wynikiem urazu ale w wyniku jego może powstać zmiana o charakterze naczyniowym w okolicy

» Witam Zapewne podczas badań wykluczono uszkodzenia łąkotki. Możliwe, że w wyniku skrętu nogi została naruszona

» Witam Może być to zmiana w wyniku urazu głowy. Zależne jest to także od siły urazu, więc trudno mi jednoznacznie

» Oczywiście jest wiele technik tej operacji. O bardziej i mniej estetycznym wyglądzie. Technika tej operacji zależy od

» Nie jest to tłuszczak. Jeżeli chodzi o nowotwory przysadki to występują najczęściej gruczolaki i torbiele. Czy

» Witam Zgodnie z obowiązującymi siatkami centylowymi Twój synek ma adekwatny wzrost do wieku. Natomiast jego waga znajduje

» Jeżeli ciało obce znalazło się inna drogą proszę się nie przejmować. Ruchy perystaltyczne dolnego odcinka przewodu

» Witam Pana stan przysadki nie jest powodem do paniki. Jest ona prawidłowych wymiarów ale wymaga stałej kontroli i

» Oczywiście że istnieje taka możliwość ale trudno mi ocenić ponieważ nie widzę wielkości tej zmiany. Obecne są maści

» Witam Stwierdzenie, że olej z wątroby rekina ma właściwości przeciwnowotworowe, wymaga przeprowadzenia badań klinicznych

» Witam Opisana zmiana to na pewno nie ścięgno, są one położone bardzo głęboko. Prawdopodobnie w wyniku intensywnego

» Witam Opisał pan bardzo podobne objawy do łuszczycy. Dla tej choroby charakterystyczne jest łuszczenie, które po

» Witam W celu otrzymania leków nasennych najlepiej udać się do psychiatry. Najczęściej ludzie udają się właśnie z

» Witam Prawdopodobnie obecne rozszerzenie jest wynikiem przebytego zapalenia cewki moczowej. W wyniku stanu zapalnego

» Witam Nie ma podstaw do paniki. Nie jest możliwe, aby stało się cos niebezpiecznego dla zdrowia. Z czasem zostanie on

» Witam Na załączonych zdjęciach nie zauważyłem żadnych anomalii a tym bardziej w zaznaczonym miejscu. Ból ten może być

» Witam Nie wiązałbym przedstawionych objawów z przebiegiem operacji. Opisane przez Ciebie objawy nie zdają się być

» Witam Jeżeli zapalenie jest wywołane obecności bakterii Helicobacter pylori to niezbędny będzie antybiotyk. Przy

» Witam Istnieje bardzo mała wręcz nikła możliwość, że jest pani w ciąży. Testy paskowe są bardzo czułe w odstępie

» Witam Neuropraksja to uszkodzenie nerwu bez przerwania jego ciągłości. Jest to stan który zwykle po kilku tygodniach

» Witam Prawdopodobnie obecne bóle były wynikiem zaparć. Proszę zwrócić uwagę na Pani dietę czy zawiera odpowiednio

» Witam Na prześwietleniu zostało stwierdzone pogłębienie dolnej krzywizny kręgosłupa oraz przeniesienie punktu

» U 10-40% ludzi podczas badania echokardiograficznego stwierdza się obecność niewielkiego przepływu zwrotnego, któremu nie

» Witam Ból oraz drętwienie w nodze spowodowane jest obecnością wypuklenia dysku w kierunku kanału rdzenia kręgowego. Na

» Witam Objawy pocierania oczu oraz swędzenia są wynikiem najprawdopodobniej uczulenia na pyłki. Proszę zmienić otoczenie

» Witam Zgadzam się przy nadmiernych krwawieniach należy zrobić badanie krwi ponieważ przy obfitym krwawieniu dochodzi

» Witam Extensor Pollicis Longus Tendon- jest to ścięgno mięśnie prostownika długiego kciuka. Prawdopodobnie pani

» Witam Jeżeli po 2 tygodniach test był ujemny to prawdopodobieństwo takie jest bardzo małe. Obfite krwawienia mają jednak

» Witam Prawdopodobnie to uczucie jest spowodowane nieodpowiednim poziomem kwasu żołądkowego w żołądku. Może być także

» Witam Jeżeli badania tarczycy i poziom hormonów przez nią wytwarzanych jest prawidłowy proszę zwrócić uwagę na pani

» Witam Nie przedstawił Pan/Pani, jaki środek jest wstrzykiwany. Ból może wynikać z niewłaściwej metody podania. Igła

» Witam Skuteczność leczenia rozpoznajemy po tym, że nie ma rozprzestrzeniania się obwodowego zajętych zmian. Oczywistym

» Witam Proszę się nie przejmować. Taka niedomykalność występuje u większości ludzi już w takim wieku. Jeżeli wymiary

» Witam Nie jest to na pewno ciąża. Testy w odstępie 11-12 dni od ciąży są bardzo czułe. Brak miesiączki jest

» Witam Jest to znana i od wieków stosowana metoda, która działa przeciwbakteryjnie oraz wzmacniająco na organizm. Jednak

» Witam Przedstawione dolegliwości mogą być pochodzenia żołądkowego. Proszę dokładniej opisać ból i jego charakter.

» Witam Opisane przez Ciebie objawy świadczą o obecności rwy kulszowej, która jest niewłaściwie leczona. Po ustąpieniu

» Witam W twoim przypadku, jeżeli problem pojawia się notorycznie może być spowodowany stale powiększonym migdałkiem

» Witam Obecnie jest dużo preparatów łagodzących zespół objawów przedmiesiączkowych, które na zasadzie działania na

» Witam Nie zalecam postępowania wskazanego przez autora wcześniejszej wypowiedzi. Co prawda istnieją maści oraz kremy, ale

» Witam Tabletka ta może dawać objawy niepożądane takie jak : nudności, tkliwość piersi, opóźnienie miesiączki o ponad

» Witam Niestety, łupież pstry zalicza się do chorób zaraźliwych. Przeniesienie patogenów następuje więc najczęściej

» Witam Możliwe że jest to odmiana łuszczycy, łuszczyca krostkowa, jednak za mało dla mnie danych aby cos takiego

» Witam System transdermalny jest nowa metod antykoncepcyjną, której skuteczność jest taka sama jak antykoncepcji doustnej.

» Witam Proszę się nie przejmować i poczekać na wyniki badań. Ne można niczego stwierdzić bez wyników. Pojawiające

» Witam Proszę się nie przejmować przedstawiony opis bezsenności prawdopodobnie jest wywołany napięciem emocjonalnym.

» Witam Jeżeli wynik nie jest bardzo wysoki proszę się nie przejmować. Taki stan występuje po przebytych chorobach oraz w

» Witam Obecność raka szyki macicy możemy potwierdzić tylko na podstawie badania histopatologicznego. Możesz sobie

» Witam Nizoral w postaci maści oraz szamponu jest lekiem przeciwgrzybicznym, który u człowieka o prawidłowej odporności

» Witam Wysokie wyniki alat i aspat wskazują na niewydolność wątroby. Badanie obrazowe wątroby wskazuje na to ze choroba

» Witam Obecne uczucie ucisku w gardle spowodowane jest powiększeniem migdałków lub jednego z nich. Prawdopodobnie

» Witam Bardzo prawdopodobne ze utrzymujący się stan duszności jest wynikiem zaostrzenia astmy lub złej dawki przyjmowanego

» Witam Prawidłowa liczb leukocytów powinna być poniżej jednego. Zwiększona liczba krwinek białych może sugerować stan

» Witam Proszę o podanie wieku i płci oraz objawów na które się skarżysz. Moja interpretacja dla norm osoby

» Witam Oba rozwiązania będą dobre ale lepiej jeżeli udasz się do androloga. Andrologia jest nauką która zajmuje

» Witam Jest to "lek" homeopatyczny, który nie zaszkodzi na pewno. W jakim celu przyjmujesz ten lek. Podobnie jak leki

» Witam Na przedstawionym przez pana zdjęciu obecna jest zmiana, która bardzo podobna jest do Torbieli Bakera. Jeżeli

» Witam Po odpowiedzi na pytania obraz pacjenta wygląda na niezbędny badania przez reumatologa w celu ustalenia poziomu

» Witam Wymienione przez Ciebie bóle głowy, nudności oraz bóle brzucha wchodzą w skład działań niepożądanych leku

» Witam Przyczyn takiego stanu może być wiele. Od początku mógł postępować obrzęk mózgu. Obrzęk ten mógł również

» Witam Proszę napisać, od jakiego czasu bierze pani tabletki antykoncepcyjne i w jakim czasie od stosunku zostały

» Witam Po 3 dniach test ten nie będzie czuły. To za wcześnie i nie ma sensu robić go tak szybko. Jeżeli chcesz użyć

» Witam Jako pierwsze zapytam czy jest obecne owłosienie łonowe i czy jest prawidłowe? Jeżeli nie ma mocze to być

» Witam Za 5 dni proszę wykonać pierwszy test ciążowy. Proszę opisać jakiego typu inne zabiegi fizykalne wchodzą w

» Witam MA PAN CAŁKOWITĄ RACJĘ. Po operacji został na pewno zostawiony migdałek. Na 100% dolegliwości te spowodowane są

» Nie wykluczam takiej możliwości. Mogą to być zmiany hormonalne, ale wywołane przyjmowanymi lekami. Cz przyjmujesz jakieś.

» Witam Znajdujesz się w wieku pokwitania. Nie masz się, czym przejmować. Okres ten jest zmienny dla każdej osoby i w

» Witam Zespół klinefeltera jest chorobą genetyczną spowodowaną obecnością dodatkowego chromosomu X. Wyniki są

» Witam Szanse zajścia w ciąże są, ponieważ są to twoje dni płodne. Proszę jutro wybrać się do ginekologa. Ponieważ

» Witam Młodzież gimnazjalna ma obowiązkowe szczepienia przeciwko temu wirusowi. Wirus ten przenosi się przez krew jak

» Lekarze ginekolodzy bardzo często mają takie przypadki i są do tego przyzwyczajeni. Czasami zgłaszają się do nich kobiety

» Proszę przyjmować magnez i nie nadwyrężać ręki potrzebuje ona odpoczynku. Jeżeli jednak to nie poskutkuje wizyta będzie

» Witam Bardzo możliwe, że to nie okres. Proszę udać się do ginekologa mimo takich objawów. Tak długie krwawienie

» Witam Badanie krwi jest w normie. Kidy miał usuwany migdałek? Jeżeli to świeża sprawa to przez pewien czas po

» Witam Wycięcie migdałków powinno zmniejszyć częstość powstawania ropni, ale nie jest powiedziane ze ich usunięcie

» Witam Zależne jest to, jaki to rodzaj zaburzenia czucia. Czy jest to tylko czucie wymienione przez Ciebie czy też

» Witam Uczulonym można być na wszystko. Alergia na ptaki najczęściej dotyczy hodowców gołębi oraz drobiu. Często

» Proszę napisać, jakie są badania krwi dziecka. Może to coś więcej nasunąć. Opisane wymioty nie sugerują mi

» Witam Paulino Proszę udać się do ginekologa, który będzie się starał wykluczyć patologie w obrębie narządu

» Witam ponownie Justyno Proszę opisać charakter bólu. Czy jest kłujący?. W tej okolicy bul może pochodzić

» Witam Prawdopodobnie kolano boli z powodu obrzęku tkanek po przeciwległej stronie. Dla tego ból jest większy przy

» Witam Według przeprowadzonych badań początek choroby wrzodowej(u dzieci częstsze dwunastnicy) może pojawiać się

» Witam Obecna podwyższona wartość TSH może być spowodowana nadczynnością przysadki. Czy posiada pan jakieś

» Witam Prawdopodobnie wymioty te są pochodzenia alergicznego, na składniki pokarmowe. Czy dziecko miało kiedykolwiek

» Witam Przedstawione przez ciebie Obwy sugerują, że są to bóle pochodzenia napięciowego. Proponuję zacząć

» Witam Chonodromalacja jest stopniowym rozmiękaniem chrząstki stawowej. Proszę napisać czy kiedykolwiek był jakiś

» Witam Paulino Jest za wcześnie, aby się o cos takiego przejmować. W weekend miał być planowany okres, ale spóźnił

» Witam Justyno Nie masz się, o co obawiać. Test ciążowy jest bardzo czuły powyżej 14 dni od momentu zapłodnienia

» Witam Wygląd próbki jest prawidłowy, ale czas upłynnienia jest większy od prawidłowego o 10 minut. PH mieści się

» Nie musisz iść do dermatologa. W celu szybkiego pozbycia się tych zmian zachowaj to miejsce w czystości. Możesz stosować

» Witam Nie ma konieczności robienia zdjęcia usg. Badanie takie może być zlecone po wstępnym badaniu u neurologa. Proszę

» Witam Proszę się nie przejmować. Powietrze to prawdopodobnie nie dostało się do krwi przez wenflon. Jeżeli taka

» Witam Prawdopodobnie obecne wałowate zgrubienia SA polipami błony śluzowej zatoki szczękowej. Polipy te są przyczyną

» Witam Efektem ubocznym leków przeciwkrzepliwych jest ich wpływ na występowanie wylewów, krwotoków oraz utrudnienie

» Witam Proszę napisać jak dawno był uraz i czy rana była odpowiednio zaopatrzona. Proszę się nie przejmować.

» Witam Łuszczyca jest chorobą genetyczną i występuje u Ciebie nieznacznie zwiększone ryzyko wystąpienia tej choroby, ale

» Witam Przed wizytą u neurologa nie trzeba wykonywać żadnego badania, szczególnie w tym przypadku. Jeżeli będzie to

» Witam Jeżeli planujePani dziecko proponuje wykonać test na obecność wirusa HPV. Najpewniejszym sposobem wykrycia tej

» Witam Napisała Pani, że syn ma alergię, proszę napiąć, jaka to alergia i na co. Czy objawy wzmagają się zależnie

» Witam Proszę napisać, jaki charakter ma ból. Czy narasta stopniowo ( z dnia na dzień, tydzień)? Czy bólowi temu

» Witam Proszę częściej uczęszczać na basen i wykonywać ćwiczenia oraz zmienić tryb życia, jeżeli jest

» Witam Proszę się nie przejmować grupa I oznacza, że są obecne komórki prawidłowe. Badanie to jest badaniem

» Witam Zaczerwienienie, skoki ciśnienia, drżenie rąk są objawem stresu. Bardzo często podczas występów publicznych

» Witam Proszę o wyjaśnienie, co rozumie Pani przez "otwartą" ranę. Cz y ręka boli przy ruchach i czy wszystkie

» Witam Proszę nie panikować. Zaburzenie czucia spowodowane jest obrzękiem. Nerw twarzowy może być uciśnięty na swojej

» Witam Proszę nie zwlekać i wykonać test. Wymienione objawy bólu brzucha, piersi, mały przybytek masy oraz uczucie

» Witam Bardzo możliwe, że może to być MIZS- młodzieńcze idiopatyczne zapalenie stawów. Proszę o odpowiedź na

» Witam Złamanie piramidy kości skroniowej nasuwa pojedzenie na uszkodzenie nerwu słuchowego. Jeżeli badanie

» Witam Przepisany lek Prazol-Omeprazol przepisywany jest w chorobie wrzodowej żołądka lub dwunastnicy, w wypadku

» Witam Najnowsze badania dowodzą jednoznacznie, iż palenie powoduje zwiększone zapadanie na chorobę Alzheimera.

» Witam Bardzo prawdopodobne ze problem nie minie sam. Konieczna jest wizyta u endokrynologa, który zbada poziom hormonów

» Witam Bardzo prawdopodobne, że jest to zakażenie grzybicze. W warunkach wymienionych przez Ciebie po wysiłku

» Witam Rozumiem, że chodzi o zaczerwienieni twarzy? Takie zbyt częste i nadmierne zmiany mogą być wywołane

» Witam Wynik grupy I oznacza ze według stopniowania Papanicolau obecne są komórki prawidłowe. Można mieć nadżerkę i

» Witam W podanej przez Panią Pana sytuacji nie ma możliwości zapłodnienia. Nie jest to możliwe, do zapłodnienia jest

» Witam Proszę o opisanie charakteru kłucia. Czy występuje ono stale przez cały dzień? Jeżeli tak to, w jakich

» Witam Jeżeli ciśnienie takie występuje stale w kolejnych pomiarach w ciągu dni Pański tata ma izolowane nadciśnienie

» Witam Proszę pamiętać, iż chrapanie powstaje podczas wdechu i wywołane jest przez wibracje podniebienia miękkiego oraz

» Witam Migdałki to skupisko tkanki limfatycznej w sianie gardła. Ulega ono obrzękowi, gdy gardło jest zainfekowane

» Witam Twoje leczenie jest nieadekwatne do poziomu dolegliwości. Proszę przestać stosować leki objawowe i udać się

» Witam Zapewne obecne zgrubienie to przepuklina odprowadzalna. Świadczy o tym, że raz się pojawia a raz nie. Jeżeli jest

» Witam Bardzo prawdopodobne, że są to bóle migrenowe. Przed pojawieniem się typowego bólu migrenowego pojawia się gorsze

» Witam Po obecnym urazie zapewne pojawił się obfity krwotok oraz utrudnienie oddychania. Najlepiej, aby nos został

» Witam Jeżeli repozycja nosa odbyła się w okresie do 7-10 dni od urazu złamanie to powinno goić prawidłowo i bez

» Witam Bardzo często po uszkodzeniu nosa występuje bardzo obfity krwotok, który jest wynikiem uszkodzenia drobnych naczyń

» Witam Złamanie nosa charakteryzuje się zawsze bardzo mocnym krwawieniem, ponieważ znajdują się tam bardzo delikatne

» Witam Wycięcie migdałków w pewnym stopniu osłabia odporność gardła oraz ucha. Migdałki są pierwsza stacją w

» Witam Stracenie władzy w nogach w cukrzycy może być objawem towarzyszącej miażdżycy naczyń. Zapewne posiada Pan

» Witam Powinnaś się udać do lekarza neurologa. Przedstawione przez ciebie objawy mrowienia w dystalnych częściach

» Witam Stosowana przez Ciebie pasta Lassari działa wysuszająco na zmianę. Działanie w niej cynku powoduje efekt

» Witam Ile masz lat i czy miałeś robione wszystkie szczepienia zgodnie z kalendarzem szczepień? Jak długo trwa kaszel i

» Witam Nie zalecam podawania tego leku bez konsultacji z lekarzem. Jest to lek (małocząsteczkowa heparyna)

» Witam Przepisany preparat powinien być skuteczny, ponieważ jest przewidziany specjalnie na skórę twarzy. Proszę

» Witam Prawdopodobnie masz łuszczycę. Elsone to lek stosowany w łuszczycy. Powinnaś go stosować na zmiany bez

» Witam w takim wieku czerniak występuje dość rzadko. Natomiast obecność dużej liczby pieprzyków i zmian zwiększa

» Zawsze po złamaniu nosa pojawia się krwotok z nosa, później pojawia się obrzęk części miękkich nosa oraz związane z

» Witam Nie ma pan prawdopodobnie złamania nosa. Proszę się nie przejmować rannym intensywnym krwawieniem z nosa. Naczynia

» Do powstawania wrzodów żołądka przyczynia się obecność bakterii helicobacter pylorii, która osłabia barierę ochronna

» Witam Na pewno, jeżeli udasz się do lekarza z takim problemem nie zostaniesz wyśmiana. Bardzo prawdopodobne jest ze

» Witam Lek Curacne działa na ciężkie postacie trądziku pospolitego, które nie reagują na klasyczne leczenie

» Witam W przypadku nadczynności tarczycy początkowo stosujemy tyreostatyki w dużych dawkach aż do unormowania poziomu

» Witam Opisane przez Ciebie zgrubienia to brodawki, które dają objaw swędzenia i pieczenia. Proszę nie rozdrapywać

» Witam Pogryzienie przez mrówki nie spowodowałoby aż takich zmian gdyby nie drapanie. Jadem mrówek jest kwas mrówkowy,

» Witam Witam na przedstawionych zdjęciach widoczne są brodawki. Jest to dolegliwość spowodowana przez wirus

» Witam Wypadanie płatka zastawki mitralnej może być przyczyną nadciśnienia tętniczego. Zwiększona praca serca

» Witam Koślawość kolan można skorygować do pewnego wieku. W celu zlikwidowania wady proszę udać się do ortopedy,

» Witam Otrzymany wynik po gastroskopii oznacza, iż podczas badania uwidoczniono drobne ognisko lub ogniska krwawienia.

» Witam Proszę zwrócić uwagę na symetrie twarzy. Czy nie występuje opadanie powieki lub zanik zmarszczki po jednej

» Witam Podejrzewam, że nie pisze pan na tym forum z tak błahym problemem jak zwykły odcisk. Czy na powierzchni skóry

» Witam Plamy o kolorze kawy z mlekiem występują w chorobie reklinghausena. Jest to choroba genetyczna. Proszę o

» Witam Proszę nie panikować, jeżeli taka temperatura jest obecna zawsze. Może ona być uwarunkowana genetycznie.

» Witam Proszę nie sugerować się od razu przedstawionym przez jednego z pacjentów obrazem. Bardzo wielu ludzi ma

» Witam W celu wykluczenia złamania struktur wewnątrz nosa należy wykonać prześwietlenie. Ból po takim urazie może

» Witam Bardzo ważne, aby spożywane przez Ciebie posiłki były o stałych porach gdyż organizm przyzwyczai się do

» Witam Pani dermatolog ma rację, ponieważ skoro leczenie hormonalne ni e skutkuje należy takie dolegliwości leczyć

» Witam Lek logon 5% stosowany jest na łysienie androgenowe. Powinieneś go stosować na skore rano i wieczorem. Lek ten

» Witam Proszę zwrócić uwagę czy ostatnio nie zmieniła pani diety na bardziej tłuszczową. Czasami zbyt pobudzona

» Witam Objawy opisane przez Ciebie mogą sugerować początkowe stadium niedoczynności tarczycy. Charakteryzują ją

» Witam Przedstawia pan bardzo niepokojące objawy. Pana bardzo duża utrata masy w połączeniu z częstym oddawaniem moczu,

» Witam Podejrzewam ze charakter bólu jest kolkowy. Charakterystyczne jest dla niego stopniowe narastanie oraz

» Witam Bąblowcem możemy się zarazić poprzez spożywanie niemytych i zanieczyszczonych jajami tasiemca potraw.

» Witam Radziłbym unikać kontaktu pańskiego dziecka z chorym na pneumokoki. Układ odpornościowy dziecka w wieku 2 lat

» Witam Stosowana przez Pana maść Eurax działa przeciwświądowo oraz przeciwbakteryjnie. Zapobiega ona powikłaniom

» Witam Proszę się nie martwic problem ten powinien z biegiem czasu zniknąć. Bardzo często w tym wieku występują

» Witam Nie zalecałbym od razu poddawaniu się zabiegu usuwania migdałków. Co prawda ich powiększenie może być

» Witam Meszek płodowy (Lunago) w warunkach naturalnych zanika około 8 miesiąca ciąży. W przypadku ciąży przedwczesnej

» Witam Prawdopodobnie jest to ból głowy typu napięciowego. Charakteryzuje go niewielkie umiarkowane natężenie oraz

» Witam Jako pierwsze zalecam częste mierzenie ciśnienia. Ostry pulsujący ból głowy z towarzyszącą aurą w postaci

» Witam Po uwzględnieniu przeprowadzonych badań, stwierdzam, iż należy wykonać badanie moczu oraz badanie USG nerek i

» Witam Ból w prawym podżebrzu o charakterze kłucia oraz promieniowania pod prawa łopatkę są charakterystyczne dla

» Witam Pierwszy lek Sobifer Durules jest lekiem, który ma na celu u Pana żony zwiększyć poziom żelaza we krwi.

» Witam Ból ten jest typowym bólem po nadwyrężeniu mięśnia podczas wysiłku. Proszę się nie martwić na pewno nie

» Witam Ma pan objawy pochodzące z żołądka. Ból żołądka daje objawy pieczenia oraz ucisku. Bul ten z czasem może

» Witam Poszerzony zarys wnęki lewego płuca oraz uwypuklenie tętnicy płucnej może sugerować zwiększenie ciśnienia w

» Witam U dziecka, które ma 7 lat można podawać syrop dexapini 3 razy dziennie po 5 ml. Syrop dexapini różni się od

» Witam Krwiaki podtwardówkowe, których grubość jest większa od 10 mm musza być usunięte chirurgicznie, natomiast

» Witam Opisane objawy w połączeniu z opisanym przez Ciebie stylem życia sugerują obecność rwy kulszowej. Czy ból nasila

» Witam Opisane objawy są typowe dla stanu po przebytej ciąży. Do stanu tego zaliczam bolesny odcinek kręgosłupa

» Witam Opisana lokalizacja oraz charakter bólu, który umiejscowiony jest miedzy środkiem a prawym podżebrzem może być

» Witam Zwróciłbym uwagę u Pani na dolegliwości oddechowe, ponieważ bardzo często to właśnie jest powodem trudności w

» Witam Drżenie rąk u Pani męża może być spowodowane zbyt małym poziomem magnezu w organizmie. Jego niski poziom może

» Witam Nie wiązałbym obecnego bólu z problemami wynikającymi z układu krążenia i serca tak ze ni musisz panikować.

» Witam Przedstawiony problem bólu brzucha, który rozpoczyna się od okolicy mostka a następnie promieniuje do innych

» Witam Ból brzucha w prawym podbrzuszu może być spowodowany chorobą zapalną pęcherzyka żółciowego lub wyrostkiem

» Witam Opisane dolegliwości wskazują na zapalenie zatok czołowych lub nosowych. Bóle głowy wraz z towarzyszącym

» Witam Prawdopodobieństwo że zarazisz się tą chorobą nie jest duże, jeżeli twoja odporność jest prawidłowa.

» Witam Opisany przez pana obraz sugeruje ze ma Pan brodawki. Ponieważ jest to choroba wirusowa bardzo łatwo można ja nabyć

» Witam Nieprawidłowości oraz częste biegunki bardzo często występują przy zaburzeniu wytwarzania soku żółciowego po

» Witam Astmę stwierdzamy na podstawie badanie spirometrycznego oraz obrazu klinicznego pacjenta. Bardzo często

» Witam Prawdopodobnie jest to sprawa zapalna. Czy nie odczuwa pan ocieplenia okolicy oka? Czy nie ma nadmiernego łzawienia lub

» Witam Prawdopodobnie jest to sprawa zapalna. Czy nie odczuwa pan ocieplenia okolicy oka? Czy nie ma nadmiernego łzawienia lub

» Witam Zalecam wizytę u okulisty. Powinnaś się udać do niego w celu zbadania ostrości wzroku i dobrania odpowiednich

» Witam Po zastosowaniu pełnego cyklu szczepienia przeciw WZW odporność jest długotrwała na ponad 20 lat. Jednak w związku

» Witam Proponuje wykonanie testów uczuleniowych u alergologa. Proszę wykonać badania uczuleniowe na pyłki oraz składniki

» Witam Bolesność jadra oraz powiększenie objętości worka mosznowego po jednej ze stron może być objawem tworzącej

» Witam Kamica pęcherzyka żółciowego, która nie daje dolegliwości bólowych oraz objawów z przewodu pokarmowego nie

» Witam Podane przez Ciebie objawy stale obniżonej temperatury, uczucia zimna, problemy z zasypaniem, obecność uciążliwych

» Witam Z pośród wielu symptomów, które wymieniasz. Proponuje na początek zrobić ponowne testy na astmę. Prawdopodobnie

» Witam Zazwyczaj utrzymująca się różna wielkość źrenic sugeruje nieprawidłowości neurologiczne. W dużej części

» Witam Charakterystyczną cechą łupieżu pstrego są białe plamy, w których brak jest zmiany barwy podczas opalania.

W serwisie: Ogłoszenia medyczne | Porady medyczne | Forum medyczne


© Copyright by iLekarze.pl, 2007-2014

Content